icon

Pokazená umývačka - problém so zatváraním

18. sep 2025

Ahojte. Skúsim tu, lebo momentálne nemám inú možnosť.

Mám cca ročnú kuchyňu a v nej umývačku riadu z Ikey - Raglanda (vraj Whirlpool). Všetko sľapalo ako má až do dnešného rána. Večer zvyknem umývačku naplniť a na noc pustiť automatický program. Dnes ráno však zostala umývačka otvorená a nešla zavrieť, lebo sa neschovala tá výsuvná páčka (2.fotka), ktorá (zrejme) tlačí dvere pri otváraní. Zvyčajne sa sama zasunie. Kontrolky nesvietia žiadne a ani poruchu nehlási. Skúšala som ten dzindzik (ospravedlňujem sa, neviem ako sa to volá) zasunúť manuálne, ale nejde to. Vie mi, prosím, niekto poradiť čo s tým?

(Áno, počkám na manžela a keď si s tým nebude vedieť rady ani on, zavoláme servis, len skúšam, či náhodou nemá niekto podobnú skúsenosť.)

Ďakujem.

Pokazená umývačka - problém so zatváranímPokazená umývačka - problém so zatváranímPokazená umývačka - problém so zatváraním
katica06
18. sep 2025

Keď más iba ročnú myčku máš ju v záruke, v tomto prípade by som do nej nešprtala. Volaj opravára.
Mne sa toto stalo pri mojej Beko má asi 8 rokov, u nás sa zlomil zámok, len sme objednali druhý rozšróbilovali vymenili a od vtedy všetko ide

autor
18. sep 2025
@katica06

Keď más iba ročnú myčku máš ju v záruke, v tomto prípade by som do nej nešprtala. Volaj opravára.
Mne sa toto stalo pri mojej Beko má asi 8 rokov, u nás sa zlomil zámok, len sme objednali druhý rozšróbilovali vymenili a od vtedy všetko ide

@katica06 Ďakujem. 🙂 Kontaktovala som už servis, uvidím čo povedia. Len som chcela vedieť, čím to môže byť.

katica06
18. sep 2025
@anonym_autor

@katica06 Ďakujem. 🙂 Kontaktovala som už servis, uvidím čo povedia. Len som chcela vedieť, čím to môže byť.

@anonym_autor za súčiastku aj poštovným som platila 17€, v záruke by si to mala mať zadarmo, dúfam že nebude treba čakať dlho na servisáka