icon

Rybenky - ako sa ich zbaviť

marka09
29. júl 2018

Hladam radu - ako sa zbavit rybeniek (svehiel)? Semtam ich mame na WC, ale aj v inych miestnostiach a teda nie su nam velmi sympaticke. Vdaka za vsetky rady

Strana
z2
kulumulu123
14. jan 2021

@marka13 ani my nemáme ale 2-3x do týždňa poriadne vysávam a vydrhnem dlážku octovou vodou potom ešte raz normálne.... A veeeela vetrame aj v zime aspoň 2-3h denne v lete je vetracka v každej miestnosti non stop otvorená...

simona745
2. feb 2021

Aj my máme a potrebujem sa toho zbaviť voľáko sa dali do izby a nevieme sa zbaviť ich kúpila som voľáky sprej bros tak dúfam ze to pomôže

25januska25
14. apr 2021

@marka09 prosim o rady co vam pomohlo?hocico overene len nech sa toho zbavim

cacianka
15. apr 2021

@25januska25 sucho a čisto.
Najde aj tu na koni viac rád

slecnazelka
10. máj 2021

Baby vidim,ze tema je aktualna aj s casovym rozostupom 😊😊 ja uz dve hod citam co robit a keby som zajtra nemusela ísť do práce,tak miniem v drogerii celu vyplatu a dezinfikujem,chytam,lovim,striekam...uz mam uplne nocne mory ze to po mne alebo po malej lozi...( Pre tie supermudre damy- nemame doma bordel a dokonca aj vetrat viem 😁😁😁😁,)

lydiasabolova
31. jan 2022

zdravím, chcela by som sa poradiť, ako ste tento problém riešili, ak máte malé deti

slecnazelka
1. feb 2022

@lydiasabolova no ja som ich vymrazila asi :D teraz ked boli take minusove teploty tak som im na kupelni nechavala otvorene okno, vsetko z kupelky je pre, ziadna skrina - co stoji na zemi, pracka.. kos na pradlo..vsetko prec,,, davala som pasce, zo zaciatku bolo aj 17ks za noc...teraz ziadna...a do rohov kupelne som davala tampony namocene v citronovom olejceku - tie potvory neznesu silne vone a vzdy som striekala detolom tie miesta z kade som ich videla behat von ( vypadana skarovacka, lepidlo silikon okolo vane) ale trvalo mi to pol roka a mala chodi stale na nocnik nie do kupelne na wc :D

lydiasabolova
1. feb 2022

@slecnazelka dakujem za radu.. bohuzial, my ich mame rozlezene po celom byte :-/ paradoxne v kupelni nie su ziadne 🙂
Mame problemy s vlhkostou, aj ju sice znizujeme, ake tym potvorkam sa u nas aj tak paci..a mame 3 malinke deti, preto si lamem hlavu nad tym, ze ako na ne, lebo chemiu asi nie a dezinsekcia neviem ako funguje, ci to musime odist z bytu na nejaku dobu a ze ako to potom bude, lebo tie deti no

slecnazelka
2. feb 2022

@lydiasabolova https://www.vrabciak.sk/lepove-pasca-atraset-na... na toto sa mi ich najviac nachytalo, a mozes dat dakde do kutov, a cez den ich zobrat aby to deti nechytali, este sme skusali aj dat noviny,na tie supky zo zemiakov - na noc vtedy sa pohybuju, oni si tam vlezu lebo im to vonia a rano zrolujes a vyhodit vonku niekde. dajpotom vediet ake si mala ulovky :D

lydiasabolova
3. feb 2022

@slecnazelka och, vieš čo, minule som odsunula malú skriňu 30x20cm, boli pod ňou detské hračky, asi 15 kusov a pod každou jednou!! hračkou mini švehlová rodinka 😀 jedna väčšia a cca 6-7 malých 😀 toť môj úlovok.. a väčšinou ich pučím, keď niekde nájdem, tak som sa smiala s manželom, že sa zo mňa stal švehlobijec 😀

slecnazelka
10. feb 2022

@lydiasabolova no neuveris co sim uz po dva dni zabila ...mam ich spat..dala som len tak na skusku do kupelky pascu (ked sme si zacali o tom pisat)- zo zvedavosti a uz mam 10kuskov 🥺 zase musim zacat cely proces odznova...a uz som jednu videla aj na stene v obyvcake a v spalni na plafone...

kristin45
10. apr 2022

@slecnazelka baby my toto iste uz som tak natom ze sa chceme kvoli tomu odstahovat a to som monk na čistotu 😞

slecnazelka
11. apr 2022

@kristin45 ja som teraz cistotu povysila na vyssi level :D komplet vsetky skary, obkladacky, vsetko som natrela takou pastou co zatuhne a premalovala som vsetko na bielo aby ak sa zase objavia som ich 100percentne vcas ustriehla :D odstahovat nepomoze, tie potvory su asi fakt vsade... aj ked niekto tvrdi, ze ich doma nema, tak to ich este len nevidel :D

sky_1
12. mar 2023

@slecnazelka aka je to pasta prosim ta?tiez by som na špáry potrebovala niečo take

Strana
z2