icon

Používanie teplovzdušnej fritézy

enka20
24. okt 2025

Ahojte idem si po radu či niektorá z Vás používa teplovzdušnú fritézu ja som mala roky fritezu ale klasickú kde išiel olej ale už mi doslúžila a uvažujem o novej ale akosi sa v tom strcácam máte niektorá teplovzdusnu fritézu? A hlavne by ma zaujímalo či sú rezne normálne akoby vysmážané na oleji keďže tu sa len pokapú olejom neviem si to predstaviť že to bude také iste a bojím sa že zbytočne vyhodím peniaze ale výhoda je že sa ušetrí kopu oleja dakujem za rady

janai1
24. okt 2025

Samozrejme, že nie sú rovnaké.
Ak máš rada ťažké, mastné jedlá tak ti to určite vyhovovať nebude.

rozculena
24. okt 2025

@enka20 teplovzdušná fritéza je ako malá trúba.Čiže to,čo urobíš v trúbe,urobíš aj vo fritéze.
Aj šnicle sa robievajú v trúbe.Ale keď si zvyknutá ich utápať v litri oleja,tak si teplovzdušnú nekupuj

anonym_818a0e
24. okt 2025

Ja mam rada rezne aj z teplovzdusnej fritezi. Ale nie nie je to take iste ako vysmazane na oleji. Predstav si rezne pecene v rure. Chutovo je to za mna ok ale nie je to to iste.

vikusjk
24. okt 2025

@enka20 mam obe, ale "olejovu" pouzivam len na Vianoce, ked vysmazam veeeela ryb aj reznov, my inak vysmazane cez rok velmi nejeme, cize ju nepouzivam. Rezne z teplovzdusky su urcite ine, u nas sa nerobia, lebo nie je na ne chut (na rezne celkovo). Inak teplovzdusku pouzivam na jedla, ktore su chutnejsie z nej, ako z rury (napr. hranolky su z nej lepsie, ako ked ich robim na plechu), losos je podstatne lepsi, ako na panvici, pripadne ak potrebujem upiect len jednu-dve porcie niecoho (priklad - dcera chce ine jedlo, ako varim nam s muzom). Pri kupe zvaz urcite jej vyuzitelnost u vas doma, dokup si hned v orione (alebo na temu) rozprasovac na olej, je to super vecicka 🙂 a pozeraj tiez na objem kosa, aby si kupila taku, aka vam bude pasovat.

anonym_48bc53
24. okt 2025

Nie je to rovnaké je to iné, ja mám rada normálne rezne v oleji, ale máme fritezu teplovzdušnú a ja v nej robím veľa veci. Ako hore bolo spomínané zemiaky/hranolky mi chutia viac ako z rúry. Taktiež kuracie filé robievam v nej. Najčastejšie masové guličky. Z lístkového cesta veľa veci, u nás sa veľmi používa je to dobrá vec keď niekto ma na niečo chuť a nechce sa ti zapínať rúru.
Aj fašírky som skúšala a nebolo to zlé toto mi chutilo.

eitsirch
25. okt 2025

@enka20 "vyprážanie" iba pokvapkané olejom nikdy nebude ako klasické v množstve oleja. Ale mám teplovzdušku a robím v nej od opekaných zemiakov, batatov, cez grilovanú zeleninu, kura, kur. prsia, grilovane syry, zapekané chleby, sladké pečivo zapekané, teda večere pre mojich chlapov. Mám objemovo skoro najväčšiu. Phillips XXL. A super je že má aplikáciu aj s receptami. U nás ide v podstate skoro každý deň.

evansova
26. okt 2025

Ďakujem za komentáre, už dlhšie uvažujem o tej teplovzdušnej friteze a neviem sa rozhodnúť. Teraz všetko jasné, nepotrebujem ju.

enka20
autor
26. okt 2025
@evansova

Ďakujem za komentáre, už dlhšie uvažujem o tej teplovzdušnej friteze a neviem sa rozhodnúť. Teraz všetko jasné, nepotrebujem ju.

@evansova Aj ja ďakujem za komentáre moc mi to pomohlo a tiež som prišla nato že mi netreba a zaobídem sa bez nej 😀

trisha_r
27. okt 2025

@enka20 vyskúšaj si urobiť rezne v rúre , a budeš vedieť aké budú

anonym_34e6c2
27. okt 2025
@vikusjk

@enka20 mam obe, ale "olejovu" pouzivam len na Vianoce, ked vysmazam veeeela ryb aj reznov, my inak vysmazane cez rok velmi nejeme, cize ju nepouzivam. Rezne z teplovzdusky su urcite ine, u nas sa nerobia, lebo nie je na ne chut (na rezne celkovo). Inak teplovzdusku pouzivam na jedla, ktore su chutnejsie z nej, ako z rury (napr. hranolky su z nej lepsie, ako ked ich robim na plechu), losos je podstatne lepsi, ako na panvici, pripadne ak potrebujem upiect len jednu-dve porcie niecoho (priklad - dcera chce ine jedlo, ako varim nam s muzom). Pri kupe zvaz urcite jej vyuzitelnost u vas doma, dokup si hned v orione (alebo na temu) rozprasovac na olej, je to super vecicka 🙂 a pozeraj tiez na objem kosa, aby si kupila taku, aka vam bude pasovat.

@vikusjk ako robíš hranolky? Skúšala som ale boli hrozne.

vikusjk
27. okt 2025
@anonym_34e6c2

@anonym_34e6c2 a co sa nepodarilo? Ja sa musim priznat, ze vacsinou robim z mrazenych, z cerstvych som v tejto friteze este neskusala. Mrazene (kupujem 1-2-3 od Mc Cain) si postriekam v miske olejom, premiesam, opakujem tak 3x, a peciem na 180 st cca 15 min, medzitym tak 3x premiesam. Su vyborne, omnoho lepsie, ako ked som ich robila na plechu v klasickej rure.

arion92
27. okt 2025
@anonym_34e6c2

@anonym_34e6c2 Ja robím hranolky zo zemiakov. Zvyknem ich vopred na chvíľu povariť (naozaj nie dlho), nechám vyschnúť, postriekam olejom a upečiem vo fritéze (čas a teplota tak ako napísala vikusjk). Môžu sa použiť aj surové, ale je potrebné ich vždy vopred namočiť do vody (aspoň na pol hodinu), aby sa z nich vyplavil škrob a usušiť.

evansova
29. okt 2025
@trisha_r

@enka20 vyskúšaj si urobiť rezne v rúre , a budeš vedieť aké budú

@trisha_r Skúšala som bravčové rezne v rúre, neboli zle, aké nebolo to celkom ono.
Ale kuracie, z kuraťa rozdeleného na časti aj s kosťami, boli oveľa lepšie ako tie vyobrazené v tuku. Boli mäkké a hlavne šťavnaté. Vykostene kuracie mäso tiež nič moc, ale prsia, obalené v múke vajci a strihaním syre (namiesto strúhanky), oloze na papier na plechu, poliate smotanou a upečené, sú vynikajúce.

veronicka1901
29. okt 2025

Ja som veľký fanúšik teplovzdušnej fritézy. Rezne robím tak raz za tri mesiace a to na panvici. V teplovzdušnej fritéze robím veci, ktoré by som inak robila v rúre, ale potrebujem napríklad menšie množstvo alebo mať navarené rýchlejšie. Za mňa super pomocník.