Plisé alebo deň a noc: Ktoré žalúzie sú lepšie?
Baby co je lepšie plise žalúzie alebo deň a noc?
Dakujem za tipy😊
@sipopa tak ja ani nehovorim, ze je to to najlepsie riesenie. len mi napadli nejake moznosti, ako sa to da riesit, tak som to sem napisala. jasne, ze najlepsie je kupit hned nieco, co bude kvalitne a budes s tym spokojna. mas aj nejaky rozpocet alebo cas, ze dokedy mas mat vybrate, ci to nejak neponahla?
@cukricek4 ved akoze ja rozumiem, len som to chcela upresnit. mame uz spravenu aj cenovu ponuku, tak zatial nechcem hovorit, kym nevyberieme, lebo nakoniec sme si povedali, ze dame si ponuk spravit aj viacero, nech sa mame podla coho rozhodovat. ale uz konecne to chceme uzavriet tento tyzden. blizia sa aj sviatky nezadrzatelne, tak tie dodania budu teraz ochvilu take ake budu. tak nech mame este rezervu radsej.
@iwka_77 isto rolety? nebudu zaluzie lepsie? 😝
@sipopa ved to je rozumne. treba si spravit prieskum, kym ozaj objednate, lebo vacsinou sa aj zaloha najskor plati, tak nech mas istotu, ze vyberiete dobre. aj vidis podla tej ponuky, co vsetko tam mas zahrnute, niekedy byva aj montaz aj take prkotinky ako ten ostatny material, niekde to nacenuju potom zvlast....
@takacovama Tak vždy je to aj o preferenciách a proste o tom, čo sa komu viacej páči. A treba vziať aj do úvahy to, či chceš úplne zatemniť tú miestnosť, alebo chceš, aby svetlo prenikalo tak zbežne. Len mne žalúzie prídu také zbytočné na tomto okne, lebo nepotrebuješ mať "zpolovice" zatienené, aby ti susedia nevideli dnu. To je iné ako pri klasických oknách.
@iwka_77 vo vacsine pripadov asi ano, ale tak su aj vyssie domy ako je ten nas napriklad, alebo rodinne domy stoja tak, ze vedla su hned bytovky, takze z vyssich poschodi vidno presne do izby potom.
@takacovama Asi to bude záležať od toho, ako veľmi chcem súkromie a ako moc svetlo prepúšťať. Tie vonkajšie rolety ma zaujali, lebo sa zdá, že sú flexibilné a dajú sa aj úplne zatiahnuť, alebo len čiastočne. Niekedy sa oplatí dať vonkajšie, lebo aj v noci ti udržia teplo a neprepustia hluk z ulice. Interiérové sú fajn, ale často viac pre dekor alebo pre jemné zatienenie.

@sipopa Tak to je logické si myslím 😀 Za viac by si chcela platiť menej? To by chcel každý, ešte keby to tak aj bolo 😀 Ale tak zase čo sa dá meniť na tom tienení toľko...