Porovnanie značiek Ikea a Ravak: Ktoré sú lepšie?
Máte skúsenosti s obomi značkami? Ktoré batérie, skrinky pod umývadlá a umývadlá sú lepšie? Nie je Ravak iba,, značka,, ale je naozaj lepší? Prípadne poraďte iné značky, kde tie skrinky nevyzerajú ako z roku 2000 a nezatečú po roku používania. Ďakujem
@anonym_autor Preco by skrinky po roku zatiekli? To musi byt zle urobene. Mame 2 Ikea umyvadla a skrinky. Jedna ma 10 rokov a druha 3 roky a skrinky su ako nove. To starsie umyvadlo ma skrabance. Poskrabalo sa velmi lahko. Myslim ze Ikea umyvadla nemaju velmi dobru glazuru ci ako sa to vola, ta vrchna vrstva.
@anonym_autor Preco by skrinky po roku zatiekli? To musi byt zle urobene. Mame 2 Ikea umyvadla a skrinky. Jedna ma 10 rokov a druha 3 roky a skrinky su ako nove. To starsie umyvadlo ma skrabance. Poskrabalo sa velmi lahko. Myslim ze Ikea umyvadla nemaju velmi dobru glazuru ci ako sa to vola, ta vrchna vrstva.
@andreatytler Dakujem za odpoveď. Mne už zatiekli 2 skrinky. Raz v podnájme bola nová skrinka tuším cersanit. To napučalo po pár mesiacoch a druhy krát už vo vlastnom byte, kde dal developer nejakú random skrinku a tá bola hotová po roku používania. Preto chcem niečo kvalitné. Ikea je síce masová výroba, ale páči sa mi záruka a počula som na tie skrinky samú chválu. Tak chcem vedieť reálne skúsenosti. Či stačí aj toto, alebo fakt investovať do Laufena, Ravaku alebo Villeroy.
@andreatytler Dakujem za odpoveď. Mne už zatiekli 2 skrinky. Raz v podnájme bola nová skrinka tuším cersanit. To napučalo po pár mesiacoch a druhy krát už vo vlastnom byte, kde dal developer nejakú random skrinku a tá bola hotová po roku používania. Preto chcem niečo kvalitné. Ikea je síce masová výroba, ale páči sa mi záruka a počula som na tie skrinky samú chválu. Tak chcem vedieť reálne skúsenosti. Či stačí aj toto, alebo fakt investovať do Laufena, Ravaku alebo Villeroy.
@anonym_autor Ikea ma niekolko druhov skriniek. My mame Godmorgon ci ako sa to vola. Nie su najlacnejsie a podla mna su velmi dobre stavane. Mame obe so suplikmi. Tie supliky su plne veci a otvarame ich za den hadam aj 40-50x a nic nie je vyhegane. Supliky jazdia hladko a lahko aj po 10 rokoch. Skrinka je pokvapkana vodou, alebo ospliechana kazdy den. Male kvapky ani neutieram a ta dyha na povrchu je bezchybna. Pri sprchovani je v kupelni pravidelne zaparene. Fakt casto vyuzivana kupelna a nic nie je napucane.
To ze zatiekli bolo asi preto ze umyvadlo nebolo dobre utesnene a voda co spliechala na povrch umyvadla, zatekala medzi stenu a skrinku.

Ahoj, viem poradiť len toľko, ze my máme umývadlo aj skrinku pod ním ravak a za tu sumu som asi čakala viac😅 s umývadlom som ako tak spokojná ale skrinka sa často zasekava. Ma 2 sufliky na click systém a vrchný často nejde otvoriť. Musím otvoriť spodný a klasicky otvoriť vrchný, inak to nejde. Celkom mi to vadí a to je to celkom nové. Kupované pred 3 mesiacmi. Neviem ale ci len my máme chybný kus alebo to tak je. Nechcem značke krivdit neprávom. Ale vyzerá to veľmi pekne😊