Prerábka interiéru staršieho domu
Zdravím,prerábali ste interiér staršieho domu tak,že ste neinvestovali veľa eur len premaľovali atď.
@helen49 no to tazko povedať. My si takto "rekreacne" renovujeme vikendovu chalupu po starych rodicoch, ale je vo vybornom stave. Ak si vymalujes a budu ti vlhnut steny od zakladov, tak zbytocne minies peniaze na farbu. Taktiez nevies co mas v podlahe, ci ti strecha za pol roka nezacne zatekat. Instalovat kotol, resp. kurenie do stareho je tiez pakaren pri ktorej sa nazbiera kopec veci.
Jedna prasklina v mure sa tiez moze zdat ok, a nakoniec zistis ze dom stoji na ziadnych zakladoch a v podstate sa roh potapa do zeme.
Stary dom zhltne peniaze vzdy.
@helen49 záleží v akom stave je ten starší dom. Raz som mala taký podnájom bolo to staré, roky neobyvane ale našťastie suché. Zoskrabaly sa staré nánosy farby, vymalovalo vrátane stropu (pozor v starých domoch sa maľovalo väčšinou vapnom tak treba použiť vapennu farbu), parkety sa vydrhli kefou a nanieslo sa lestidlo, okná premalovali, zatmelily, dala som tam nove tesnenie, radiátor som natrela novou farbou...
A super, bolo tam vonavo, čisto, ako nové všetko.
Takže určite sa dá, len treba pretriet zrenovovat všetko, nie iba steny

@helen49 co je starsi dom? 😅. To zavisi podla stavu a moznosti. My sme kupili syary 60 rocny, neudrziavany, okna sa tam rozpadali, odpadova rura bola derava a vsetko z kupelne tieklo pod dom a este sme zistili, ze v jednej casti boli zaklady 30 cm. No premaluj to a byvaj 😅. A keby aspon za par supov ten dom, ale ceny su ake su. Ja tomu ale rozumiem. Len toto sa nemozes len takto jednoducho spytat, to sa neda tajto brat.b