Pleseň v kúpeľke
Ahojte, prosim vas zienky ako sa zbavim ciernej plesne v kupelke? Viete poradit daky cistiaci prostriedok? Dak7jem
Savo
Vetrať kúpeľňu je zaklad
@viestta nepomaha. Ja som sialeny vetrac a zacala sa usadzat na okne. Aj v jednej izbe a vchodovych dverach. V dvoch poslednych pripadoch upodozrievam z toho schnucu bielizeň
Savo sprej na pliesne nepomáha?
Ja pouzivam obycajny cilit bang.nastriekam a necham posobit par hodin.nesmrdi tak.takze mi to nevadi ani ked som doma
@kittykat22 zatepľovali sme pred cxa 6-7 rokmi. Preco?
Zvyčajne susim von, ale ked je moc vlhko, davam dnu. Vynimocne
@kittykat22 mame dom
@zorkahorka plesen sa robi na vlhkych povrchoch. Vlhkost sa zraza na studenych povrchoch. Ked nepomaha vetranie, treba znizit relativnu vlhkost vzduchu inac a v pripade stien vyriesit aj tepelne mosty.
@kittykat22 nie je to chyba zleho zateplenia. Ked sa steny zateplia, zabudovana vlhkost zo stien nema ako unikat smerom do exterieru, tak sa odparuje smerom do interieru. Ked sa steny vysusia, a pri zatepleni to moze trvat niekolko sezon, potom sa problem vyriesi. A vlhkost, ktora z murov unika do interierov treba riesit vetranim alebo ucinnymi odvlhcovacmi.
@kittykat22 na vonkajsej strane? Ak ano, to su riasy, ktore rastu predovsetkym na akrylovych omietkach. Tam je na vine zly vyber materialu a do toho mali co hovorit aj vlastnici

Biely domestos...nepoznám väčší ekrazit