icon

Prečo mi bombička na sodastreame vydrží tak málo?

060106
23. júl 2025

Ahojte žienky. Povedzte mi prosím vás kde robím chybu. Väčšinov píšete ze vám bombicka vydrží mesiac -mesiac a pol. Ja som menila bombicku presne pred 14 dňami a dnes ju musím vymeniť zas. Ako nechápem prečo mi vydrží tak málo. Denne vypijem 4litre vody to je 5 fliaš.

stellarstar
23. júl 2025

Koľko razy stláčaš? Nam vyjde niekedy aj 2 - 3 m, ale my stlačíme max 2x nechceme toľko bubliniek

diewcatqoo
23. júl 2025

Podla mna tie bombicky nie su naplnene cele. Prave som sa minule nad tym zamyslala a pisala som to aj tu, ze Sodastream mam snad aj 10 rokov uz a vzdy mi bombicka vydrzala aj pol roka. A teraz menim kazde 2 mesiace. Pritom mam rovnaku spotrebu, robim to stale rovnako.
Ale 14 dni je teda fakt malo.

stellarstar
23. júl 2025
@diewcatqoo

Podla mna tie bombicky nie su naplnene cele. Prave som sa minule nad tym zamyslala a pisala som to aj tu, ze Sodastream mam snad aj 10 rokov uz a vzdy mi bombicka vydrzala aj pol roka. A teraz menim kazde 2 mesiace. Pritom mam rovnaku spotrebu, robim to stale rovnako.
Ale 14 dni je teda fakt malo.

Nemôže to byť nejakým únikom toho co2 ? Ja som mala pred pár týždňami novú bombičku, stála ale vyše roka v komore a vydržala len 2 d. Ze či to nebude tým že v obchode dlho skladovali a unikal co2?
@diewcatqoo

diewcatqoo
23. júl 2025
@stellarstar

Nemôže to byť nejakým únikom toho co2 ? Ja som mala pred pár týždňami novú bombičku, stála ale vyše roka v komore a vydržala len 2 d. Ze či to nebude tým že v obchode dlho skladovali a unikal co2?
@diewcatqoo

@stellarstar to je mozne

jaskolka
23. júl 2025

Ja používam SodaStream často, hlavne teraz v lete,ale nevšimla som si nejaký rozdiel,je pravda,že ja nechcem veľmi nasýtené vody,preto stlačim maximálne dvakrát tú pumpu.
Fľaša mi vydrží cca4- 5 mesiacov,no zase manžel chce veľa bubliniek,tak keď je dlhšie doma,tak meníme skôr,aj po 3 mesiacoch .
Možno naozaj sú aj nejaké chybné fľaše,že skôr unikne ten plyn,keď stoja,alebo nie sú dobre naplnené,ale zatiaľ sme asi mali šťastie 😃

060106
autor
23. júl 2025
@stellarstar

Koľko razy stláčaš? Nam vyjde niekedy aj 2 - 3 m, ale my stlačíme max 2x nechceme toľko bubliniek

@stellarstar no ja tak 2-3 krát ako kedy

sima234
23. júl 2025

@060106 bombička by mala vydržať cca 60 - 80 litrov vody, záleží od intenzity sýtenia. U teba to aj približne sedí nakoľko ju robíš dosť sýtenú.

060106
autor
23. júl 2025
@sima234

@060106 bombička by mala vydržať cca 60 - 80 litrov vody, záleží od intenzity sýtenia. U teba to aj približne sedí nakoľko ju robíš dosť sýtenú.

@sima234 tak potom to bude asi v poriadku

sima234
23. júl 2025
@060106

@sima234 tak potom to bude asi v poriadku

@060106 takýto popis som k bombičkám našla na nete, tak neviem, či je to v poriadku, ale asi máš radšej viac bubliniek, preto si robíš sýtejšie vody. Jedine, že skúsiš menej sýtejšie a uvidíš, či ti vydrží dlhšie.

markusrasford
24. júl 2025

@060106 je niekoľko druhov bombiciek. Aké kupuješ? Uz sa objavili aj neoriginalne bombicky plnené amatérmi.

060106
autor
24. júl 2025
@markusrasford

@060106 je niekoľko druhov bombiciek. Aké kupuješ? Uz sa objavili aj neoriginalne bombicky plnené amatérmi.

@markusrasford ja mam tu ruzovu

markusrasford
24. júl 2025
@060106

@markusrasford ja mam tu ruzovu

@060106 ja vymieňam bombicku v Bille tam majú stále na výmenu. Zhodou okolností včera sa mi stalo ze som vymieňal a pani mi dala velmi ľahkú fľašku a bola riadne zablombovana. Tak jej hovorím ze je velmi ľahká skoro ako co som doniesol. Požiadal som ju aby mi vymenila a ked mi doniesla druhu fľašku tak skonštatovala ze fakt mate pravdu táto je oveľa tazsia. Treba si to odsledovat. Sú aj "plnici" co to robia na čierno ale tam ten rozdiel cítiť dost. Predávajú to za 5 e ale je aj polovičný účinok