Podnájom alebo hypotéka ?
Ahojte, chcela by som vediet nazor druhych na temu najom alebo hypoteka? Viem, ze urcite si uz vela z vas odpovedalo, ze urcite hypoteka, ale chcela by som uviest pozitiva a negativa a potom rozhodnut ci hypoteka alebo najom.2 dospele osoby a 4rocne dieta
Takze hypoteka na byt v malej dedine, kde su len potraviny, posta, skolka celkom dobra, skola. Byt je 4izbovy,vlhky,robia sa tam plesne a dieta ma alergiu na plesne, v tichej bytovke, 30km do roboty, na nakupy, k lekárom, asi za vsetkym,..
Podnajom v meste, 3izbovy,suchy bez plesni, vsetky obchody, lekari, robota, vsetko po ruke, ale nevyhoda ze to nie je nastalo, takze urcite sa bude treba zase stahovat, ci uz po 3,5,10,..rokoch.
Tak co skorej?
@0timea riešte kúpu bytu dokiaľ Vám schvália hypotéku, lebo sa môže stať, že sa zmenia okolnosti a budete žiť v podnájmoch celý život. Ak sa rozhodnete pre ten vlhký byt, neviem, či je prízemný, alebo menili okná, alebo zateká, treba zistiť dôvod, nemyslím si, že celá bytovka je taká, inak by tam ľudia nebývali. V dnešnej dobe sa dajú s vlastným úsilím byty zrenovovať za 5000Eur.
Hypo 35000 len na 15rokov ťa stojí maximálne 250Eur/mesiac , na 30 maximálne 200Eur.
Neviem, koľko v meste stojí nájom, ale pri dnešných cenách nájmy rastú neúmerne, okrem toho, byt o päť rokov môžte predať a rozhodnúť sa pre kúpu menšieho, väčšieho, alebo v lepšej lokalite. To by bolo približnè zhrnutie😉
@0timea A to nie sú iné možnosti? Dvaja dospelí ľudia nedostanú vyššiu hypotéku, než 30000? Dieťa už má 4 roky, takže chodí do škôlky a mama môže normálne pracovať. Ak máte na splátku nájmu, máte aj na splátku hypotéky, oveľa vyššej, než spomínaných 30000. Treba len hľadať, v ponuke nehnuteľností sa iste objaví niečo vhodnejšie.
Plesnivy byt ani zadarmo!! Ked vies tu dať diskusiu,.tak si vies nieco aj prečítať o plesniach na nete. Pouzi jednoducho Google..

Urcite nekupuj stary vlhky dom, iba by si do neho vrazala dalsie prachy a problemy s nim by len pribudali...