Priemyselný vysávač do domácnosti
máte niekto priemyselný vysávač v domácnosti na podlahy koberce? už sme mali viac vysávačov za roky príkon 700-800W a chcem niečo výkonnejšie a priemyselné začínajú od 1200W
Ak mas miesto kam odkladat stojaty ("hrncovy") vysavac, tak pozri recenzie napr. na Karcher WD3. Je plastovy, lahky, hlucnejsi ako sucasne tiche domace vysavace, ma minimalisticke prislusenstvo (vsetko plast), ale taha velmi dobre, ma velke vrecka na prach, valcovy HEPA filter a kupis ho aj za 65€ - cize kludne vyskusas a uvidis. V najhorsom zostane ako skvely pivnicny/garazovy/autovy vysavac.
Mali sme istý čas priemyselný vysávač ako domáci a teda, mňa veľmi štval. Bol veľký a ťažký, zle sa s ním manipulovalo, bol hlučný, akože áno, ťah mal silný, ale to manipulovanie s ním, ledva som ho ťahala z izby do izby. A to bol asi ešte z tých ľahších. Vysypávanie obsahu bolo tiež akoby zložitejšie. Teraz máme v dielni iný kvalitnejší ešte a ak by som mala používať ten ako domáci, tak sa asi zastrelím. Je výborný na piliny, dá sa pekne napojiť na kadečo, ale teda určite to nie je na časté vysávanie z izby do izby. Na tvojom mieste by som pozerala recenzie domácich vysávačov a hľadala nejaký výkonný medzi nimi.

Prikon riešiť je uplny nezmysel. Vieš čo je prikon? Celková energia, ktorú prístroj "žere" zo siete... Teba zaujíma sací výkon v airwattoch.
Čiže môžeš mať dva stroje s príkonom 1000W, jeden má účinnosť 35% a druhý 75%. To znamená, že prvý ti v realite ťahá 350W a druhý 750W. Nechcem zachádzať do detailov, ale zbytok sú straty vzhľadom na elektrický odpor motora, jalový výkon, ktorý si každý elektrický točivý stroj odoberá na to, aby zaistil magnetické pole na statore atď atď...
Ja mám vedľa seba dva vysávače - dva sencory. Prvý zelený má príkon 780W, druhý riečny má výkon 800W, čo je o máličko väčšie. Sencor je výrobca známy tým, že niektoré produkty sú úplné sračky, iné produkty predčievajú svoju cenovú kategóriu. A tak je to aj v tomto prípade - zelený sencor je úplny shit, čo neodsaje ani kamienok 3x3 milimetre. Čierny sencor je ďábol, čo sa nedá odlepiť od koberca. Takže fakt nekukaj na príkon.
No a čo sa týka priem. vysávača v domácnosti, teoreticky som za, ale...
- niektoré priemyselné vysávače sú určené pre hobby. To znamená, že nemajú poriadny filter, slúžia na to, aby človek s tým niekde v dielni, alebo garaži povysaval piliny, alebo takýto bordel. To znamená, že ty budeš vysávať a z druhej strany ti to bude dobre prašiť.
- sú aj priemyselné vysávače, vo vyššej cenovej kategŕoií (1000€+), ktoré sajú jak fras, ale zároveň majú dobrú filtráciu, napr. sú určené na vysávanie azbestu, tam neexistuje, že z jednej strany azbest vysávaš a z druhej ti ho práši popod nos
- tieto vysávače sú nezgrabné, veľké a robia hurhaj.
Za mňa radšej zainvestovať do nejakeho dobrého vysávača domového (môžeš popozerať vysávače pre hotely), keď už priemysel, tak dať pozor na to, aby to nerobilo 90 decibelov a aby ti ten prach, čo povysavaš neprašilo späť do chyži cez šupacky filter.