icon

Rúra na varenie a ohrievanie jedla - alternatíva mikrovlnky

25. apr 2025

Viete poradiť nejaku rúru ale teda existuje niečo take kde si môžeme aj ohriať jedlo iba nejakou zdravšiu formou(parou napríklad ) ,namiesto mikrovlnky, kde to samozrejme netrvá pol hodinu to ohriatie ?
Rada by som len jeden spotrebič , videla som take nejaké parné rúry no neviem ako to funguje aj na pečenie a ohrievanie , nemáte skúsenosť ?

viestta
25. apr 2025

V kazdej rure s teplovzduchom zohrejes aj jedlo. Ale to ohriatie trva o dost dlhsie ako v MW, pretoze potravina sa ohrieva zvonka, v MW sa ohrieva zvnutra

biba_18
25. apr 2025

aj v teplovzdušnej sa dá ohrievať. len neviem čo znamená zdravšia forma, ale odpoveď máš.. 🤷‍♀️

minenkaa
25. apr 2025

My ohrievame v rúre ,ani nemáme mikrovlnku

selest
25. apr 2025

Mali sme taku mini ruru, vyzeralo to ako mikrovlnka ale malo to normalne rosty hore dole a dalo sa na tom zohrievat, grilovat, piekli sme na tom tie predmrazene zemle.

deedol
25. apr 2025

zohrejes aj v airfryeri, keby si nahodou uvazovala tymto smerom. a pomerne rychlo.

michaela329
25. apr 2025

Kamarát má s takým šuflikom na spodu, na udržiavanie a ohrev. Lenže to dlho trvá a to jedlo je suché 🤷

autor
25. apr 2025
@viestta

V kazdej rure s teplovzduchom zohrejes aj jedlo. Ale to ohriatie trva o dost dlhsie ako v MW, pretoze potravina sa ohrieva zvonka, v MW sa ohrieva zvnutra

@viestta áno, viem , práve preto som písala že či existuje nejaká ina možnosť , typ rúry kde ten ohrev ke rýchlejší a šetrnejší

viestta
25. apr 2025

Co je nesetrne na MW?

biba_18
25. apr 2025
@viestta

Co je nesetrne na MW?

@viestta 🤷‍♀️

natalka13
25. apr 2025
@viestta

Co je nesetrne na MW?

@viestta no lebo hoaxy a bububu mw.
Eletromagn.ziarenie z mw je smŕť ale ine naokolo napr. Mobil je ok

jankalukasova
25. apr 2025

Neviem či je to to čo hľadáš.. ale existujú normálne elektrické rúry s mikrovlnným ohrevom. Kamoška má, jedlo zohriala rovnako ako v mikrovlnke. Zdravšie to asi nebude, keďže ide o mikrovlnný ohrev ale teda bude to jeden spotrebič.

biba_18
25. apr 2025
@natalka13

@natalka13 ale čo! raz som čítala článoček plný perál… že keď budete stáť pri mw, nejakým superduper prístrojom nameriate žiarenie… a pár odstavcov ďalej, že ukladajte do nej na noc mobily, aby ste nemali toľko žiarenia doma lebo je taká silná že aj vypnutá blokuje vlny mobilu ☺️🤷‍♀️

michaela329
25. apr 2025
@natalka13

@natalka13 ja som ešte počula, že to mení chuť - asi mám mŕtve chuťové bunky, toto som fakt že nepostrehla, zato ryža ohriata v kastroliku chutila veru inak 😅

viestta
25. apr 2025
@biba_18

@natalka13 ale čo! raz som čítala článoček plný perál… že keď budete stáť pri mw, nejakým superduper prístrojom nameriate žiarenie… a pár odstavcov ďalej, že ukladajte do nej na noc mobily, aby ste nemali toľko žiarenia doma lebo je taká silná že aj vypnutá blokuje vlny mobilu ☺️🤷‍♀️

@biba_18 hej hej, odtieni ziarenie z mobilov (to z vysielacov alebo z wifiny predsa nevadi) ale neodtieni ziarenie z vlastneho magnetronu... 🙄

veselo_neveselo
25. apr 2025

A keby si pozrela na airfryer? To je ako mala truba, tym ze je mensia tak to netrva tak dlho.

simona92101
25. apr 2025
@biba_18

@biba_18 na kolko minut a stupnov?kamoska sa pyta 🤣🙈

biba_18
25. apr 2025
@simona92101

@biba_18 na kolko minut a stupnov?kamoska sa pyta 🤣🙈

@simona92101 😂👍

natalka13
25. apr 2025
@biba_18

@biba_18 dufam ze tie mobily maju byt vypnute😄 v tej mw

frflos_nespokojny
25. apr 2025

autor: viesta ti pekne napisala. nic rychlejsie ako mikrovlna nie je. v teplovzdusnej, parnej to pod 10 minut nedas, teda viac. dalej ako cistenie a ine nema zmysel rozoberat. to co mne vyhovuje, tebe nemusi a budes sklamana. a mozno nie 😉

frflos_nespokojny
25. apr 2025

zabudol som este pripomenut, ze cena takej rury je niekde inde ako mikrovlnka ak sa bavime o kvalitnej parnej rure.

autor
25. apr 2025
@jankalukasova

Neviem či je to to čo hľadáš.. ale existujú normálne elektrické rúry s mikrovlnným ohrevom. Kamoška má, jedlo zohriala rovnako ako v mikrovlnke. Zdravšie to asi nebude, keďže ide o mikrovlnný ohrev ale teda bude to jeden spotrebič.

@jankalukasova vieš nejakú konkrétnu poradiť? Toto by mi pomohlo aspoň koli miestu 🙏🏻 a ta rúra tam funguje ako keď je aj samostatná? Dá sa nadstavit klasicky teplota a pečie sa tam všetko?

jankalukasova
25. apr 2025

Konkrétne neviem. Skúsim napísať kamoške, ktorú má ona. Je to úplne normálna elektrická rúra. Normálne v nej pečie. Plus ma tú mikrovlnnú funkciu.

autor
25. apr 2025
@jankalukasova

Konkrétne neviem. Skúsim napísať kamoške, ktorú má ona. Je to úplne normálna elektrická rúra. Normálne v nej pečie. Plus ma tú mikrovlnnú funkciu.

@jankalukasova bola by som rada ďakujem 🙏🏻