icon

Vyberte luxusnú a nenáročnú izbovú rastlinu

4. feb 2024

Ak sú tu nejakí nadšenci rastlín rada si nechám poradiť od skúsených nakoľko mám viacero požiadaviek a žiadne skúsenosti 😃

Takze, hľadám nejaký kvet do obývačky a tu sú požiadavky:
1. Niečo väčšie, chcem aby to bolo na zemi v takom väčšom kvetináči
2. Niečo zaujímavé čo navodi pocit luxusu 😃 takze nie nejaký kvet čo je v každej domacnosti ale skôr niečo pekne zaujímavé nemusí to byt prehnaná exotika ale ako píšem žiadny klasicky bonsaj. Cena nie je podstatná nakoľko neinvestujem do žiadnych iných kvetov ani doplnkov tak si chcem dopriať len jednu takúto rastlinu ktorá dotvori atmosferu obývačke
3. Ideálne s čo najmenšou starostlivosťou, som úplný laik nikdy som nič nepresadzala nepoznám ani pojmy s týmto spojené ale som ochotna sa jednej rastline venovať a naučiť sa čo treba 😃 len teda uvítam keby nebola narocna pokial možno
4. Pacia sa mi zelené rastliny skôr len listy a take, nie s kvetmi
To je asi vseťtko tak teším sa na rady a môžte pridať aj foto ak mi napíšete niečo konkrétne

Strana
z2
borabalazova
10. feb 2024

Skusila by som monsteru albovariegata. V dobrych podmienkach s minimalnou starostlivostou vyzera “posh”.

borabalazova
10. feb 2024

Este ma napadlo, skus si pozriet na youtube videa od planterina, to su super navody, ako pristupovat k rasrlinam v ramci “posh” interieroveho dizajnu, to si asi predstavujes.

borabalazova
10. feb 2024

A neodporucam kupovat “velku” rastlinu, mensia velkost sa prisposobi konkretnemu priestoru lepsie. Niekto tu spominal ficus lyrata, ten je napriklad velmi haklivy na premiestnenie, ja ho pestujem niekolko rokov, tazko som mu hladala miesto, nevedela som ho polievat, teraz trochu experimentujem so strihanim, ale zda sa, ze to dopadne dobre, chcem z neho typ sirsej koruny na kmeni, nie to, co sa predava v predajniach ako Hornbach alebo Ikea. Mna bavi cely proces, nielen okamzity efekt.

Strana
z2