icon

Potrebujeme k tomuto bazénu filtráciu a chlórové tablety?

19. jún 2025

Ahojte, prosím Vás, treba k nemu dokúpiť filtráciu, plavak na tabletky a chlorove tablety? Ci sa v nom da fungovat aj bez toho? Ak ho niekto mate dajte vedieť. Dakujem

Potrebujeme k tomuto bazénu filtráciu a chlórové tablety?
viestta
19. jún 2025

chystas sa kazdych par dni vymienat dva a pol kubika vody? Ak nie, tak potrebujes aspon chlorove tabletky, ked nie aj filtraciu

januska12323
19. jún 2025

Pokiaľ nechceš vymieňať stále vodu treba.

zic
19. jún 2025

Filtracia a "chemia" je na to, aby "nezozelenala" voda (nemnozili sa v stojatej vode bakterie a "nezkazila sa"...
Nechaj vo vedre alebo v sude vodu par dni na 30 stupnoch a uvidis, co tam porastie... detto bazen. Je jedno aky velky (len v malom ti nie je luto vyliat vodu a napustit znova)

autor
19. jún 2025
@januska12323

Pokiaľ nechceš vymieňať stále vodu treba.

@viestta
@januska12323 ved to som si aj myslela..to dedkovci kúpili pre malú..a mam pozrieť nejaký filtráciu na 2,5 kubika a tablety aké? Nejaké univerzálne existujú?

autor
19. jún 2025
@zic

Filtracia a "chemia" je na to, aby "nezozelenala" voda (nemnozili sa v stojatej vode bakterie a "nezkazila sa"...
Nechaj vo vedre alebo v sude vodu par dni na 30 stupnoch a uvidis, co tam porastie... detto bazen. Je jedno aky velky (len v malom ti nie je luto vyliat vodu a napustit znova)

@zic ale toto ja viem, ja kupujem malý aby som mohla každý druhy deň vyliať vodu a umyt bazén lebo sa "šmýka". Vieš poradiť k tej filtracii a tabletam? Nemám vôbec skusenost..

zuzubb007
19. jún 2025

Pieskovu filtráciu treba okolo 150 eur a viac stoja, piesok do filtrácie kúpiť + chlór, ináč voda vydrží dva-tri dni a vyliať

luxus10
19. jún 2025

TO TA TA VODA vyjde lacnejsie... skor by som kupila vypustne cerpadlo...
chlorom znicis aj bazen-gumeny...a ak chlor, pozor na davkovanie, ak napustis menej vody...

luxus10
19. jún 2025

bazenovu chemiu mas v metre, aj v kauflande..

luxus10
19. jún 2025

a to mate presne tento bazen? lebo tento je dost neprakticky, funguje len ked je naplneny na max....inak sa deformuju steny ak je menej naplneny -oni sa hybu a vratia nazad, len to nemusi byt prijemne...

autor
19. jún 2025
@luxus10

a to mate presne tento bazen? lebo tento je dost neprakticky, funguje len ked je naplneny na max....inak sa deformuju steny ak je menej naplneny -oni sa hybu a vratia nazad, len to nemusi byt prijemne...

@luxus10 hej presne tento kúpili.. no ale ako tak čítam asi ho pôjdu vrátiť.

autor
19. jún 2025
@zuzubb007

Pieskovu filtráciu treba okolo 150 eur a viac stoja, piesok do filtrácie kúpiť + chlór, ináč voda vydrží dva-tri dni a vyliať

@zuzubb007 nasla som kartusovu filtráciu na 2 kubiky za 25€, to by nestačilo? Ten bazén nebude používaný denne, akurát keď dcera príde na prázdniny na par dni.

bibina32
19. jún 2025

Môžeš kúpiť aj kartušovú filtráciu, tá je ale slabšia. My sme mali takú a voda nám neozelenela. Máš v tom bazéne aj otvory na tú filtráciu? Tablety kúpiš aj v drogérii ,môžeš rovno kúpiť 5 v 1. Bazén nemusí byť veľký, aby sa vám voda ohriala od slnka. Alebo kúpiť tepelné čerpadlo. Ale ja by som ho asi vrátila, a už kúpiť aj s filtráciou.

