icon

Renovácia starej vane

26. máj 2025

Máte niekto skúsenosť s renováciou starej vane?

Strana
z2
minesasubu
26. máj 2025

skús napisať na modrú strechu

hradnapani
26. máj 2025

ak myslis novy nater smaltovanej vane, tak ano. Drzi 15 rokov a za ten cas mame tri mini skrabance. Menili sme tym aj farbu, z bezovej na bielu.

viestta
26. máj 2025

Svojpomocne to nedas a ked si objednas firmu, tak skor kupis novu vanu. Jedine, ze by to bola starozitna liatinva vana, co ma fakt hodnotu, tak sa oplati

hradnapani
26. máj 2025
@viestta

Svojpomocne to nedas a ked si objednas firmu, tak skor kupis novu vanu. Jedine, ze by to bola starozitna liatinva vana, co ma fakt hodnotu, tak sa oplati

@viestta akoze ten smalt sa oplati, ale treba na to naozaj firmu. Vypary/ smrad neskutocny.

marsmykkok
26. máj 2025

Ja som dala systém vaňa do vane 5 rokov dozadu a vaňa je stále ako nová. Nátery neodporúčam, sú na to rôzne recenzie a aj som to skúšala robiť-svojpomocne a tam stačí že niečo spadne do vane a malá bodka sa urobí a postupne ako sa tam napúšťa voda sa ošúpe celá vaňa...

koniarova
26. máj 2025

Oplatí sa. Najmä,keď nechceš búrať a robiť vaňu nanovo.

marsmykkok
26. máj 2025
@viestta

@viestta za 150 eur nevybúraš zamurovanú vaňu a nevymuruješ novú ak si to nerobíš svojpomocne ani zdaleka. Teda oplatiť sa to určite oplatí.

hipuska
26. máj 2025

Nám to robil jeden.pan, robotník. Ani to nebola firma. Bolo to v pracovni, takže tá vaňa tam ma riadny záber a drží už 5ty rok.

autor
26. máj 2025
@viestta

@hradnapani ani to myslím.
@viestta svojpomocne určite nie. Ide o tom že nechcem rozbiť polovicu kúpelne 🤷🏽‍♀️

autor
26. máj 2025
@koniarova

Oplatí sa. Najmä,keď nechceš búrať a robiť vaňu nanovo.

@koniarova presne o to mi ide 🙃

autor
26. máj 2025
@marsmykkok

@viestta za 150 eur nevybúraš zamurovanú vaňu a nevymuruješ novú ak si to nerobíš svojpomocne ani zdaleka. Teda oplatiť sa to určite oplatí.

@marsmykkok aj ja si myslím 🤷🏽‍♀️

autor
26. máj 2025

A ako dlho to trvá baby?

hradnapani
26. máj 2025

tiez sme nechceli burat, tak ten nater z toho vysiel najlepsie. Ak sa nemylim, tak tusim prisiel dvakrat robit ten nater, cize dva dni to zobralo (alebo to natrel jeden den a dva dni sa vetralo - fakt uz si nepamatam) - bola som tehotna, takze som sa tam nemotala.

marsmykkok
26. máj 2025

autorka čo sa týka tej vani do vane, prišiel vymerať vaňu, to pár minút a potom prišiel s hotovou a to trvalo tak hodinu a pol. Akurát to lepidlo čo to lepil dosť smrdelo, teda treba aj deň-dva kým sa to vyvetrá.

koniarova
26. máj 2025

Pol dňa to trvalo. Potom deň vetrať.

autor
26. máj 2025
@marsmykkok

autorka čo sa týka tej vani do vane, prišiel vymerať vaňu, to pár minút a potom prišiel s hotovou a to trvalo tak hodinu a pol. Akurát to lepidlo čo to lepil dosť smrdelo, teda treba aj deň-dva kým sa to vyvetrá.

@marsmykkok inú vaňu dá do tej starej? Alebo ako to chápať?

marsmykkok
26. máj 2025

Áno urobia taký tenšiu vložku čo sa nalepí do starej vane.

terezka1947
26. máj 2025
@marsmykkok

@marsmykkok to som ani netušila,že je to možné.

autor
26. máj 2025
@marsmykkok

@marsmykkok dakujem 🙃 a cenovo si mám cca čo predstaviť?

spongebob1
26. máj 2025
@viestta

@viestta Pises absolutnu hlupost, pretoze nemas s tym skusenosti. Radsej zaplatit 120E, ako rozbit kupelnu a nie je rovnaky obklad v ponuke.

marsmykkok
27. máj 2025

Autorka bol to rok 2021 a do 150 eur to bolo

autor
27. máj 2025
@spongebob1

@viestta Pises absolutnu hlupost, pretoze nemas s tym skusenosti. Radsej zaplatit 120E, ako rozbit kupelnu a nie je rovnaky obklad v ponuke.

