icon

Prerábka interiéru staršieho domu

helen49
28. jan 2022

Zdravím,prerábali ste interiér staršieho domu tak,že ste neinvestovali veľa eur len premaľovali atď.

nevenka
28. jan 2022

@helen49 co je starsi dom? 😅. To zavisi podla stavu a moznosti. My sme kupili syary 60 rocny, neudrziavany, okna sa tam rozpadali, odpadova rura bola derava a vsetko z kupelne tieklo pod dom a este sme zistili, ze v jednej casti boli zaklady 30 cm. No premaluj to a byvaj 😅. A keby aspon za par supov ten dom, ale ceny su ake su. Ja tomu ale rozumiem. Len toto sa nemozes len takto jednoducho spytat, to sa neda tajto brat.b

solange7
28. jan 2022

@helen49 no to tazko povedať. My si takto "rekreacne" renovujeme vikendovu chalupu po starych rodicoch, ale je vo vybornom stave. Ak si vymalujes a budu ti vlhnut steny od zakladov, tak zbytocne minies peniaze na farbu. Taktiez nevies co mas v podlahe, ci ti strecha za pol roka nezacne zatekat. Instalovat kotol, resp. kurenie do stareho je tiez pakaren pri ktorej sa nazbiera kopec veci.
Jedna prasklina v mure sa tiez moze zdat ok, a nakoniec zistis ze dom stoji na ziadnych zakladoch a v podstate sa roh potapa do zeme.
Stary dom zhltne peniaze vzdy.

solange7
28. jan 2022

@helen49 inak ono sa to moze zdat ako romanticke byvanie. Ale ked ti zacnu plesniviet veci v skrini, ked sa ti zacne valit z kupelne smrad a ked zistis ze si prekurila aj gate, tak to taka sranda nebude.

zojazoja
28. jan 2022

@helen49 nezodpovedatelna otazka.. Strašne relativny pojem starsi dom. Musis konkrétne rozpisat v akom stave.

lujza123
30. jan 2022

@helen49 záleží v akom stave je ten starší dom. Raz som mala taký podnájom bolo to staré, roky neobyvane ale našťastie suché. Zoskrabaly sa staré nánosy farby, vymalovalo vrátane stropu (pozor v starých domoch sa maľovalo väčšinou vapnom tak treba použiť vapennu farbu), parkety sa vydrhli kefou a nanieslo sa lestidlo, okná premalovali, zatmelily, dala som tam nove tesnenie, radiátor som natrela novou farbou...
A super, bolo tam vonavo, čisto, ako nové všetko.

Takže určite sa dá, len treba pretriet zrenovovat všetko, nie iba steny