liusa82
19. jún 2025

no my ked sme ešte nemali riadny velký bazen ale len tieto lipizdinky nafukovacie tak nám stačili chlorove tabletky a vysávač do vody nemali sme nijakú filtraciu.Ten vysávač je dobrý.Taký tyčový na baterky a nemenili sme vodu celé prázdniny.Tiež bol nafukovací.A nezozelenela voda vôbec bola čistá celé leto ale tak vysávali sme pravidelne dno aj boky a menili tie chlorovky

bibina32
19. jún 2025

Tú kartušovú filtráciu, by si mala mať stále pustenú alebo aspoň cez deň. Bazén treba aj čistiť a vysávať.

zuzubb007
19. jún 2025

Nie to nefiltruje nič, navyše aj keď sa bazén nepoužíva treba tu filtráciu púšťať každý deň, cize ak príde raz za dva týždne, rodičia to musia púšťať aspoň na tie tri hodky denne čím viac tým lepsie

lubka668
19. jún 2025

My ho máme, i keď možno trochu iný rozmer. Má integrované otvory na pripojenie filtrácie. Používame kartušový filter, každý deň pustíme na pár hodín. Ale dá sa použiť aj piesková filtrácia, len je drahšia. Okrem toho plavák a do neho tablety. Na začiatku po napustení sa treba viac pohrať s nastavením ph a množstva chlóru, ale potom pekne drží. Dá sa naň dokúpiť aj krycia plachta, aby nenalietavali smeti doňho. My, teda hlavne deti, sme spokojní😊

frflos_nespokojny
19. jún 2025

kartusova filtracia uplne postacuje, ale ... podla pouzitia treba filter menit.
ja som mal 3m a potom som ho vyhodil, lebo sme to uz nepouzivali.
ten filter nam v pohode vydrzal celu sezonu. na ohrev vody som pouzil dlhu hadicu. tusim 3x 25m - bola vtedy akcia v tescu a externe cerpadlo. voda mala cca 31°C.
cerpadlo na filtraciu som napojil na spinacie hodiny a nastavil na dva casy spinania. spinacky co som mal doma , tak podporovalo iba dva casy.
dnes si mozes kupit obycajne spinacky za cca 3-4 €
inak pozor ! aj ked budes davat chlorove tabletky a filtraciu nebudes mat pustenu, tak ti to nepomoze. voda ozelenie a vo vode sa ti nakotia rozne chrobaky. na zelenu vodu ti postacuje aj cca tri dni bez filtra

liusa82
19. jún 2025
@frflos_nespokojny

kartusova filtracia uplne postacuje, ale ... podla pouzitia treba filter menit.
ja som mal 3m a potom som ho vyhodil, lebo sme to uz nepouzivali.
ten filter nam v pohode vydrzal celu sezonu. na ohrev vody som pouzil dlhu hadicu. tusim 3x 25m - bola vtedy akcia v tescu a externe cerpadlo. voda mala cca 31°C.
cerpadlo na filtraciu som napojil na spinacie hodiny a nastavil na dva casy spinania. spinacky co som mal doma , tak podporovalo iba dva casy.
dnes si mozes kupit obycajne spinacky za cca 3-4 €
inak pozor ! aj ked budes davat chlorove tabletky a filtraciu nebudes mat pustenu, tak ti to nepomoze. voda ozelenie a vo vode sa ti nakotia rozne chrobaky. na zelenu vodu ti postacuje aj cca tri dni bez filtra

@frflos_nespokojny my sme žiadnu zelenú vodu ani chrobáky nakotené tam nemali jak bolo leto dlhé a filtračku sme nemali k tomu nafukovaciemu bazénu ani my.Ako vyššie spomínam len tie tabletky a vysávač sme používali.Sama by som sa v hnuse nekúpala ale radšej to vyliala.Asi sme mali kvalitnú vodu potom alebo čo😀

frflos_nespokojny
19. jún 2025
@liusa82

@frflos_nespokojny my sme žiadnu zelenú vodu ani chrobáky nakotené tam nemali jak bolo leto dlhé a filtračku sme nemali k tomu nafukovaciemu bazénu ani my.Ako vyššie spomínam len tie tabletky a vysávač sme používali.Sama by som sa v hnuse nekúpala ale radšej to vyliala.Asi sme mali kvalitnú vodu potom alebo čo😀

@liusa82 tepla voda urobi svoje (31°C) a tu pod tatrami su noci chladne

margotka17
19. jún 2025

My sme mali taký 8,5 kubíka vody v ňom bolo tusim, na vode nám v plávaku plávali tabletky aj bežala filtrácia, inak by zozelenala voda. Na filtráciu sme napojili solárne ohrievače potom.