@marsmykkok tak to je pristelna cena 🙃dakujem.

viestta
27. máj 2025
@spongebob1

@spongebob1 aj stara vana sa da vybrat bez toho aby sa rozbila cela kupelna, aj plechova. Uz davno vymysleli flexu na rezanie kovu

autor
27. máj 2025
@viestta

@spongebob1 aj stara vana sa da vybrat bez toho aby sa rozbila cela kupelna, aj plechova. Uz davno vymysleli flexu na rezanie kovu

@viestta chcela by som vidieť ako by mi murovanu vaňu prišli ,,vymenit,, len tak. Prach by sme mali až na druhom poschodí sorry 🤣

viestta
27. máj 2025

Pozri, ja ta nenutim, rozhodni sa ako uznas za vhodne. Kazdy stavebny zasah prinasa bordel, ide o to ci si to ochotna akceptovat alebo nie. Spravit sa da (skoro) vsetko, len treba vediet ako. Aj vybrat zamurovanu plechovu vanu bez poskodenia obkladu.

spongebob1
27. máj 2025
@viestta

@viestta Neverim...ty dokazes aj nemozne!!! To, co nedokazu odbornici s XY rokmi praxe, Ty dokazes ‼️‼️‼️
Obmurovanu vanu vyrezes a ako zamurujes novu???? To ako keby si chcela nosit topanky velkosti 36 a pritom mas 40. 😆😆😆
Radsej nekomentuj to, comu sa nerozumies. Si iba na smiech.

viestta
27. máj 2025
@spongebob1

@viestta Neverim...ty dokazes aj nemozne!!! To, co nedokazu odbornici s XY rokmi praxe, Ty dokazes ‼️‼️‼️
Obmurovanu vanu vyrezes a ako zamurujes novu???? To ako keby si chcela nosit topanky velkosti 36 a pritom mas 40. 😆😆😆
Radsej nekomentuj to, comu sa nerozumies. Si iba na smiech.

@spongebob1 zamurovat vanu treba tak aby sa potom dala vymenit, to tiez nedokaze kazdy majster

marsmykkok
27. máj 2025
@viestta

Pozri, ja ta nenutim, rozhodni sa ako uznas za vhodne. Kazdy stavebny zasah prinasa bordel, ide o to ci si to ochotna akceptovat alebo nie. Spravit sa da (skoro) vsetko, len treba vediet ako. Aj vybrat zamurovanu plechovu vanu bez poskodenia obkladu.

@viestta Neviem či to ide ako píšeš nevyznám sa. Ale keby to teoreticky ide, nájdeš tak fakt šikovného murára čo to vie a bude sa s tým babrať a piplať a nevypýta si za tú babravú a pomalú prácu toľko ako za prerábku celej kúpeľne? To nie je umývadlo že odmontuješ 2 skrutky a vymeníš a je.

viestta
27. máj 2025
@marsmykkok

@viestta Neviem či to ide ako píšeš nevyznám sa. Ale keby to teoreticky ide, nájdeš tak fakt šikovného murára čo to vie a bude sa s tým babrať a piplať a nevypýta si za tú babravú a pomalú prácu toľko ako za prerábku celej kúpeľne? To nie je umývadlo že odmontuješ 2 skrutky a vymeníš a je.

@marsmykkok ale ja mam celkom jasnu predstavu co to obnasa. Ale ak je vana polozena na obklade na podmurovke, nie zamurovana obkladom na hulvata, tak sa to da. Dokonca aj bez flexy

terezka1947
27. máj 2025
@viestta

@marsmykkok ale ja mam celkom jasnu predstavu co to obnasa. Ale ak je vana polozena na obklade na podmurovke, nie zamurovana obkladom na hulvata, tak sa to da. Dokonca aj bez flexy

@viestta no len zabúdas na jedno,že nevieš po akom majstrovi to robíš🤷

Strana
z2