icon

Renovácia strechy - cena

mami92
17. aug 2022

Zdravím. Prosím vás dávali ste si niekto renovovat strechu lepenkou? Na koľko vás vyšla ak vám to robila firma a cca koľko m2.

Strana
z7
hacula1816
4. dec 2024

@moncurienula ano viem presne o com hovoris 😀 ale zas taka prerabka strechy nie je az taka komplikovana ako ked prerabas cely dom alebo prezariadujes interier. aj to je celkom masaker 🙈

nicollette332
5. dec 2024

@moncurienula rozumiem, ale ked je raz nieco treba tak bohuzial, na vyber moc nie je. alebo je, ale to uz je otazka moznosti a financii. bud mas cas alebo peniaze 😀

petricienka
6. dec 2024

@moncurienula tak je to tak ako ti aj nicollette napisala. vsetko treba jedneho dna raz prerobit ci rekonstruovat. ale zas ked to spravis kvalitne a dobre hned na zaciatku tak tu rekonstrukciu vies oddialit.

nadejna7
6. dec 2024

No my by sme potrebovali vymenit aj krov, alebo mozno bude stacit len jeho oprava, to este uplne nevieme, potrebujeme si to dat posudit odbornikom. 🙂 Potom nasledne demontaz starej strechy a uz "len" montaz novej krytiny. 😀 Znie to primitivne, ale bohuzial, realita asi bude uplne niekde inde. 😀

miminka91
9. dec 2024

@nadejna7 tak ten krov je taka prvorada vec aby ste sa vedeli nasledne aj rozodnut aku krytinu pouzijete. lebo pokial je ten krov v podstate okej a ostava, tak by bolo vhodne ho odlahcit.

nadejna7
9. dec 2024

@miminka91 Ako mas na mysli odlahcit? Akoze lahsou krytinou? 🙂

sims4
10. dec 2024

@nadejna7 áno keď budete mať v teoreticky krov v pohode, tak by bola blbosť dávať na neho keramickú alebo betónovú krytinu. mohla by sa tým narušiť statika, no a to nechceš 😀

moncurienula
10. dec 2024

@sims4 prave naopak, nie? ked je krov v poriadku, tak hadam udrzi aj tazsiu krytinu si myslim. aspon tak mi to logicky vychadza. 😀

hacula1816
12. dec 2024

@moncurienula no nie 😀 lebo ked tam das nieco tazsie tak to zrejme neudrzi. a druha vec je ze ked nechces potom o rok prerabat krov tak je lepsie ho odlahcit aby ti do buducna este dost vydrzal.

nicollette332
13. dec 2024

@moncurienula presne tak ako ti hacula pise. my sme robili strechu toto leto, takze mame ju fungel novu a viem aktualnejsie co to obnasa vsetko 😀

moncurienula
13. dec 2024

@nicollette332 takze plech alebo asfaltove sindle by mohli byt dobrou volbou? 😀

petricienka
16. dec 2024

@moncurienula skor ten plech ako tie asfaltove sindle. myslim si ze uz len ked si to predstavis tak asfalt bude gramazovo tazsi ako plech.

bogierka
16. dec 2024

@petricienka to je pravda, plech je urcite lahsi. a co si myslis o hlucnosti plechovej strechy vseobecne? napriklad pri takom dazdi alebo krupobiti. nevadi ti ten hluk alebo si uz na to zvyknuta? 😇

miminka91
18. dec 2024

@bogierka priznam sa toto bola aj moja obava ked sme si vybrali plechovu krytinu. ale v dnesnej dobe to uz nie je plech ako plech. uz to ma v podstate aj nejaku tu povrchovu upravu a za dalsie ked si vezmes ze tak od krytiny delia este aj folie a zateplenie tak je to nepostrehnutelne 🙂

nadejna7
19. dec 2024

@miminka91 Ak sa mozem spytat, ako dlho uz mate tento typ strechy? Ze v com je to lepsie oproti inym typom, ked sa vam tak osvedcila. 🙏

sims4
19. dec 2024

@nadejna7 za mňa môžem povedať že tá plechová krytina má čosi do seba, hlavne je to aj o tej udržateľnosti a o tých povrchových náteroch antikoróznych a teda keď sa pozrieš na domy čo majú betónové škridle tak tie sa ti skôr ošarpú ako takýto upravený pozinkovaný plech. my sme si dávali takúto krytinu, veď pozri sama že to aj vyzerá moderne a nadčasovo 🙂 https://balex.eu/sk/baza-znalosti/aktuality/ele...

bogierka
7. jan 2025

@sims4 vobec to nevyzera zle 😉 a vlastne by som ani takto na prvy pohlad nepovedala, ze je to plech.

Strana
z7