icon

Prenájom s alebo bez nábytku

dievcacitajucelist
27. mar 2023

Kúpili sme starší byt (ako investičnú nehnuteľnosť).
Muž byt prerába no už teraz sa zamýšľam či ho komplet zariadiť, alebo dať len základ - Kuchynskú linku, práčku, chladničku. Keď som sa pýtala v rodine tak jedná časť vravela s nábytkom druhá bez. Má niekto s tým skúsenosť? Idú lepšie zariadene, alebo nezaradené byty?

beata_k
27. mar 2023

@dievcacitajucelist Ja som vzdy hladala s nabytkom. Svoj nabytok az do svojho bytu.

a_alexandra_a
27. mar 2023

Zariadené. Napríklad my sme teraz v podnájme, nakoľko sme kúpili ešte len developerský projekt a byt sa dokončuje. Neviem si predstaviť kupovať nábytok do podnájmu. Čo potom s ním? Do vlastného si ho neprenesiem určite. Hľadali sme výlučne iba zariadené byty.

janai1
27. mar 2023

@dievcacitajucelist ja keď som hľadala tak vždy zariadený

kvetinka75
27. mar 2023

určite ho zariadiť. Ja by som do nezariadeného podnájmu nešla. Investujem do nábytku a potom čo s ním?

zuzanka.zuzu
27. mar 2023

nezariadený budeš hľadať nájomcov asi dlhšie ale zase zostanú dlhšie bývať keď si ho už zariadia svojím nábytkom 😉 komu by sa chcelo sťahovať raz ročne so skriňami 😀 zostanú aj 4,5,6 rokov....

tosomja
27. mar 2023

Podľa toho, či plánujete dlhodobo prenajímať jednej rodine, či len na rok.
Ak dlhodobo, tak bez zariadenia s tým, že im dať voľnú ruku nech si dajú čo chcú, môžu vŕtať, tapetovat, maľovať.
Ak krátkodobo, tak zariadiť a všetko spísať.

amelie2017
27. mar 2023

Ako pise tosomja. Podla toho, na aku klientelku sa chces zamerat. Ak studenti alebo nejaky mlady par, ktory potrebuje podnajom na rok/2 a pojdu do svojeho alebo niekoho, kto v blizkej dobe neplanuje kupu vlastneho a hlada dlhodobe byvanie.

dievcacitajucelist
autor
27. mar 2023

@dievcacitajucelist Prevláda zariadený 🙂 ďakujem za názory 👍