Robili ste si zimnú záhradu z terasy?
Ahojte, chcela by som sa spýtať či ste si davali robit zimnu zahradu z uz existujúcej terasy? Mame novy dom,nasa terasa ma 3x6m zastresena skridlou a strasne by som chcela mat zimnu zahradu,manzelovi sa to tiež páči a co som pozerala ceny rôznych firiem tak je to ozaj palka ..velmi sa do toho nevyznam zato sa chcem spytat na radu kto to tak riesil..mozno poviem blbost ale neda sa to spravit tak ze sa len tie bočné strany "zasklia"? Samozrejme daka konstrukcia a len sklo?najlepšie by bolo keby to bolo aspon ciastocne zasuvatelne aby sme to mohli mat v lete otvorene..videla som ze sa rozne hlinnikove ramy robia..nemam ani sajnu kolko by to mohlo cele stat ci to je realne alebo mozem snivat dalej 😃riesili ste to niekto takto?vdaka za odpovede
@dassena to je super napad, podla mna clovek ked ma terasu tak si myslim ze je najlepsi napad si ju spravit tak aby bola vyuzivana pocas celeho roka a nie je v tom letnom obdobi 🙂 no tak asi zaklad je si ju skusit nejako uzavriet aby ste tam v pripade zimy mohli mat aj teplo poriesene 🙂
Dassena a vy sami máte aj nejaké nápady ako to poriešiť? 🙂 Akoby ste to chceli, možno len taký hrubý náčrt? 🙂
To je podľa mňa najlepší nápad ale treba myslieť aj na to prekrytie tej terasy, že pokiaľ bude aj silnejší vietor nech to tak neprefukuje. My sme to mali fajn lebo vlastne z dvoch strán máme dom takže až toľko starostí nebolo :D
A čo tak si ju dat zasklit viete ju využiť počas celého roka keby ste chceli tak môj manžel zasklieva
@maruski99 no neviem este akym sposobom ju budeme prekryvat 🙂 zatial nam to ani velmi neponahla kedze je takto krasne a teplo vonku. rozmyslala som vyuzit mozno nejake prirodnejsie materialy uvidime, nieco s cim sa da hybat v pripade potreby ze to nebude na pevno ako keby 🙂 a potom by sme ju vlastne mohli vyuzivat aj v chladnejsom obdobi 🙂
@dassena no ved jasne to tak prirodzene pride, ak sa ti aj nieco zapaci, ze by si si to vedela predstavit tak to spravite tak 🙂 my sme presne tiez aj tak chceli ze ako keby celorocne si moct ist na tu terasku sadnut, vychutnat caj vinko hocico 🙂 to nam ale poradili ten stol od Elementi 🙂 to mozes na tej terase aj stanovat potom :D a aku velku ju mate?
Dassena aha čiže takto postupne to chcete, a už ste vlastne aj s niečím začali alebo to sa chcete len zatiaľ inšpirovať? Lebo teda pokiaľ ju chcete aj uzatvárať, to je jedno ako, treba myslieť na dostupnosť materiálov 🙂
Už prešlo pár dní a tak ma napadlo, či ste v tomto smere aj nejak postúpili alebo ani nie
tie stoly na terasu co som tu spominala, to je podla mna parada a ak sa usposobi tomu trocha terase, potom sa da v pohode vyuzivat aj zime, co moze byt super
Hej hej ono je to krásna vec už len na pohľad. Podľa mňa taký stredobod celej terasy. A prakticky, je jedno, či je terasa uzavretá alebo otvorená
@dassena Aj mne sa veľmi páči také niečo. Predsalen sa blížia chladné večery, človek si chce ešte aj napriek zime posedieť vonku, kým sa dá. Navyše tá atmosféra, pôsobí to aj dosť romanticky 🙂 Pozeráme s mužom rôzne typy, zhodli sme sa, že treba nejaký prvok, ktorý dodá našej terase ten správny šmrnc. Mňa osobne zaujal tento:
teraz sme boli s muzom pozriet v Bratislave, mali cez vikend vystavu v Inchebe, tak sme mali moznost pozriet si ich produkty nazivo🙂 velmi pekne. som to tam obdivovala vsetko rad za radom. to je veru sen mat take nieco doma🙂 ale uz toho mojho spracovavam, chcem si odkladat pomalicky na taky stolik. nie je to sice najlacnejsia zalezitost, ale ja som z tych, ktori proste maju to, co chcu za kazdu cenu :D
Vyzera to zaujimavo, tiez som na take pekne a nezvycajne veci. Teraz sa toto u nas dostava celkom do popredia, co som si vsimla, tak aj zopar znamych osobnosti ich ma, za mna velmi esteticke a prakticke. Len by ma zaujimalo, ze ako sa o to stara.
No tak potom to asi nebude veľmi komplikované, aspoň čo sa mňa týka, tak som si to tak predstavovala :D S tým teda nemôže byť nijaký problém, keďže plynovú fľašu zoženieš takmer na každej dobrej pumpe.
@dassena Vôbec nie🙂 My ho ideme kupovať po Vianociach, teraz tých financií veľmi na zvyš nie je, to je jasné, každý vie, ako to chodí počas sviatkov🙂 Ale odkladám si pekne, pretože ten stôl chcem už nejaký ten čas, takže idem si ja len pekne za tým :D Už veľmi dlho som si takto nič nekúpila, takže takáto jedna poriadna investícia je podľa mňa ok.
Parada🙂 To ozaj staci jeden takyto kvalitny kusok a ta terasa zaziari🙂 Este by ma teda zaujimalo, ako sa o to stara? Uz ho mate doma? Neviem si to asi moc predstavit, bola by som ti povdacna, keby si to trosku priblizila :D
Tiež si myslím, zdieľam s tebou rovnaký názor🙂 Menej je proste viac. Áno, už ho máme doma asi týždeň. Ako to myslíš, že ako sa o to stará? Je to prakticky bezúdržbové, nemusíš to nijak špeciálne umývať alebo tak🙂 Či čo si mala konkrétne na mysli akú údržbu?
@tuppuk Ano, aj na to som narazala🙂 Ale mna skor zaujimalo, ci tam nejak menis veci/suciastky, neviem ako to pomenovat. Akoze zvladol by to ktokolvek? Aj ja, co sa takymto technickym veciam nerozumiem ale ze vobec? :D Mne sa to velmi paci, ale teda neviem, ze co to vsetko obnasa. S muzom momentalne spekulujeme, ze si to nejak zutulnime v tej nasej zimnej zahrade, lebo zatial to tam vyzera tak nijak. :D Ani tam netravime cas, kedze to stale nejak odkladame. Akoze predstavu mam, len zohnat vsetko, co mam v hlave, to uplne jednoduche nie je :D
@dassena Všetko sa dá naučiť, keď sa chce 😀 Istotne sa tam bude nachádzať nejaký ten návod a ak nie, treba sa predajcov popýtať 🙂 V dnešnej dobe aby ti nevysvetlili ako zaobchádzať s tovarom, ktorý si zakúpiš, to je nemysliteľné 😀 A kvitujem ti to zútulňovanie zimnej záhrady a ticho závidím 😀
@emma ahoj, mohla by si mi prosim napisat, aka firma vam zasklievala terasu? si aj teraz po case spokojna?

my sa tiez chystame nejako poriesit terasu aby sa dala vyuzivat vazne pocas celeho roka tak sme sa rozhodli ze nejako cez prazdniny by sme vymysleli nejake vychytavky ako to spravit aby bola taka vyuzitelna 🙂 mate nejake tipy ? 🙂