icon

Plisé alebo deň a noc: Ktoré žalúzie sú lepšie?

xtina1711
7. okt 2024

Baby co je lepšie plise žalúzie alebo deň a noc?
Dakujem za tipy😊

Strana
z2
iwka_77
5. sep 2025

@sipopa Tak to je logické si myslím 😀 Za viac by si chcela platiť menej? To by chcel každý, ešte keby to tak aj bolo 😀 Ale tak zase čo sa dá meniť na tom tienení toľko...

sipopa
8. sep 2025

@ujaju takych vela isto nebude si myslim 😀 akoze moj muz sa angazuje, nemozem povedat, ale on skor vonku preferuje robit ako doma. zase nechcem, aby to vyznelo, ze je vsetko na mne, lebo to nie je 😀
@iwka_77 ano, chcela a nehanbim sa za to 😀 ale je mi jasne, ze skutocnost je ina 😀

cukricek4
9. sep 2025

@sipopa tak mas v podstate na vyber dve moznosti. bud kupis nieco lacne a po case to vymenis, ked ta to omrzi, alebo kupis nieco kvalitne a poriadne a das si na tom vybere zalezat a uz to bude zalezitost, ktoru budes moct povazovat za vybavenu na dlho.

sipopa
11. sep 2025

@cukricek4 akoze ak by to bolo natolko lacne, ze by sa to oplatilo, tak by to nemusel byt zly napad. ale to asi nie je. plus zakazdym ta demontaz a montaz, to asi tiez netrva chvilku.

ujaju
18. sep 2025

@sipopa Tak potom ak máte vonkajšie tienenie, tak sa môže angažovať a angažovať 😀 Ale tak nie všetko je len o tienení samozrejme. V rodinnom dome, ako sa hovorí, je stále čo robiť.

iwka_77
23. sep 2025

@ujaju Vieš čo, ja som si myslela, že to tí ľudia proste preháňajú, že však čo môže byť navyše v tom dome oproti bytu. Akože hej záhrada, ale pokosím, pozametám lístie a je pokoj. No rýchlo som pochopila, že som žila v omyle 😀

sipopa
1. okt 2025

@ujaju ale nemame vonkajsie, kde by sme ich nabrali 😀 potom by som neriesila vnutorne. ci chces mi nebadane navrhnut, aby sme dali vonkajsie? to by som chcela, ale momentalne nam to tak nevychadza.

iwka_77
3. okt 2025

@sipopa Prečo nie? Však aj tak sa to dáva, že aj keď sú vonkajšie, tak si niekto dáva aj zvnútra ešte. Ak sú tie vonkajšie rolety, tak obzvlášť. Nie každý má rád holé okná alebo záclony.

sipopa
7. okt 2025

@iwka_77 ja by som chcela radsej zaluzie alebo rolety. a podla mna by to aj stacilo. ved zase zalezi aj ako mas orientovany dom, co mas v susedstve a tak dalej. my nemame hned za zadkom susedov z kazdej strany.

cukricek4
14. okt 2025

@sipopa tak ja ani nehovorim, ze je to to najlepsie riesenie. len mi napadli nejake moznosti, ako sa to da riesit, tak som to sem napisala. jasne, ze najlepsie je kupit hned nieco, co bude kvalitne a budes s tym spokojna. mas aj nejaky rozpocet alebo cas, ze dokedy mas mat vybrate, ci to nejak neponahla?

iwka_77
21. okt 2025

@sipopa To máš určite pravdu, ale vieš si podľa toho aj vybrať? Alebo chceš kombinovať viacero druhov tienenia? Však to by bolo jak vo vzorkovej predajni...

sipopa
3. nov 2025

@cukricek4 ved akoze ja rozumiem, len som to chcela upresnit. mame uz spravenu aj cenovu ponuku, tak zatial nechcem hovorit, kym nevyberieme, lebo nakoniec sme si povedali, ze dame si ponuk spravit aj viacero, nech sa mame podla coho rozhodovat. ale uz konecne to chceme uzavriet tento tyzden. blizia sa aj sviatky nezadrzatelne, tak tie dodania budu teraz ochvilu take ake budu. tak nech mame este rezervu radsej.

sipopa
3. nov 2025

@iwka_77 viacej druhov tienenia by som nekombinovala velmi, to nechcem. akoze ked bude rovnake tienenie a bude v roznych miestnostiach rozlicnych farieb, to mi nevadi. vsak zase detska izba nie je to iste ako kuchyna alebo kupelna. ale chcem teda, aby to bolo rovnake.

iwka_77
10. nov 2025

@sipopa Mne sa to tiež tak nepáči, ale tak napadlo mi. Lebo nie všetci máme predsa rovnaký vkus. A zase napríklad, keď máš žalúzie a potrebuješ dať na strešné okná niečo, tak keď najlepšie sú na to rolety, tak potom je to skombinovanie na mieste by som povedala.

takacovama
12. nov 2025

@iwka_77 isto rolety? nebudu zaluzie lepsie? 😝

cukricek4
14. nov 2025

@sipopa ved to je rozumne. treba si spravit prieskum, kym ozaj objednate, lebo vacsinou sa aj zaloha najskor plati, tak nech mas istotu, ze vyberiete dobre. aj vidis podla tej ponuky, co vsetko tam mas zahrnute, niekedy byva aj montaz aj take prkotinky ako ten ostatny material, niekde to nacenuju potom zvlast....

iwka_77
18. nov 2025

@takacovama Tak vždy je to aj o preferenciách a proste o tom, čo sa komu viacej páči. A treba vziať aj do úvahy to, či chceš úplne zatemniť tú miestnosť, alebo chceš, aby svetlo prenikalo tak zbežne. Len mne žalúzie prídu také zbytočné na tomto okne, lebo nepotrebuješ mať "zpolovice" zatienené, aby ti susedia nevideli dnu. To je iné ako pri klasických oknách.

sipopa
19. nov 2025

@cukricek4 to je jasne, my to tak robime zakazdym. nie je vsetko zlato, co sa blysti, nie je vsetko dobre, co sa tak na prvy pohlad javi 🙂
@iwka_77 videla som aj vonkajsie nejake rolety alebo co to bolo na stresne okna. to myslis? ci akoze normalne interierove?

takacovama
20. nov 2025

@iwka_77 vo vacsine pripadov asi ano, ale tak su aj vyssie domy ako je ten nas napriklad, alebo rodinne domy stoja tak, ze vedla su hned bytovky, takze z vyssich poschodi vidno presne do izby potom.

ujaju
21. nov 2025

@takacovama Asi to bude záležať od toho, ako veľmi chcem súkromie a ako moc svetlo prepúšťať. Tie vonkajšie rolety ma zaujali, lebo sa zdá, že sú flexibilné a dajú sa aj úplne zatiahnuť, alebo len čiastočne. Niekedy sa oplatí dať vonkajšie, lebo aj v noci ti udržia teplo a neprepustia hluk z ulice. Interiérové sú fajn, ale často viac pre dekor alebo pre jemné zatienenie.

sipopa
24. nov 2025

@ujaju mne sa tam tiez tak nejak viacej hodia tie rolety. mozno aj na taku stabilitu, alebo ako by som to povedala, ze je je to take sikovnejsie, lebo mam predstavu, ze tie zaluzie by tam nejak ovisali 😀

Strana
z2