icon

Prečo nová chladnička horúca a hlučná?

annab012
16. júl 2024

Dobrý deň,
Kúpili sme novú chladničku. Na bokoch je horuca a trošku hučí. Viete mi pkradiť čím to môže byť?
Ďakujem

stellarstar
16. júl 2024

@annab012 preštudovala si návod? Tam je písané že je to úplne normálny jav. Kuk na nete

stellarstar
16. júl 2024

@annab012 inak včera tu bola téma o tom

katkaseiner
16. júl 2024

nieco podobne sme mali, nová chladnička zacala doslova hučať po 24 hodinach ako helikoptera...volali sme technika, okrem toho ze bol hnusny a tvaril sa ze je to ok, dal ziadost o vymenu. My sme ju nechceli vracať, ved sme ju chceli, ale bol to každopádne chybny kus

viestta
16. júl 2024

Dnesne chladnicky maju zapeneny kondenzator v bocnych stenach, takze ano, bocne steny su horuce. Niekde to teplo musi uniknut, aby vo vnutri bola zima.

annab012
autor
16. júl 2024

@stellarstar pozrela som celý návod nič som o tom nenašla 😅 tak hádam je to teda v poriadku. A to už zostane z bokov také horúce?

viestta
16. júl 2024

@annab012 nie, nezostane. Ked sa vychladi a nebude tak teplo, bude to teple len ked pobezi kompresor. V tychto teplach je aj nasa chladnicka celkom tepla z vonkajsej strany

annab012
autor
16. júl 2024

@viestta no dobre tak uvidím ako to bude ďalej lebo ona aj dosť hučí sa mi zdá a do toho tie horúce boky

viestta
16. júl 2024

@annab012 hucat by nemala, ale mozno sa stisi. Ak by to pretrvavalo, treba reklamovat

simca06022011
16. júl 2024

nam huci chladnicka a mraznicka ked rychlo chladi... pocut ju riadne. Ked vychladi, stichne... teraz ju pociujem hadam stale.. vsak mame doma hadam 100 °C :DD

annab012
autor
16. júl 2024

@viestta v návode som našla že pri novom pripojení bzučí. Že počas stabilizácie prevádzky by to malo slabnúť tak hádam to je to. 😅

nisia
17. júl 2024

Niekedy to moze byt aj ked je nakrivo a trosku s nou pohybes prestane

romco3
12. nov 2025

trosku ozivim tuto temu a budem rad za rady. Kedze sucasna chladnicka nam sluzila 13 rokov ale uz dosluhuje, tak sa rozhliadame po novej. Co ma ale prekvapilo, ze zrejme vacsina z nich ak nie vsetky asi mavaju odvod tepla uz nielen dozadu ale aj do bokov, pricom asi tie teploty bokov mozu byt dost vysoke (hlavne v lete, ked aj v kuchyniach byvava teplo), pricom asi mozu tie boky chladnicky sa zohriat aj na 50 stupnov aj viac (ak je v miestnosti 28-32,mozno aj viac stupnov, co je aj v letnych horucavach realne (pricom v kuchyni sa vari a teplota tam moze byt vyssia). Neviem ci to je pravda, ale asi je. Take horuce boky chladnicky mozu byt uz asi aj nebezpecne obzvlast pre deti. Pricom panelakove kuchyne nebyvavaju velke, takze sa stava, ze stolicky a stol su blizko chladnicky. My sme doteraz mavali stolicky v podstate hned pri boku chladnicky, par centimetrov, ale na tej starej chladnicke nikdy nebol horuci bok (lebo odvod tepla bol dozadu). Poprosim o realne skusenosti. Vyskytuje sa to viac pri NoFrost chladnickach alebo aj pri LowFrost (ale tych je uz asi menej). Zaujali nas chladnicky LG a Bosch.

viestta
13. nov 2025
@romco3

trosku ozivim tuto temu a budem rad za rady. Kedze sucasna chladnicka nam sluzila 13 rokov ale uz dosluhuje, tak sa rozhliadame po novej. Co ma ale prekvapilo, ze zrejme vacsina z nich ak nie vsetky asi mavaju odvod tepla uz nielen dozadu ale aj do bokov, pricom asi tie teploty bokov mozu byt dost vysoke (hlavne v lete, ked aj v kuchyniach byvava teplo), pricom asi mozu tie boky chladnicky sa zohriat aj na 50 stupnov aj viac (ak je v miestnosti 28-32,mozno aj viac stupnov, co je aj v letnych horucavach realne (pricom v kuchyni sa vari a teplota tam moze byt vyssia). Neviem ci to je pravda, ale asi je. Take horuce boky chladnicky mozu byt uz asi aj nebezpecne obzvlast pre deti. Pricom panelakove kuchyne nebyvavaju velke, takze sa stava, ze stolicky a stol su blizko chladnicky. My sme doteraz mavali stolicky v podstate hned pri boku chladnicky, par centimetrov, ale na tej starej chladnicke nikdy nebol horuci bok (lebo odvod tepla bol dozadu). Poprosim o realne skusenosti. Vyskytuje sa to viac pri NoFrost chladnickach alebo aj pri LowFrost (ale tych je uz asi menej). Zaujali nas chladnicky LG a Bosch.

@romco3 mam chladnicku s kondenzatormi na bocnych stenach, su teple, ale na 50° nevykurili nikdy. Pocitovo je ten plech teply, ale aby sa na nom niekto popalil, to urcite nie. Dolezite je ododrzat vyrobcom odporucany odstup od stien a nabytku

romco3
13. nov 2025

no len to ze my mame stolicky pri boku chladnicky (inak sa to neda dat, sme 5-clenna rodina a miesta v kuchyni nie je tolko na vacsie odstupy). V lete byvava horuco (najvyssie poschodie). Operadla stoliciek su hned pri boku chladnicky a aj sa okolo toho boku prechadza ku stolickam.

viestta
13. nov 2025
@romco3

no len to ze my mame stolicky pri boku chladnicky (inak sa to neda dat, sme 5-clenna rodina a miesta v kuchyni nie je tolko na vacsie odstupy). V lete byvava horuco (najvyssie poschodie). Operadla stoliciek su hned pri boku chladnicky a aj sa okolo toho boku prechadza ku stolickam.

@romco3 to je uplne jedno ako ate tie stoliky, na tej chladnicke sa nikto nepopali. Ani v tom najhorucejsom lete

romco3
13. nov 2025

neviem ci je este vobec sanca zohnat chladnicku, ktora nemava horuce boky. Asi uz ani nie.

viestta
13. nov 2025
@romco3

neviem ci je este vobec sanca zohnat chladnicku, ktora nemava horuce boky. Asi uz ani nie.

@romco3 vsak ich horuce mat nebude, len teple