icon

Rolety verzus závesy na takéto okná

karolinka1991
13. mar 2021

Ahojte,

máme takéto drevené okná, čiže nechceme dávať klasické vnútorné a ani exteriérové žalúzie.
Zvažujeme skôr rolety alebo klasické látkové závesy, lebo ani nebudeme mať moderný interiér.

Máte, prosím, skúsenosti s jedným alebo druhým? Doteraz sme mali v byte len žalúzie, tak neviem, čo by bolo lepšie. Nemám ani jedno osobne vyskúšané a neviem zhodnotiť pre a proti. Prosím, poraďte.

Ďakujem 🙂

Rolety verzus závesy na takéto okná
karolinka1991
autor
13. mar 2021

@karolinka1991 rozmýšľala som napr. že rolety do kuchyne (aby sa pri varení dali jednoducho vytiahnuť a nešpinili sa toľko) a závesy do izieb, ale ozaj si nie som istá

hipuska
13. mar 2021

Sestra má závesy, a teda žiaden problém. Tie, ak si trošku šikovná si usijes sama. Akurát, treba rátať, že oni trošku "zasahujú" do priestoru a zmenšujú pocitovo priestor. Tam si treba dať pozor na priehľadnosť. A v kuchyni tu roletku deň a noc.

karolinka1991
autor
13. mar 2021

@hipuska o tej rolete deň a noc som počula, len si nie som istá, či by sa to tam vizuálne hodilo... Chcela by som niečo jednoduché, asi aj jednofarebné a co som pozerala, ta roleta deň a noc je taka členitá

macikovaiveta
13. mar 2021

Len žalúzie super praktické mám v celom dome ani jedna záclona 😀

viestta
Odpoveď bola odstránená
ciernysokol
13. mar 2021

@karolinka1991 su aj zavesy na kolajnicke, ktore prejdu aj rohom, take L-kove. Ze by sa zatiahli uplne doprava do rohu a dolava od balkona. Rolety sa mi tam tiez pacia, ale nie tak dlhe na balkonove dvere. Je to kuchyna?

karolinka1991
autor
13. mar 2021

@macikovaiveta len k takýmto predelenym oknám sa to moc nehodí

karolinka1991
autor
13. mar 2021

@ciernysokol toto áno, ale máme také okná všade

ciernysokol
13. mar 2021

@karolinka1991 ak je to kuchyna, asi rolety, ak spalna, zavesy

hipuska
13. mar 2021

A nad rímskymi roletami si neuvažovala? Su drahé ako šľak. Kamarátka ma drevodom, ma to ladené podobne. A jej sme ich usili. Muž urobil mechanizmus. Látku si zvolis aká ti bude vyhovovať

karolinka1991
autor
13. mar 2021

@ciernysokol tak som aj ja uvažovala

karolinka1991
autor
13. mar 2021

@hipuska fuha, to ani nepoznám, pozriem, ďakujem

hipuska
13. mar 2021

Alebo ešte niečo na taký štýl

erickatt
13. mar 2021

@karolinka1991 v kuchuni mam len kratku zaclonu..aj zaluzie sme dali prec. .to sa mastilo a nepouzivali sme ich. V spálni mam závesy. Je to taka mäkká tma potom

karolinka1991
autor
13. mar 2021

@hipuska ďakujem 🙂 popozerám

karolinka1991
autor
13. mar 2021

@erickatt v kuchyni je to ok, lebo tam nám nebudú vidieť, ani zboku do izieb, iba do 2 predných z ulice.. Ide ale o to prehrievanie, keďže rekuperacia je strašne draha :/

sabyt
15. mar 2021

Dobrý deň! Podľa toho, akà miestnosť bude.
Keď kuchyňa, rímsku roletu odporùčam. Keď obývacia izba alebo spàlňa, klasickù zàclonu. Sabina Bastrnàk

karolinka1991
autor
15. mar 2021

@sabyt vďaka, takto som uvažovala aj ja, len som si chcela nechať poradiť v prípade, že by mal niekto "vychytané nejaké muchy" toho či onoho...a prosím, aký je zásadný rozdiel medzi rímskymi a klasickými roletami? Je to iba o dizajne alebo aj funkčne sú tie rímske lepšie? Ak áno, v čom konkrétne? Ďakujem 🙂

karolinka1991
autor
12. dec 2021

@hipuska ahoj, akurat zase riesime tu kuchynu...inde sme dali zaclony a zavesy a do kuchyne by sme dali rolety...vedela by si prosim poradit, ako to usit a hlavne, odkial mechanizmus??? Vdaka moc