Prečo je v byte horúco aj s klimatizáciou?
Ahojte, máme doma klímu a ajtak mame v byte 29stupnov,akože otras mám 2mesačne bábätko a brutal je to určite aj pre ňu,klimu púšťame len keď sme vonku alebo keď som z malou v spalni a v obývačke ju pustíme ale ajtak sa v priebehu pol hodiny z 24stupnov oteplí naspat na 29,nejake rady co odporúčate?
PS klima nieje stará ani rok poriadne nemá
Revíziu ma urobenú.
Vypnes klimu, vzduch ti zacnu ohrievat steny, slnko cez skla. Klima steny nevychladi tak aby potom nezohrievali vzduch. Vetrajte intenzivne cez noc, ked je aj vzduch chladnejsie a mozu aj steny trochu vychladnut
Vypnes klimu, vzduch ti zacnu ohrievat steny, slnko cez skla. Klima steny nevychladi tak aby potom nezohrievali vzduch. Vetrajte intenzivne cez noc, ked je aj vzduch chladnejsie a mozu aj steny trochu vychladnut
@viestta a nebude prievan? Lebo mam malicke babatko a bojím sa som prvorodicka neviem co ešte môžem a co nie 😏 v spalni mame pri nej otvorene aspoň na vetračku lebo by sme sa zadusili naozaj,a cez den vetram na striedačku, ale otváram všetky okná keď sme vonku
Kľudne môžeš mať celý deň na nejakom slabšom stupni pustenú klímu, ak bábo nebudeš držať priamo pod ňou, tak sa mu absolútne nič nestane, určite bude aj tebe aj bábätku príjemnejšie pri nižšej teplote 🙂. pusti klímu aj na noc a otvor dvere do spálne
@viestta a nebude prievan? Lebo mam malicke babatko a bojím sa som prvorodicka neviem co ešte môžem a co nie 😏 v spalni mame pri nej otvorene aspoň na vetračku lebo by sme sa zadusili naozaj,a cez den vetram na striedačku, ale otváram všetky okná keď sme vonku
@anonym_autor vsak v noci otvor okna dokoran a zavri dvere. Aky prievan?
Cez den okna pozatvarat, obzvlast ak je vonku horuco, vsak si tam vpustas horuci vzduch. Na rit ti potom pustat klimu, ked vyvetras vychladeny vzduch.
Ty si na fyzike spala?
Cez den okna pozatvarat, obzvlast ak je vonku horuco, vsak si tam vpustas horuci vzduch. Na rit ti potom pustat klimu, ked vyvetras vychladeny vzduch.
Ty si na fyzike spala?
@viestta A "najlepsie" je mat otvorene okna pri zapnutej klime😃😄
Ty si na fyzike spala?
@viestta áno, spala som na fyzike 🙂
Kľudne môžeš mať celý deň na nejakom slabšom stupni pustenú klímu, ak bábo nebudeš držať priamo pod ňou, tak sa mu absolútne nič nestane, určite bude aj tebe aj bábätku príjemnejšie pri nižšej teplote 🙂. pusti klímu aj na noc a otvor dvere do spálne
@denkabemommy Ďakujem pekne za radu 🙂
ako uz niekto napisal, treba ju mat pustenu stale, ked je teplo. cize nezapinat nevypinat, ale nastavit na nejaky slaby nefukaci stupen a nechat tak. vypnut mozno na noc, ak sa ochladi natolko, ze je fajn otvorit okna a vyvetrat (pokojne aj celu noc). netusim, aku mate klimu, ale ak vela z nich uz ma teraz vselijake "nefukacie" rezimy, tak skus nastavit.
A prečo ju vypinate? Prosím ťa, never tým “prechladnutiam z klímy”, normálne si ju pustite. Pravidelne klímu čistite a ak máte suchý vzduch, zaobstarajte si zvlhčovač.
Normálne zapni klímu, nech chladí izbu na teplotu. Ktorá je vám príjemná. Pre malé dieťa, čo ešte nemá poriadne vyvinutú termoregulaciu je oveľa horšie prehrievanie sa pri 29. stupňoch ako zapnutá klíma.
Tieto príbehy o prechladnutiach z klímy…. Však si nenastav na 16 stupňov, daj si tam 22.
Ja robím v nemocnici, celá je normálne klimatizovaná vrátane pôrodnice, neonatalnej JISky …
Ja fakt neviem, kde ľudia chodia na tie báchorky o klíme, ešte aj v autách sa varia, miesto zapnutia klímy a ako som v jednej téme nedávno čítala dávajú si do lietadla šály, čiapky a dokonca navrhovali dať dieťaťu rukavice 🤦♀️
Normálne zapni klímu, nech chladí izbu na teplotu. Ktorá je vám príjemná. Pre malé dieťa, čo ešte nemá poriadne vyvinutú termoregulaciu je oveľa horšie prehrievanie sa pri 29. stupňoch ako zapnutá klíma.
Tieto príbehy o prechladnutiach z klímy…. Však si nenastav na 16 stupňov, daj si tam 22.
Ja robím v nemocnici, celá je normálne klimatizovaná vrátane pôrodnice, neonatalnej JISky …
Ja fakt neviem, kde ľudia chodia na tie báchorky o klíme, ešte aj v autách sa varia, miesto zapnutia klímy a ako som v jednej téme nedávno čítala dávajú si do lietadla šály, čiapky a dokonca navrhovali dať dieťaťu rukavice 🤦♀️
@sisaka tak ja z klimy mam usi v kely, mozno nie pre teplotu, nemavam nastavenych 18 st, ale pre prievan, co vytvara, mne staci aj maly vanok. A v lietadlle mam mikinu s kapucnou, mne je tam jednoducho zima a teraz co? Mam tvrdit, ze vsetkym klima robi dobre? Mne nie. Doma mame, klimarizujeme cely cas, co nie sme doma, potom jednoducho v miestnosti, kde sme vypiname. Ostatne nechame ist dalej.
@sisaka tak ja z klimy mam usi v kely, mozno nie pre teplotu, nemavam nastavenych 18 st, ale pre prievan, co vytvara, mne staci aj maly vanok. A v lietadlle mam mikinu s kapucnou, mne je tam jednoducho zima a teraz co? Mam tvrdit, ze vsetkym klima robi dobre? Mne nie. Doma mame, klimarizujeme cely cas, co nie sme doma, potom jednoducho v miestnosti, kde sme vypiname. Ostatne nechame ist dalej.
@mk1111111111 ale suhlasim, ze je to tym fukanim / zlym nastavenim klimy... Predpokladam, ze usi v kely by si mala aj z obycajneho prievanu / vetra... to nie je problem klimy. Aj v aute... ked je vychladene a klima ide v "udrziavaciom" rezime je to to iste ako keby vonku bolo -20...
@sisaka mne keď pacient povie že “prechladol z klímy”, tak mi hneď stúpne tlak 😃😃 ale človek časom stratí chuť niečo vysvetlovat
@sisaka ja zas hlasivky mám zapálené z klímy a tečie mi nos. Ale ja som aj cítila že je dosť zima a zaspala som, takže prechladla riadne
Tak treba mat aj inak zabezpeceny ten barak - vonkajsie zaluzie, stiahnute pocas dna aby ti nepalilo slnko priamo do okien, dobre okna, zatepleny barak. Ak mas okna len so zaclonami a orientovany byt juhozapad tak je jasne, ze ani to airko nestaci

Klíma účinkuje dovtedy kým ide. Ak vypneš raz dva bude teplo. Proste treba aby išla stále na šetrnej programe. My máme nastavenú na 25 a ide keď sme doma pokým nejdeme spať.