icon

Porovnanie značiek Ikea a Ravak: Ktoré sú lepšie?

28. júl 2025

Máte skúsenosti s obomi značkami? Ktoré batérie, skrinky pod umývadlá a umývadlá sú lepšie? Nie je Ravak iba,, značka,, ale je naozaj lepší? Prípadne poraďte iné značky, kde tie skrinky nevyzerajú ako z roku 2000 a nezatečú po roku používania. Ďakujem

anonym_948d3e
28. júl 2025

Ahoj, viem poradiť len toľko, ze my máme umývadlo aj skrinku pod ním ravak a za tu sumu som asi čakala viac😅 s umývadlom som ako tak spokojná ale skrinka sa často zasekava. Ma 2 sufliky na click systém a vrchný často nejde otvoriť. Musím otvoriť spodný a klasicky otvoriť vrchný, inak to nejde. Celkom mi to vadí a to je to celkom nové. Kupované pred 3 mesiacmi. Neviem ale ci len my máme chybný kus alebo to tak je. Nechcem značke krivdit neprávom. Ale vyzerá to veľmi pekne😊

andreatytler
29. júl 2025

@anonym_autor Preco by skrinky po roku zatiekli? To musi byt zle urobene. Mame 2 Ikea umyvadla a skrinky. Jedna ma 10 rokov a druha 3 roky a skrinky su ako nove. To starsie umyvadlo ma skrabance. Poskrabalo sa velmi lahko. Myslim ze Ikea umyvadla nemaju velmi dobru glazuru ci ako sa to vola, ta vrchna vrstva.

autor
29. júl 2025
@andreatytler

@anonym_autor Preco by skrinky po roku zatiekli? To musi byt zle urobene. Mame 2 Ikea umyvadla a skrinky. Jedna ma 10 rokov a druha 3 roky a skrinky su ako nove. To starsie umyvadlo ma skrabance. Poskrabalo sa velmi lahko. Myslim ze Ikea umyvadla nemaju velmi dobru glazuru ci ako sa to vola, ta vrchna vrstva.

@andreatytler Dakujem za odpoveď. Mne už zatiekli 2 skrinky. Raz v podnájme bola nová skrinka tuším cersanit. To napučalo po pár mesiacoch a druhy krát už vo vlastnom byte, kde dal developer nejakú random skrinku a tá bola hotová po roku používania. Preto chcem niečo kvalitné. Ikea je síce masová výroba, ale páči sa mi záruka a počula som na tie skrinky samú chválu. Tak chcem vedieť reálne skúsenosti. Či stačí aj toto, alebo fakt investovať do Laufena, Ravaku alebo Villeroy.

andreatytler
30. júl 2025
@anonym_autor

@andreatytler Dakujem za odpoveď. Mne už zatiekli 2 skrinky. Raz v podnájme bola nová skrinka tuším cersanit. To napučalo po pár mesiacoch a druhy krát už vo vlastnom byte, kde dal developer nejakú random skrinku a tá bola hotová po roku používania. Preto chcem niečo kvalitné. Ikea je síce masová výroba, ale páči sa mi záruka a počula som na tie skrinky samú chválu. Tak chcem vedieť reálne skúsenosti. Či stačí aj toto, alebo fakt investovať do Laufena, Ravaku alebo Villeroy.

@anonym_autor Ikea ma niekolko druhov skriniek. My mame Godmorgon ci ako sa to vola. Nie su najlacnejsie a podla mna su velmi dobre stavane. Mame obe so suplikmi. Tie supliky su plne veci a otvarame ich za den hadam aj 40-50x a nic nie je vyhegane. Supliky jazdia hladko a lahko aj po 10 rokoch. Skrinka je pokvapkana vodou, alebo ospliechana kazdy den. Male kvapky ani neutieram a ta dyha na povrchu je bezchybna. Pri sprchovani je v kupelni pravidelne zaparene. Fakt casto vyuzivana kupelna a nic nie je napucane.
To ze zatiekli bolo asi preto ze umyvadlo nebolo dobre utesnene a voda co spliechala na povrch umyvadla, zatekala medzi stenu a skrinku.