autor
19. jún 2025
@lubka668

My ho máme, i keď možno trochu iný rozmer. Má integrované otvory na pripojenie filtrácie. Používame kartušový filter, každý deň pustíme na pár hodín. Ale dá sa použiť aj piesková filtrácia, len je drahšia. Okrem toho plavák a do neho tablety. Na začiatku po napustení sa treba viac pohrať s nastavením ph a množstva chlóru, ale potom pekne drží. Dá sa naň dokúpiť aj krycia plachta, aby nenalietavali smeti doňho. My, teda hlavne deti, sme spokojní😊

@lubka668 prosím ta a ktorý filter mate? Ja som nasla na 2 kubiky za cca 24€ ale bazén ma 2,5 kubika tak neviem ci to môže byť..a tablety také 5in1 sú v pohode? Ci treba na začiatok aj nejak viac nachlorovat? To pH sa meria papierikmi? Dakujem ti.

autor
19. jún 2025
@zuzubb007

Nie to nefiltruje nič, navyše aj keď sa bazén nepoužíva treba tu filtráciu púšťať každý deň, cize ak príde raz za dva týždne, rodičia to musia púšťať aspoň na tie tri hodky denne čím viac tým lepsie

@zuzubb007 dakujem, to by nebol problém pustiť to. A museli by tam aj dávať tablety a merať pH ak by sa nepoužíval? Ci by stačilo, že par dni pred tým ako príde mala tam dat nejaké tablety? Bože ja som z toho jelen🤣🙈 je to pre mňa ako veda tieto veci okolo bazenov.

autor
19. jún 2025
@liusa82

no my ked sme ešte nemali riadny velký bazen ale len tieto lipizdinky nafukovacie tak nám stačili chlorove tabletky a vysávač do vody nemali sme nijakú filtraciu.Ten vysávač je dobrý.Taký tyčový na baterky a nemenili sme vodu celé prázdniny.Tiež bol nafukovací.A nezozelenela voda vôbec bola čistá celé leto ale tak vysávali sme pravidelne dno aj boky a menili tie chlorovky

@liusa82 ďakujem. No asi je jedno ci kúpia ešte vysavac ci filtráciu. Teda ideálne by bolo obe ale určite nebudú chciet toľko investovať.. a aké tablety si dávala?

frflos_nespokojny
19. jún 2025

pozor, ale meria sa aj zostatkovy chlor vo vode

lubka668
19. jún 2025

My máme kartušový filter a stačí nám to. Na začiatok sme kúpili takú sadu plavák+tablety+papieriky na meranie. Zistili sme, že na začiatok musíme viac znížiť ph, tak sme dokupili bazénovú chémiu priamo na to a prvý krát šokovo vychlórovali Savom na správnu úroveň ph+chlór podľa papierika. Teraz už len púšťame filtráciu a tak raz za týždeň bude treba doplniť tabletu. Na začiatok sa to zdá veľa, ale vlastne to nie je nič hrozné. Ak máte v blízkosti predajňu s bazénmi, určite poradia.

autor
20. jún 2025
@lubka668

My máme kartušový filter a stačí nám to. Na začiatok sme kúpili takú sadu plavák+tablety+papieriky na meranie. Zistili sme, že na začiatok musíme viac znížiť ph, tak sme dokupili bazénovú chémiu priamo na to a prvý krát šokovo vychlórovali Savom na správnu úroveň ph+chlór podľa papierika. Teraz už len púšťame filtráciu a tak raz za týždeň bude treba doplniť tabletu. Na začiatok sa to zdá veľa, ale vlastne to nie je nič hrozné. Ak máte v blízkosti predajňu s bazénmi, určite poradia.

@lubka668 ďakujem ti. No uvidíme ci budu chotní toto všetko podstupit🙈

liusa82
20. jún 2025

my sme mali teda aj máme takýto vysávač tým som to preventívne prebehla skoro každý deň to stačí na také menšie bazéniky a tabletky chlorové sme mali také tie velké a nie tie mini čo väčšinou ludia dávajú do malých bazénov.Lebo máš rôzne velkosti.Možno aj to to spravilo že sa tam nemnožil kdejaký sajrat https://www.roboticky-vysavac.sk/bestway-aquate...