icon

Potrebujem digestor v novom dome?

20. nov 2025

Ahojte. V dome kde sme teraz digestor máme. Ideme stavat dom, používate máte digestor ? Zvažujem či áno či nie...

biba_18
20. nov 2025

určite áno a silný a s vývodom von… v živote by som neurobila takú hlúposť že by som si nedala digestor…

anonym_726394
20. nov 2025

Mám, nepoužívam, Už by som nedávala.

guudy
20. nov 2025

Urcite ano, s vyvodom von. Tie s filtrom su na dve veci.

sisska96
20. nov 2025

Jasne určite. A najlepšie s vývodom von. Tým pádom zabezpečíš aby ste nemali pleseň v kuchyni

mandzula
20. nov 2025

Velmi zavisi od toho, co a kolko varis, ci mas kuchynu s oknom alebo kuchynsky kut v obyvacke v casti bez okna. My varime dennodenne, digestor ide nonstop.

lucylizzie
20. nov 2025

Ahoj, my byvame 6.rok, digestor nemame a ani nechyba. Ale ja nevyprazam (iba kapra na Vianoce) a mam v kuchyni 2 okna.

veselo_neveselo
20. nov 2025

@anonym_autor zalezi aj ako ho mate odizolovany, ake vetranie mate v plane, a ako ste zvyknuti varit.
My mame riadenu rekuperaciu, nasim cielom bolo mat co najmenej "dier" v obale domu, takze sme si digestor dali len recirkulacny.
Ale nevyprazame bezne (rezne parkrat do roka), ak varime nieco extra vonave tak narazovo vetram, plus rekuperacia sa s tym za chvilu vysporiada. Mne napriklad aj vadi hucanie digestora pri vareni, ak by mal ist na riadny vykon, takze radsej to riesim priebeznym vetranim.

Navyse, aby bol ucinny, musis vybrat digestor na priestor kuchyne, a ak nemas oddelenu kuchynu tak sa tam zapocitava cely otvoreny priestor (aj obyvacka), a to uz su potom sice velmi vykonne, ale aj velmi hlucne zariadenia.

autor
21. nov 2025
@lucylizzie

Ahoj, my byvame 6.rok, digestor nemame a ani nechyba. Ale ja nevyprazam (iba kapra na Vianoce) a mam v kuchyni 2 okna.

@lucylizzie ahoj ani ja vyprážané jedlá nerobím, piecť nepeciem sladké nelubime.. takže klasika mäso, polievky a tak...

sisska96
21. nov 2025
@veselo_neveselo

@anonym_autor zalezi aj ako ho mate odizolovany, ake vetranie mate v plane, a ako ste zvyknuti varit.
My mame riadenu rekuperaciu, nasim cielom bolo mat co najmenej "dier" v obale domu, takze sme si digestor dali len recirkulacny.
Ale nevyprazame bezne (rezne parkrat do roka), ak varime nieco extra vonave tak narazovo vetram, plus rekuperacia sa s tym za chvilu vysporiada. Mne napriklad aj vadi hucanie digestora pri vareni, ak by mal ist na riadny vykon, takze radsej to riesim priebeznym vetranim.

Navyse, aby bol ucinny, musis vybrat digestor na priestor kuchyne, a ak nemas oddelenu kuchynu tak sa tam zapocitava cely otvoreny priestor (aj obyvacka), a to uz su potom sice velmi vykonne, ale aj velmi hlucne zariadenia.

@veselo_neveselo ja tak viem že rekuperácia nie je vhodná do kuchyne

veselo_neveselo
21. nov 2025
@sisska96

@sisska96 kuchynu mame otvorenu do priestoru, do kuchyne je privod, v obyvavke je odtah, podla projektu od vzduchara. Je to vetranie, neda sa niekam "nedat" 😆

natalka13
21. nov 2025

Mas digestor tak snad vies ci ho vyuzivas ci nie.🤷‍♀️

natalka13
21. nov 2025
@sisska96

@sisska96 a ako si to predstavujes ze bude kuchyna bez reku? To je hlupe riesenie.
Plesen by mala z coho v kuchyni?

slnecnica82
21. nov 2025

@anonym_autor u mňa je digestor v kuchyni základ, neviem bez neho fungovať...máme v dome s vývodom von...

ariannazara
21. nov 2025

Nemam a mam spojenu kuchynu na ostrove varna doska a nemam ani mk nechyba