icon

Renovácia strechy - cena

mami92
17. aug 2022

Zdravím. Prosím vás dávali ste si niekto renovovat strechu lepenkou? Na koľko vás vyšla ak vám to robila firma a cca koľko m2.

nicollette332
7. okt 2024

@bogierka ano na m2 sa to rata podla planu strechy celej, prese tak isto ako sa rata aj krytina 🙂 ak je covek sikovnejsi tak si to vie aj sam preratat, no pokial to chce presne a nechce sa seknut tak je dobre to nechat priamo na firmu nacenit 🙂

miminka91
8. okt 2024

@filory polystyren ako aj vata je taka klasika to pozna kazdy, vacsinou sa to aj automaticky dava do projektov ci do nacenovania a ludia to dalej neriesia. no ked si vopred vsetko pozistujes a zaujimas sa o taketo veci tak zistis ze existuju aj ine dostupne varianty.

hacula1816
9. okt 2024

@bogierka zalezi aj od hrubky toho panelu aku zvolis. napriklad pri 100 nas to vyslo tusim za m2 okolo 20eur. mas tam aj stanoveny odber ze minimalny odber je tri baliky. ked by si brala len jeden tak tam tusim priplacas.

nicollette332
10. okt 2024

@hacula1816 no ved ono asi ani menej ako tri nezoberies zase na celu strechu 😀 a zas sa to ani nepredava ze po 1m2 ale jedna ta doska ma 240x120 rozmery co uz je viac ako 1m2.

humajnicek
10. okt 2024

@nicollette332 A vedia to aj oni nejako vyrátať, aby mi to sedelo, prípadne spraviť nejakú ponuku?

miminka91
11. okt 2024

@humajnicek staci ti ked mas projekt domu a zasles im ho mailom oni ti spravia cenovu ponuku na mieru, tak ako budete potrebovat este vam aj poradia ohladom izolacie ci krytiny 🙂

humajnicek
14. okt 2024

@miminka91 Neviem, akože ale aj tak by som radšej takéto veci vybavovala face to face a nie cez e-mail. Asi som stará škola, ale mám z toho oveľa lepší pocit, ak to riešim osobne. Tak by ma zaujímalo, či všetko proste riešia elektronicky alebo sa s nimi dá aj stretnúť normálne?

hacula1816
14. okt 2024

@humajnicek da sa aj tak v tom ti nikto nebrani :D len niekomu to je komfortnejsie vsetko z domu aby nemusel platit za benzin navyse 🙂 my sme to s balex metal sice riesili tiez cez mail a telefonicky, no da sa k nim prist aj osobne do lietavskej lucky pri ziline.

filory
15. okt 2024

@hacula1816 Super, aspoň jedna konkrétna odpoveď konečne 😀 Máš aj nejaký kontakt na nich? Môžeš poslať aj do správy kľudne.

nicollette332
16. okt 2024

@filory my sme tiez len nedavno cez nich riesili cenovu ponuku a vsetko nam vyhovovalo. aj kvalitovo aj cenovo. ked sme susedom vraveli kolko nas vysla krytina za m2 tak nechapali 😀

klaudi31
16. okt 2024

@nicollette332 Napíšeš do správy? Aj mňa by to celkom zaujímalo. 😀

miminka91
17. okt 2024

@humajnicek da sa aj osobne poriesit to je jasne 🙂 chapem ta v tomto, ved v podstate oni nie su len predajna v tej lietavskej lucke ale rovno aj vyrobna. cize najdes tam rovno aj odborne poradenstvo 🙂

humajnicek
17. okt 2024

@miminka91 Ďakujem ti pekne 😉 Toto už nech si rieši muž, ja som tu na sociálne siete a zisťovačky, keďže on a telefón všeobecne nie sú dobrí kamaráti 😀
Nemajú niekde aj sklady/predajne inde ako v Lúčke?

sims4
18. okt 2024

@humajnicek Pripájam sa - materiál nám od nich vyhovuje, podľa mňa je krytina fakt kvalitná a hlavne tam rovno zoženieš aj odkvap ktorý ti bude na 100% pasovať. Bohužiaľ majú tento závod na SK len v tej Lietavskej Lúčke a potom už len Poľsko.

