icon

Porovnanie Dyson V15 a Gen5detect

dommie23
13. dec 2025

Dobrý deň,
Rozhodujem sa medzi týmito dvomi tyčovými vysávačmi od Dyson. Máte niekto s nimi skúsenosti? Budem vďačná za vaše rady. Tento rok sme kúpili už 2.krat Rowentu, ale vždy sa pokazila vysavacia hlavica. Prvýkrát vydržal polroka, teraz len 3 meisace. Už sa nám nechce stále riešiť len vysávače, tak sme sa rozhodli trošku doň investovať. Mame psa aj dieťa, takže vysávač fakčí aj 3x za deň. Ďakujem 🙂

123barbara123
13. dec 2025

@dommie23 ahoj, my máme v15. Našla som stránku s fajn porovnaním https://www.prevysavace.sk/porovnanie-dyson-gen.... Ja s ním vysávam každý deň. Gen5 má vyšší sací výkon a dlhšie vydrží nabitý, ale nejaký extra rozdiel tam už nie je. Kúpila by som ten, ktorý by mal momentálne lepšiu cenu 🙂

dommie23
autor
13. dec 2025
@123barbara123

@dommie23 ahoj, my máme v15. Našla som stránku s fajn porovnaním https://www.prevysavace.sk/porovnanie-dyson-gen.... Ja s ním vysávam každý deň. Gen5 má vyšší sací výkon a dlhšie vydrží nabitý, ale nejaký extra rozdiel tam už nie je. Kúpila by som ten, ktorý by mal momentálne lepšiu cenu 🙂

@123barbara123 ďakujem, super stránka 🙂 najprv som bola skôr za ten gen5, ale píšu tam, že chyba tlačidlo spúšťania vysávača a na tom V15 to je. Lebo neviem si predstaviť držať celý čas počas vydávania nejaké tlačidlo, len aby to išlo. A rozdiely sú teda minimálne medzi nimi ..

anonym_640a8e
13. dec 2025

a ktora rowenta sa takto kazi?

123barbara123
13. dec 2025
@dommie23

@123barbara123 ďakujem, super stránka 🙂 najprv som bola skôr za ten gen5, ale píšu tam, že chyba tlačidlo spúšťania vysávača a na tom V15 to je. Lebo neviem si predstaviť držať celý čas počas vydávania nejaké tlačidlo, len aby to išlo. A rozdiely sú teda minimálne medzi nimi ..

@dommie23 asi je to nejako nešťastne napísané, ale nemyslím si, že treba držať tlačidlo pri vysavani. Kto by to už len potom kúpil :D pozri si ešte nejaké videá unboxing na YouTube a aj v komentároch bývajú dobre recenzie.

dommie23
autor
Včera o 11:31
@123barbara123

@dommie23 asi je to nejako nešťastne napísané, ale nemyslím si, že treba držať tlačidlo pri vysavani. Kto by to už len potom kúpil :D pozri si ešte nejaké videá unboxing na YouTube a aj v komentároch bývajú dobre recenzie.

@123barbara123 aha, tak ešte to pozriem lepšie, ale tak celkom ma to odradilo 😀 a inak, ako dlho máš zatiaľ ten vysávač ? Vydrží aspoň niekoľko rokov ? Ja vysavam denne, niekedy aj 3x (malé dieťa a pes)

123barbara123
Dnes o 06:31
@dommie23

@123barbara123 aha, tak ešte to pozriem lepšie, ale tak celkom ma to odradilo 😀 a inak, ako dlho máš zatiaľ ten vysávač ? Vydrží aspoň niekoľko rokov ? Ja vysavam denne, niekedy aj 3x (malé dieťa a pes)

@dommie23 asi rok a niečo a beží ako hodinky. Aj sa dobre rozoberá, čistí. Hlavne je ľahký a netahas za sebou káble, teda časté vysávanie vôbec nie je také utrpenie ako s obyčajným vysávačom. Len ho budeš asi denne nabíjať, keď sa bude toľko používať 🙂 máme k nemu ten stojan na stenu, čiže je to aj praktické, nezavadzia.