Pranie detských vecičiek
Ahojte, myslite, že pranie veci pre bábätko ( ešte v brušku) na 30tke a na 15 minút a otáčky 1000 je v poriadku ? Preperie tie vecicky.? Ďakujem
@katulastraka mám taký program na práčke.
Tak na ten kasli. Normalne ich oper. Na 40ke s detskym pracim prachom.
Pranie na 30 stupnoch na 15 minutovy program je ako keby si ich namocila do kybla s vlaznou vodou a vyplakala. Cize uplne zbytocne a neucinne. Vsetky babatkovske bavlnene vecicky som pri prvom prani prala na 60ke a aspon 2 hodinovy program s detskym pracim gelom. Ved odtial potrebujes vyprat tie hovadiny cim su tie nove vecicky napustene a ktore mozu drazdit dietatko. A to ti 30 stupnov na 15 minut rozhidne nespravi.
Lenže veľa vecičiek bolo používaných od mojich kamarátok , ktoré boli pred rým prane medti tým zopár mojich/ nových.
Ahoj, ja som prve oblecenie vsetko do radu prala na 60 a teda cca 1.5 -2 hodiny, plakanie cca 3 alebo 4 krat, vsetko som zehlila a prala v deckom prasku. Po cca 2 az 3 mesiacoch som skusila davat pradlo k nasemu s nasim praskom a na 40 a kedze reakcia na pokozke nebola tak uz sme prali normalne, samozrejme ak mali ovracane alebo prekakane tak zas 60 alebo dokonca aj 90 som prala ale uz nasim praskom.
A ja sa priznam , ze ziadne pradlo neperem na 30, ani to prepotene, proste vzdy je to 40. Tak len tolko za mna , pekny vecer.
15min program slúži na také rýchle zapranie, prevoňanie vecí, určite nie na riadne vypranie.
Ja ho používam napr na záclony, keď ich idem zavesiť (tj vyprane, len predtým uložené v skrini a chcem, aby prevonali byt) a pod.
Na detské veci používam program "Detské prádlo", trvá 2:23 a perie na 60°C. Prečo chceš prať na tak krátkom programe? Ak kvôli šetreniu, tak na tomto by mi ani nenapadlo šetriť 🙂
Ja perem na 40ke 1hod 10 min 1200 otacky nic viac
Ja aj vecicky po kamoskach vzdy poriadne vyperiem. Nevies v com kamosky prali, ako dlho vecicky stali....urcite aspon na 40ke vyper...
No neviem, moja pracka ma program na detske oblecenie 60 stupnov a extra plachanie...🤷♀️
vždy všetko pred našim prvým použitím na 90st, za 20 rokov sa mi niečo pokazilo len raz jediný jeden krát jedna vec, ostatné držia tvar aj farbu... a čo tvar a farbu nedrží to by som na sebe ani nechcela mať - je to len vec! radšej budeš potom mastiť pokožku bábätku a počúvať plač?
Tieto superkratke programy nesluzia na plnohodnotne pranie, ide len o kratke preplachanie, osviezenie pradla...
Urcite minimalne na 40 a na dlhsi program.
90 a dlhy program, extra plakanie
Akože nehnevaj sa, ale toto myslíš naozaj vážne? Je jedno či je to od kamosiek alebo od koho, sú to cudzí ľudia a určite by som sa nespoliehala na to, že to dobre oprali. Treba dať na 60 stupňov a minimálne na dve hodiny.
Určite to nieje ok

15min? To co stihne ta pracka za 15min urobit? Namocit a vyzmykat? 😁