Použitie podložiek na jedálenskom stole
Ahojte mavate podložky na jedálenskom stole? Ja som dlho mávala take klasické okrúhle z pepca ale strašne ťažko sa to čistí a už to proste nevyzerá dobre (skúšala som to vysuchat cifom aj vyprať ale fľaky ostali), kúpila som take lacné obdĺžniky v Kiku ale nejak sa mi to nepozdáva 🤔 tie “slamené” my prídu nestabilné keď si tam dám tanier s polievkou 😂 začínam uvažovať že nechám stôl prázdny iba s vázou v strede ako to máte vy?
Jedneho pekneho dna ma prestalo bavit prat a zehlit obrus, ktory vydrzal cisty jedno stolovanie, k tomu anglickemu prestieraniu som nikdy nemala pozitivny vztah, len to zavadzalo ked bolo treba stol pretriet a este to bolo treba zobrat, potom rozlozit (za mna zbytovćna robota) tak mame stol "neobleceny" Dojeme, zotriem a je upratne.
Jedneho pekneho dna ma prestalo bavit prat a zehlit obrus, ktory vydrzal cisty jedno stolovanie, k tomu anglickemu prestieraniu som nikdy nemala pozitivny vztah, len to zavadzalo ked bolo treba stol pretriet a este to bolo treba zobrat, potom rozlozit (za mna zbytovćna robota) tak mame stol "neobleceny" Dojeme, zotriem a je upratne.
@viestta detto
Kupujem v pepco, mne sa to páči, na jar mám kvietkovane, na Vianoce vianočné, medzitým také univerzalne, nie sú to klasicke ale také umývateľne ...za 4 ks dávam 4 eura, používam opakovane, na to aku majú cenu som spokojná
Pre moje psychicke zdravie a ulahcenie zivota mame stol cisty. Obrus a podlozky jedine na Vianoce, aby bolo slavnostne. Mam latkove podlozky, ale tie vytiahnem len ked nejaka navsteva pride. Inak by som ich prala denne. Ani mi to tu nechyba, v jari/lete mam vazu s kvetmi, v zime tiez nejaku dekoraciu.
@anonym_autor si daj take tie "slamene" ak chces, ale podla mna ak nemas mega drahy stol a/alebo male deti, tak naco
@anonym_autor počas roka obrus, na sviatky používam take plastove akoby taniere a pre deti som kupila z ikea prestierania, ktore ked zašpinia ľahko operiem. Všetky tie ostatne o ktorých píšeš, som už prestala používať práve kvôli zlému čisteniu.
Mala som tie slamene, ale syn to stale rozhadzoval po kuchyni tak som to odlozila a mam pokoj
Mame podlozky kvoli horucim tanierom, ktore nechceme davat rovno na dreveny stol aby neostali nahodou kruhy. Nie sme prasiatka, takze ich netreba cistit, staci vyklepat omrvinky. Dcera ma zatial plastovu umyvatelnu podlozku.
Ja mam rada pekne veci,mam vela roznych obrusov,aj starodavnych..rada si to pomenim pocas roka..takze ja veru v kazdom pripade v jedalni aj v obyvacke obrus.
Ale samozrejme mam na stoloch sklo.
Cize nic sa neuspini,nepokrci....uz roky su ako nove.
Okrem toho,neosuchme sa ani stol.
Sklo zotriem,vylestim a je
Napr.moji rodicia,teraz,ked uz su starsi,maju pekny gumovy obrus a napriek tomu aj tie stvorcove podlozky.to sa krasne zotrie...
@anonym_autor Používam podložky pod taniere. Nakoľko máme drevený stôl, nechcem aby sa poškodil od horúceho (horúce sa orosí). Stôl mám v priebehu dňa len s vázičkou, prípadne sviečkou. Podložky mám odložené a vyberám len pred stolovaním a potom spracem.
Tiež som mala jednu dobu ambíciu, že takéto niečo doma musíme mať. Ale po podobných skúsenostiach ma to prešlo a nemáme nič. Akurát tak niekedy taký ten ozdobný obrus a sezónnu dekoráciu.
My to.mame na stole stale, mame x druhov, tiez aj kvoli stolu, aby sa neznocil, aj kvoli estetike Zaspini sa, hodim do pracky a dam ine a dokola.
Ne bezne denne stolovanie v kuchyni mam uz 20 rokov okruhle podlozky z masivu, oplati sa do nich investovat. Na velke rodinne stolovanie v jedalni mam ine, elegantne.
Mám mramorový stôl, stál ma celé mání (jak sa hovorí), takže mám na ňom len dizajnovú vázu s kvetmi. Nezakryvam ničím, len zdobim na Vianoce, adventné nedele a špeciálne príležitosti.
mala som dlho holý stôl ako baby nado mnou - až mi ho nezničila mama - proste niečím ho poškrabala hore, neviem či nie myšou od compu... nenašla som nikoho kto by to opravil, tak bohužiaľ - za mňa len obrus a prestieranie na tom. nedávam to dole, je to tam ip ...
prestieranie látkové. ku každému obrusu iné
V zivote som take veci nepouzivala, nerozumiem naco to je.
Máme podložky , normálne po jedle očistím vlhkou handrou, už ich máme zo dva tri roky a nič im nie je
@anonym_autor tiež to tak mám, že stôl je prázdny, v strede mám vázu sviečku a teraz momentálne v jednej nádobe ešte šišky, no zachvíľku to budem meniť na vianočnú výzdobu a keď ideme jesť, tak si dáme podložku. Taktiež mám tie z pepca okrúhle ale aj ich dávam normálne do práčky a pekne mi ich vyperie
Mam male deti, takze na stole je velke nic. Mozno az budu vacsie, tak tam nieco dam. Zatial vyhrava moje psychicke zdravie pred estetikou.
My na stole nemáme nič. Keď stolujeme, dávame si pod taniere plastové podložky, ale také hrubšie, nie pepcovské. Tie sú priliš tenké a klzké. Je to len kvôli tomu, že ma fyzicky bolí, keď vidím, ako to našim padá a kvapká. Vtedy mu je toho stola ľúto. Tie podložky vymieňam sezónne. Teším sa, že o chvíľu vytiahnem vianočné.
Mňa to prestalo baviť rozkladať pred obedom tak sme bez. Používame len na Vianoce ako slávnostné.
@anonym_autor nepoužívame nič. Ani podložky ani obrus. Za mňa stol najlepšie vyzerá keď je co najviac prázdny.
Utrieť stôl po jedle zaberie menej času ako odložiť podložky

nemám vôbec nič na stole, stôl je drevený potom ho umyjem a vybavené