Prečo Tassimo kávovar robí málo peny?
ahojte , dostala som nedavno kavovar znacky Tassimo . Skusala som si spravit kavu avsak velmi malo peny sa mi spravilo , plus akokeby som tam citila neviem ci chut od toho obalu alebo take cosi akokeby plast. Mate s tym skusenost ?
@simona1998 je sice pravda ze teraz len druhykrat som neho robila kavu , ale tu chut tam citim trochu ... inak napodobeniny kapsul sa tam asi kupit nedaju ci ?
@ankapal nie museli byt vždy len originál tassimo
@simona1998 jaaj skoda , ja len kvoli tomu, ze sa mi zda ze ostatne znacky , resp. dolce gusto ma vacsi vyber kav ... a po case nebol problem s citackou ciaroveho kodu , zeby sa nejako pokazil ?
@ankapal vies čo mame ho asi aj 5 rokov ale neni už vôbec pouzivany a nikdy nemal problém načítať kapsule. Aj mne sa viac páči výber od dolce gusta a ma aj chutnejšiu “kávu” to dolce oproti tassimu. Kamoska ho mala tak som porovnala . Teraz mame aj klasicky Delonghi ktorý si melie kávu , peni mlieko a celkom nič moc .. mame ho asi tretí rok stal 800€ a povedala by som , že to dolce gusto by ho dobehlo ľavou zadnou 😄😀
Mam tento kavovar uz par rokov a zatial bez poruchy. Zapach bude mozno dany novotou stroja. Skus par krat preplachnut trysky s pouzitim servisnej kapsule.
@kp7333 myslis tie co sa hodia to vody ? lebo zatial som skusala asi 4 krat bez tych cistiacich tabliet len s vodou ... ale tiez sa mi zdaju dost drahe ... 4 tablety necelych 12-13 eur v obchode ... a ten farebny plastovy kruzok co bol ku kavovaru tak ako casto treba menit ?
@simona1998 ja som tiez ochutnala od dolce gusto a mozno to bude tym ze je to nescafe a tassimo ma jacobs
@ankapal tassimo ma takéto niečo , to dáš ako normálnu kapsulu a ono ti ho prečistí
@ankapal ja ju mám schovatu dole na boku od kúpi
@simona1998 dobre ze som si precitala navod , lebo by som ju na zaciatku takmer vyhodila :D kedze som netusila co to je
Tak skús ho prečistiť tou oranžovou kazetkou čo tam je, ja som ho mala ale nemala som taký pocit že by som niečo také citila 🙂
@ankapal Vyber napriklad:
https://www.amazon.com/Tassimo-Chocolate-Includ...
Ja teraz testujem nespresso, na skusku mam lor kapsule, mne sa na tassime pacila ta vysssia rada, kde sa dal dat aj filter na vodu, lebo ked som vyberala kavovar, citala som, ze aj voda vela urobi na chuti kavy. Povodne som chcela delonghi lattego 5500,ale ked som si precitala, ze raz tyzdenne to cistit rozoberat, aj ma presla chut. Takto si spravim kapsulu, v napenovaci mlieko a mam.
@ankapal Buď sú filtre ktoré sa dajú dať priamo do kávovaru čo u tassima nie je možné alebo filtrovať vodu cez kanvicu alebo filter Brita. Na kávu nie je vhodná tvrdá voda, spôsobuje zmenu chuti kávy. V tvojom prípade to bude novotou stroja, viac krát urobiť preplach so servisnou kazetou, nič iné nepridavat a už vôbec nie kyselinu citrónovú ani nič podobne. Mne tie kapsulove kávy nechutia. Som zástanca klasických buď plnoautomatickych alebo pákovych kavovarov.
A dnes som akurat zistila, ze existuje jeden kavovar s nadstavcami na nespresso original, tchibo cafissimo a dolce gusto, da sa tam dat aj pomleta kava. Je na alze Catler ES720 porto. Akurat tassimo tam nie je. Tak zacinam nad tym rozmyslat, len neviem aka tam moze byt kazovost
@maddie1711 ten obrazok je z kavovaru Bosch TAS6504 my way 2, ktory je na kapsuly Tassimo, maju ho na alze a mala som ho v uzsom vybere pri rozhodovani. Takze tassimo ma filter na vodu v nadrzke.
@maddie1711 nic ine okrem toho T discu som nepridavala . Ja nie som velky kavickar , to len tak 1-2 krat do tyzdna. Kedze som si to nekupovala sama, sklamalo ma to , ze si nemozem regulovat vodu a dost slaby tlak tam je tusim ze len 3,3 barov.

@ankapal my sme ho kedysi dávnejšie tiež mali a nespomínam si, že by sme tam niečo také cítili, netreba ho len zabehnut ?