hrehusa
18. okt 2024

@sims4 a co za krytinu konkretne mate od nich? myslim co sa tyka materialu.

hacula1816
21. okt 2024

@hrehusa oni maju plechove krytiny - v podstate take ze je to plech ale vyzera to ako skridla. alebo potom este aj trapezovy plech, no tie sa mi na dome nepacia, skor tak na garaz alebo domcek zahradny.

nicollette332
22. okt 2024

@hacula1816 my sme davali tiez ten skridloplech, konkretne panoramu. takto vyzera na streche 🙂

humajnicek
22. okt 2024

@hacula1816 Áno, máš aj plechy podobné šindľom, napríklad aj toto je dosť overené:
https://www.blachotrapez.sk/ 🙂

miminka91
23. okt 2024

@humajnicek overene, ale podla mna drahe 🙂 nas cenova ponuka vysla lepsie v balex metal. a esteticky sa mi tiez viac pacila od nich ta panorama, no aj cover nie je na zahodenie 🙂

rucka77
23. okt 2024

@miminka91 A mate od nich aj nieco ine ci len krytinu?

sims4
24. okt 2024

@hrehusa Máme plechovú krytinu 🙂 Podľa mňa skvelá voľba materiálu. Ako nie som nejaký stavebník, ale čo sme si zisťovali a porovnávali tak toto nám vyšl ako najlepšie vhodná alternatíva pri prerábaní 🙂

humajnicek
24. okt 2024

@sims4 A myslíš, že je to vhodné len pri prerábke, teda rekonštrukcii alebo je to ok aj pri novostavbe?

hacula1816
25. okt 2024

@humajnicek tak co sa novostavby tyka tam si fakt vyberas podla preferencie a tiez zvazujes pomer cena kvalita. pri rekonstrukcii je tu uz aj otazka na ten krov. ak je krov v poriadku tak najlepsie co mozes spravit je nezatazovat ho zbytocne a teda ide do co najodlahcenejsej moznej alternativy.

rucka77
25. okt 2024

@hacula1816 Myslis, ze je na toto vhodnejsie si zavolat partiu/firmu alebo to skusit riesit nejak svojpomocne? Neviem teda ze co sa viac vyplati v dnesnej dobe.

nicollette332
28. okt 2024

@rucka77 a myslis ze sa ti viac oplati riesit firmu? my sme to tiez tak chceli najskor ze si najdeme nejaku firmu co robi komplet strechy, no potom muz bol na pive a bavil sa aj so susedmi a nakoniec si zohnal "dedinskych" strecharov a stacilo zohnat len material 🙂

humajnicek
28. okt 2024

@nicollette332 Tak pokiaľ máš dôveryhodnú partiu, tak v tom nevidím problém, ale keď nemáš také kontakty, nevyznáš sa, tak je asi na mieste osloviť aj nejakú firmu a máš to bez starostí. 🙂

miminka91
30. okt 2024

@rucka77 jasne, ked sme zistili ze robia aj zateplenie a maju aj kompatibilny odkvapovy system ku krytine, tak preco to nevyuzit. a hlavne je to vsetko od jedneho vyrobcu. takto ked sme si davali nacenovat inde stavebninam tak tie nam dali taku krytinu, taky odkvap, no a samozrejme polystyren klasicky je zas iny vyrobca.

sims4
31. okt 2024

@humajnicek len tak nejakú by som asi neoslovila, na to si treba dať bacha, lebo len taká nejaká firma ti to spraví, zhrabne peniaze a následne pri prvom probléme nezdvíha viac telefón. treba nájsť keď tak niekoho certifikovaného. my keď sme materiál riešili tak sa nás pýtali že či ideme do toho stavať alebo nám teda nájdu nejakú overenú firmu a dajú kontakt.

rucka77
31. okt 2024

@miminka91 No a to nemoze byt vsetko ina znacka alebo iny vyrobca? Co to nebude uplne kompatibilne?

hacula1816
7. nov 2024

@rucka77 My sme napriklad ani neskusali, lebo v podstate sme videli ze po cenovej stranke vysiel o mnoho lepsie a sedel nie len co sa tyka tej technickej kompatibility ale aj farbou a to byva niekedy masaker aby clovek trafil rovnaky odtien.