icon

Prečo klimatizácia nekondenzuje vodu?

osky
20. aug 2025

Mame 2.mesiac namontovanu klimatizaciu.
Vyvod /hadica/na kondenzovanu vodu je vonku,kvapka do zbernej nadoby.
Problem je,ze odcera nic nekvapka,nadoba je uplne sucha.
Klimatizacia ale fuka,chladi...
Kam teda odchadza ko denzovana voda?
Preco zrazu neodchadza?

Nechcela by som zazit,ze mi to vybuchne niekde v dome,vnutri...nejaka zaplava a pod.
Doteraz vzdy pomerne rychöo nakvapkalo plnu zbernu nadobu...
A teraz uz 2 dni nie.
Mam z toho dost stres...

aalt
20. aug 2025

Mnoztvo kondenzu zalezi od teploty a vlhkosti (a tlaku). Proste rosny bod. Ak nie je velmi vlhko, tak ho je malo, ak netreba velmi chladit (a teda tie steny nie su chladnejsie ako rosny bod), nemusi byt vobec. Kondenz sa tvori priamo v jednotke, neviem aku mas a ci vies do nej "pozriet" ci su tie steny "vlhke". Je dost nepravdepodobne, aby ta hadica bola poskodena niekde cestou (ak sa nic okolo nerobilo) a ak by sa uvolnila v jednotke, asi by z nej tieklo - teda uz z vnutornej jednotky.
Ja kondenz nevidim, mame ho rovno napojeny na odpad. VIdim "opacny" ked jednotkou kurime a ano, castokrat nie je ziaden. Vobec neviem odhadnut ci by mal byt alebo nie.

sisska96
20. aug 2025

Nie je vlhko. Aj u nás je prázdna dneska. Od zajtra bude pršať takže bude vlhko ale už teplo nie

osky
autor
20. aug 2025
@sisska96

Nie je vlhko. Aj u nás je prázdna dneska. Od zajtra bude pršať takže bude vlhko ale už teplo nie

@sisska96 takze to nie je porucha?

Ono to totiz vcera akoby nefukalo-nwpocula som to..a porom zacalo uuplne silno fukat/pritom bolo to na stupni 3-ma ich 5../
A poromto znovu prestalo
K tomu ziadna voda..chytila som paniku.
No...uvidime zajtra.aj tu v At by malo prsat..
Dakujem!

osky
autor
20. aug 2025
@aalt

Mnoztvo kondenzu zalezi od teploty a vlhkosti (a tlaku). Proste rosny bod. Ak nie je velmi vlhko, tak ho je malo, ak netreba velmi chladit (a teda tie steny nie su chladnejsie ako rosny bod), nemusi byt vobec. Kondenz sa tvori priamo v jednotke, neviem aku mas a ci vies do nej "pozriet" ci su tie steny "vlhke". Je dost nepravdepodobne, aby ta hadica bola poskodena niekde cestou (ak sa nic okolo nerobilo) a ak by sa uvolnila v jednotke, asi by z nej tieklo - teda uz z vnutornej jednotky.
Ja kondenz nevidim, mame ho rovno napojeny na odpad. VIdim "opacny" ked jednotkou kurime a ano, castokrat nie je ziaden. Vobec neviem odhadnut ci by mal byt alebo nie.

@aalt vdaka zapostrehy.
Uvidim zajtra