Problém s prístupovou cestou
Dobry den. Prosim vie mi niekto poradit? Mame uzky pozemok. Medzi nasim domom a susedovskym domom je len cca 2,5m. Vzadu za domom sa uz pozemok rozsiruje. Problem je ten,ze ten 2,5m prijazdovej cesty ku garazi je rozdelenych tak, ze cca 2,4m je nasich a 10-15cm maju susedia. Nemaju to nijak oplotene, len tam maju vysypane kamene a rozdelene od nasho pozemku obrubnikom.
Tu nastava problem: ked chceme ist autom do dvora, tak sa ledva ledva dostaneme ku garazi. Manzel musi davat pozor, kvoli spetakom.
Susedovci furt vypravaju, ze sa to bude riesit. Mozu vyzadovat, ze si tam daju napr plot? Aj ked my uz potom neprejdeme autom do dvora? Dakujem za odpovede
Ak vám robia problémy tak by som sa pozrela na to či im strecha nezasahuje do vášho pozemku. Majú strechu 10cm od steny domu? Alebo rátaš ich pozemok 10cm od strechy?
Len technicka poznamka ... vacsina osobnych aut cez 2,4m sirku prejde. Ak nie vsetky. Sice vedla "spetakov" bude len zo 10~15 cm, ale prejde. A plot si na 10cm nedaju, to by si sami zkomplikovali akukolvek cinnost okolo domu. S nicim by sa medzi plot a mur domu nedostali.
A že sa tak smelo spýtam,čo máte za auto,keď máte problém prejsť cez 2,5m široký dvor? Len tak pre info,autobus resp kamión má šírku 2,5m.
Či tam nebude chyba a problém práve na vašej strane,že vám vadí aj to,že oni tam majú tých 10cm.
Nemusia dat plot, staci ak si daju tu stenu zateplit 8cm polystyrenom, nic neporusia a vy uz neprejdete.
@aalt presne toto mi napadlo. Bežný osobný automobil nepresiahne šírku 2m.