Prerábanie bytu - na pokraji zúfalstva
8. jan 2022
Ahojte ženy chcem sa poradiť s tými z vás ktoré ste prerábali byť svojpomocne aj vás to stalo toľko nervov ? My už prerabame s mužom vyše mesiaca ale nečakala som že je to až také náročné muž je už hotovy ja mu pomáham čo viem ale máme malé dieťa obaja chodíme do práce a nezvládame to už..stále nieco chýba stále niečo treba dokúpiť alebo dohodnutí elektrikár alebo vodár zavola že nemôže a naťahuje sa to..s mužom len hádky koli všetkému už spolu komunikujeme pomaly len krikom ..a stále nie sme na konci a nemá nám ani kto pomôcť..ako ste to zvládli vy a hlavne vaši muži?
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

Prerabali sme dom 1 rok. Nejako nás to chytilo tak sa z nás stali remeselníci.
Tak ti napíšem aj pohľad z druhej strany. Na začiatku si to každý predstavuje ako hurvinek válku. Čosi kdesi urobíme za týždeň bude hotovo. Lenže tak to vôbec nefunguje, obzvlášť ak sa tam robi viacero veci, viac majstrov. Odhadnúť trvanie prerabky, zmenezovat všetkých ľudí, materiál to nedokáže presne ani profesionál, laik (co sa pustil do 1 väčšej prerabky v živote) taky už vôbec nie. Napríklad my mame robotu dohodnutú na celý buduci rok dopredu ale ja už presne viem ze keď mi niekto vola v marci že nás bude chcieť v apríli a povie mi co všetko ešte musia stihnúť tak ja si pre nich vyhradim termín v máji. Lebo proste viem ako to chodí, ale ľudia nie, väčšinou ma každý veľké oči. Málokedy sa stane ze ideme presne vtedy ako sme sa na začiatku dohodli, to naozaj iba u takých ktorý neponáhľaju a robia jednu vec za mesiac.
Najhoršie je ze aj keď máme rezervu stačí ze nám to niekto posunie a už môže byť pruser, musím ja posúvať termíny u iných ludi...
Tak isto je úplne normálne ze ku koncu sú už všetci unavený, vynervovany, trvá to dlhšie a stoji to viac než plánovali...
Vám pomôže sa už len skludnit, zmieriť sa so situáciou a neupinat sa k tomu "kedy to konečne skončí". Ak už ste naozaj s nervami v koncoch niekedy je normálne lepšie nechať to chvíľu tak a ísť na víkend niekam na chatu prevetrať hlavu. Alebo aspoň na celodenný výlet. Zresetovat. Ono to potom vážne ide všetko lepsie