Problém so správnou tlačovou hlavou Canon Pixma MG 5350?
Mám tlačiareň CANON PIXMA MG 5350, používala som ju asi 12 rokov, doteraz fungovala bez problémov, vždy som do nej dávala len originálne atramenty zn. Canon. Asi pred 2 mesiacmi som namiesto originálneho atramentu vyskúšala "alternatívny atrament zn Alza". Tlačiareň ešte pár strán vytlačila a zrazu vypísala chybové hlásenie "U052 - typ tlačovej hlavy nie je správny. Nainštalujte správnu tlačovú hlavu."
Pýtala som sa v servise, koľko by stála oprava, ale vraj mám tlačiareň najprv doniesť na diagnostiku, ktorá by stála takmer 40 eur, až potom mi budú môcť povedať cenu opravy.
Ak sa to už niekomu z vás stalo, ako ste to riešili ? Vyplatí sa mi dať tlačiareň ešte opraviť ?
kúp si novú, 12 rokov je už veľmi stará Pixma. sme meníme približne raz za 8 rokov
kúp si novú, 12 rokov je už veľmi stará Pixma. sme meníme približne raz za 8 rokov
@anonym_8205cf Tiež si myslím, že bude lepšie kúpiť si novú. Zvláštne, že v servise mi to neodporučili a ešte ju veľmi chceli opravovať. Zrejme sa pokazila kvôli tomu atramentu od Alzy. Hlavne že tam písali, že "nemusíte sa vôbec obávať, tento atrament vašej tlačiarni nič neurobí". Už si dám pozor a budem kupovať len originálny.
@anonym_8205cf Tiež si myslím, že bude lepšie kúpiť si novú. Zvláštne, že v servise mi to neodporučili a ešte ju veľmi chceli opravovať. Zrejme sa pokazila kvôli tomu atramentu od Alzy. Hlavne že tam písali, že "nemusíte sa vôbec obávať, tento atrament vašej tlačiarni nič neurobí". Už si dám pozor a budem kupovať len originálny.
@alizea podľa mňa to už vypovedala službu, nie kvôli atramentu, tiež som kupovala lacnejšie alternatívy a fungovala.
@alizea Nemyslim si ze je to koli atramentu chyba co ty pise je tlacova hlava nova stoji 120 eur a viac a kedze je to stara tlaciaren je problem ju zohnat .Takze by v servise zobrali 40 eur aby ty povedali ze oprava 120 a viac .
@alizea Nemyslim si ze je to koli atramentu chyba co ty pise je tlacova hlava nova stoji 120 eur a viac a kedze je to stara tlaciaren je problem ju zohnat .Takze by v servise zobrali 40 eur aby ty povedali ze oprava 120 a viac .
@vsetkounas Preto si to myslím, že kvôli atramentu, lebo som teraz nedávno čítala, že používanie neoriginálneho atramentu spôsobuje poškodenie tlačovej hlavy. Inak som tlačila len občas (pár strán za mesiac).
@alizea Mal som ju tiez, alebo velmi podobny model Pixma. Bola paradna, krasna tlac, skvele skenovanie a kopirovanie. Akurat ze tie naplne stali tak dokopy tak 60-70 eur, co bol vtedy dost velky peniaz. Dopadol som uplne rovnako. Kupil som si v rakuskom Actione genericke naplne a tlaciaren to nezvladla. Skusila si do toho este dat tie stare? Oni maju v sebe cip a ta tlaciaren to bez nich moze odmietnut. To by bol ten lepsi pripad. Ja som ten cip z originalnej dal na tu genericku a ta tu tlaciaren naozaj znicila.
@alizea Mal som ju tiez, alebo velmi podobny model Pixma. Bola paradna, krasna tlac, skvele skenovanie a kopirovanie. Akurat ze tie naplne stali tak dokopy tak 60-70 eur, co bol vtedy dost velky peniaz. Dopadol som uplne rovnako. Kupil som si v rakuskom Actione genericke naplne a tlaciaren to nezvladla. Skusila si do toho este dat tie stare? Oni maju v sebe cip a ta tlaciaren to bez nich moze odmietnut. To by bol ten lepsi pripad. Ja som ten cip z originalnej dal na tu genericku a ta tu tlaciaren naozaj znicila.
@marek775 A čo si potom spravil ? Dal si tú tlačiareň ešte opraviť alebo si ju vyhodil ? Ja som práveže použila iba jednu neoriginálnu náplň (na vyskúšanie), ostatné štyri v nej sú originál. Lebo som si nebola istá, či ju tlačiareň vôbec prijme. Ale prijala a aj tak sa pokazila. Kúpim si teda už novú.

@alizea už by som kúpila novú.