icon

Plážová osuška alebo uterák z mikrovlákna? Čo je praktickejšie na cesty?

gemerka17
3. nov 2024

Ahojte baby,

Co podľa vas je praktickejsie? Pláž je čistý piesok. Potrebujem aby osuška/uterak bola co najskladnejsia - ľahká, kvoli kufru a aby nezaberala tolko miesta v kufri (väčšie rozmery potrebujem) a zároveň rýchlo schla.

eeffka
3. nov 2024

Spratny a rychloschnuci je taky grecky uterak, neviem to lepsie popisat ako velka utierka, aj piesok z toho ide dobre dole

valikasikulova
3. nov 2024

My mame tie veľké rýchloschnuce z decathlonu a sú super, pozri ci to nemáte v cene nech zbytočne nenesies so sebou🙂

valikasikulova
3. nov 2024

@eeffka nie sú to také tie bambusové osušky ako ma aj dm pre deti?

lin_a
3. nov 2024

Urcite lepsie tie skladne rychloschnuce uteraky (z decathlonu 😅), aj sa z nich dobre otrepe piesok.

eeffka
3. nov 2024

@valikasikulova nie to je ine, toto myslim

gemerka17
autor
3. nov 2024

V podstate sa rozhodujem medzi tými z decatlonu (čo každý pozname) alebo takouto klasikou https://www.xxxlutz.sk/p/esposa-plazova-osuska-...

Tie z decatlonu sa mi zdali dosť hrubé a menej spratne v najväčšej veľkosti. Idem dosť ďaleko a budem sa presuvat a balit hore dole, kvôli vysokej vlkosti sa to ťažko bude sušiť. Piesok neberiem všade, čiže aj niečo také kde špina alebo piesok ide co najlepšie dole.

danica2711
3. nov 2024

@gemerka17 ak ideš do hotela, tak zbytočné starosti, každý slušnejší prímorský hotel dáva hosťom aj plážové osušky

lin_a
3. nov 2024

@gemerka17 ak porovnas tu plazovu z lutzu vs decatlon uterak velkost xl (175x110) tak vaha je 650g vs 320g, to je uz znatelny rozdiel. Pripadne ja pouzivam decathlon rucnik velkost L uz roky (130x80, 200g) a uplne staci, lahucky, spratny, rychlo vyschne.
Na hoteli aj tak pouzivam hotelove osusky a ak maju zvlast na plaz/plazovy servis, tak o starost menej.

gemerka17
autor
3. nov 2024

@danica2711 ideme do hotela, ale ako píšem, presúvame sa. Ci bude v každom osuska, neviem povedať, tiež je tam krátky čas niekde na zisťovanie. Niekde sme proste len jeden deň. Toto je iný druh dovolenky. Určite uterak vlastný chceme mať v zálohe.
Bude využiteľný aj na ďalšie vylety. Napr. o rok v horských prameňoch pod machu picchu.

viestta
3. nov 2024

@gemerka17 urcite kup z Decathlonu tie mikrovlaknove, XXL rozmer. Moju ich aj inde, ale v Decathlone vychadzaju cenovo najlepsie. Kup si aj male uteraky

biba_18
3. nov 2024

z mikrovlákna sú určite ľahšie a skladnejšie ako z bavlny…

aandrea9
3. nov 2024

@gemerka17 mame uterák z decathlonu. Utierat si do neho telo je čistá katastrofa. Takže za mňa plazova osuška. Síce nie je skladnejsia ale v teplých krajinách uschne raz dva.

biba_18
3. nov 2024

@aandrea9 prečo je to katastrofa? používam a ja problém žiaden nemám…

marca12
3. nov 2024

Tie z decathlonu su super. Ja som mala pred nimi predsudky,ale tento rok som ich brala na dovolenku prave kvoli tomu,ze sme chceli pochodit viacero plazi a aby som nemusela tahat zo sebou hotelové osusky. A je ozaj perfektny,zaberie malo miesta,rychlo schne,piesok sa na nom nezachytava.

domak2
3. nov 2024

Moja mama tiež miluje tie mikrovlaknove, naozaj sú ľahké, dobre schnu a všetko ale ja sa cítim akoby som sa utierala do igelitky 😅 celkovo ich nemusím ani v kuchyni.

kaktus87
3. nov 2024

@valikasikulova @eeffka vola sa to hammam
Tiez ich vsade nosime, je to skladne a da sa pouzit aj napr. ako deka, satka, obrus atd.

valikasikulova
3. nov 2024

@kaktus87 vďaka 🙂

aandrea9
3. nov 2024

@biba_18 mam pocit, ako keby brzdil na pokožke 🤷‍♀️ ruky utrieť v pohode ale celé telo ...ako keby som utierala smirgel😁

biba_18
3. nov 2024

@aandrea9 musím si to všimnúť dnes ☺️ ja sa tým utieram celá, ale hlavne tvár a vlasy si balím do toho… tak si to odsledujem ☺️

kitycat
3. nov 2024

Alo skladnu zalohu si vezmi ten z Decathlonu, hotel ale verim ze osusky bude mat. Toto je taka z nidze cnost. Niet nad osusku

ketrint
4. nov 2024

@aandrea9 treba sa tak “ťapkať” tým uterákom po tele. Tak klasicky šúchanim sa utierať nejde ani mne 😂

aandrea9
4. nov 2024

@ketrint hurá nie som sama 🙏 tapkanie som neskúšala, takže ďakujem 😁

ketrint
5. nov 2024

@aandrea9 v pohode 😂

mooonika1975
19. júl 2025
@domak2

Moja mama tiež miluje tie mikrovlaknove, naozaj sú ľahké, dobre schnu a všetko ale ja sa cítim akoby som sa utierala do igelitky 😅 celkovo ich nemusím ani v kuchyni.

@domak2 ja ich zase nemôžem ani do ruky chytiť, du mi nepríjemne na dotyk

luccija
19. júl 2025

@gemerka17 máme z Decathlonu su nezničiteľne😉