Použitie filtra do kávovaru
Ahojte, pouzivate ho? Vraj sa to dá do nadoby na zasobnik vody. Znizuje iba tvrdost co je pre stroj lepsie. Ale ja uz sa chemky bojim. 🙈

Môžeš aj filtrovanu vodu používať a nič nepokaziš
Môžeš aj filtrovanu vodu používať a nič nepokaziš
@markusrasford a ked si ho tam nedam?
Budeš musieť častejšie odvápňovať kávovar
My mame veľmi tvrdú vodu, mám filter v tej nádržke na vodu a aj zvlášť ten filter na vodu
Nič sa nestane. Treba ho častejšie potom odvapnovat
v tom filtri je iba čierne uhlie.🙄Tá káva bude väčšia chemka ako ten filter
Dal som otázku umelej inteligencie a vrelo odporuca kanvicu Britu a prefiltrovana voda je vyhovujúca do kavovaru
v tom filtri je iba čierne uhlie.🙄Tá káva bude väčšia chemka ako ten filter
@rozculena prečo je káva väčšia chémia?
@rozculena prečo je káva väčšia chémia?
@stellarstar všetko je chémia.
Filter iba prefiltruje vodu,nijako nevplýva na ľudský organizmus,čo sa ale o káve nedá povedať.
@stellarstar všetko je chémia.
Filter iba prefiltruje vodu,nijako nevplýva na ľudský organizmus,čo sa ale o káve nedá povedať.
@rozculena ešte raz, z akého dôvodu je káva chémia?
@rozculena ešte raz, z akého dôvodu je káva chémia?
@stellarstar
1. Alkaloidy (stimulujú nervový systém)
Kofeín
Vzorec: C₈H₁₀N₄O₂
Hlavný „nakopávač“ v káve.
Trigonelín
Vzorec: C₇H₇NO₂
Pri pražení sa premieňa na arómu.
🌿 2. Fenolové zlúčeniny (antioxidanty)
Chlorogenová kyselina
Vzorec: napr. C₁₆H₁₈O₉
Významný antioxidant.
Kyselina kávová
Vzorec: C₉H₈O₄
🧈 3. Lipidy (oleje, tuky)
Diterpény — hlavne cafestol a kahweol
Cafestol: C₂₀H₂₈O₃
Tieto tuky môžu zvyšovať cholesterol (pozor pri french presse bez filtra).
🍭 4. Cukry a polysacharidy
Sacharidy: glukóza (C₆H₁₂O₆), galaktóza a iné.
🔥 5. Melanoidy (vznikajú pri pražení)
Nie je to jedna zlúčenina, ale skupina hnedých polymérov → dávajú káve farbu a hĺbku chuti.
🍋 6. Organické kyseliny (ovplyvňujú aciditu kávy)
Kyselina citrónová: C₆H₈O₇
Kyselina jablčná: C₄H₆O₅
Kyselina chinová: C₇H₁₂O₆
@stellarstar
1. Alkaloidy (stimulujú nervový systém)
Kofeín
Vzorec: C₈H₁₀N₄O₂
Hlavný „nakopávač“ v káve.
Trigonelín
Vzorec: C₇H₇NO₂
Pri pražení sa premieňa na arómu.
🌿 2. Fenolové zlúčeniny (antioxidanty)
Chlorogenová kyselina
Vzorec: napr. C₁₆H₁₈O₉
Významný antioxidant.
Kyselina kávová
Vzorec: C₉H₈O₄
🧈 3. Lipidy (oleje, tuky)
Diterpény — hlavne cafestol a kahweol
Cafestol: C₂₀H₂₈O₃
Tieto tuky môžu zvyšovať cholesterol (pozor pri french presse bez filtra).
🍭 4. Cukry a polysacharidy
Sacharidy: glukóza (C₆H₁₂O₆), galaktóza a iné.
🔥 5. Melanoidy (vznikajú pri pražení)
Nie je to jedna zlúčenina, ale skupina hnedých polymérov → dávajú káve farbu a hĺbku chuti.
🍋 6. Organické kyseliny (ovplyvňujú aciditu kávy)
Kyselina citrónová: C₆H₈O₇
Kyselina jablčná: C₄H₆O₅
Kyselina chinová: C₇H₁₂O₆
@rozculena jaj toto si myslela 🤣
@stellarstar
1. Alkaloidy (stimulujú nervový systém)
Kofeín
Vzorec: C₈H₁₀N₄O₂
Hlavný „nakopávač“ v káve.
Trigonelín
Vzorec: C₇H₇NO₂
Pri pražení sa premieňa na arómu.
🌿 2. Fenolové zlúčeniny (antioxidanty)
Chlorogenová kyselina
Vzorec: napr. C₁₆H₁₈O₉
Významný antioxidant.
Kyselina kávová
Vzorec: C₉H₈O₄
🧈 3. Lipidy (oleje, tuky)
Diterpény — hlavne cafestol a kahweol
Cafestol: C₂₀H₂₈O₃
Tieto tuky môžu zvyšovať cholesterol (pozor pri french presse bez filtra).
🍭 4. Cukry a polysacharidy
Sacharidy: glukóza (C₆H₁₂O₆), galaktóza a iné.
🔥 5. Melanoidy (vznikajú pri pražení)
Nie je to jedna zlúčenina, ale skupina hnedých polymérov → dávajú káve farbu a hĺbku chuti.
🍋 6. Organické kyseliny (ovplyvňujú aciditu kávy)
Kyselina citrónová: C₆H₈O₇
Kyselina jablčná: C₄H₆O₅
Kyselina chinová: C₇H₁₂O₆
@rozculena haha 🙈😀
Tak toto sa nedá už ani komentovať....🤦🤦
Filtra sa bojíte???
Koľko krát ste očkovana proti Covid??
Tipujem: máte všetky čo sa len dalo
Ja ho tam nemam.davam obycajnu vodu z vodovodu.a nebudes ho vobec castejsie odvapnovat.

Áno mám a pravidelne mením