S čím umývate vodnaté stopy po blate a snehu?
Ahojte ja len tak už dopredu premýšľam, s čím to umývate keď prídete vždy domov a ostáva špina z topánok? Hlavne také tie vodnate hnedé mláky zo snehu a blata. S mopom ? Ale ten sa zaspini a často by som ho musela prať. Dakujem
@marsmykkok a potom ju ako často peries ? Alebo vlastne neviem či je vhodné dávať taku špinavú handru do práčky.
Utriem starým tričkom, dám usušiť a znova vytrieme. A tiež taký plastový odkvapkavac alebo dáme do vane odkvapkať a len zotriem vo sa nachodili v chodbe keď sme prišli z vonku.
nemám len jednu, mám ich viac-hlavne staré uteráky, utierky, ktorých sa nájde vždy plno (v takom blatovom počasí ich mám aj pred dverami na terase kvôli psovi) a ked ich nazbieram, odmočím vo vaničke hrubú špinu napríklad cez noc a potom dám do práčky.
My nikdy nechodíme do bytu v topánkach. Tie sa ošúchajú o bytovkovú rohožku a potom ostávajú na dlažbe alebo rohožke pred bytom. Tam sa mláčky utrú handrou.
@vulka ja sa tiež vyzúvam von, ale v chladnom počasí v dome ich nemôžem nechať vonka pred dverami, by som zamrzla ked si ich obujem znova, preto ich musím preniesť dnu. Ak u Vás nekradnú tak v tomto je byt plus že vieš nechať v chodbe pred dverami kde je celkom príjemná teplota.
@marsmykkok Ja ich po obschnutí vkladám na koberček do bytu.
Utieram mopom. Mam zvlast na vnutro a zvlast na terasu a s tou umyvam v zime aj taketo mlaky. Davam ich oprat do pracky. Celkovo casto periem tie mopove handry,mam ich rada ciste. A snazime sa nechavat topanky na odkvapkavaci,ale nie vzdy sa podari a hlavne ak chodia navstevy,to sa nanosi.
Pred dverami mame rohozku, a v zimných mesiacoch dávam rohozku, ale takú tensiu aj z vnútornej strany, plus odkvapkávač na topánky. Keď chodíme na prechádzky, tak si pred vstupom do baraku poriadne obuchame nohy 😁
Mam jeden "špinavý" mop na podobné katastrofy.
Mám na chodbe koberček na to určený a handry a bežne periem všetko v práčke a práčku potom pustím na prázdno s čističom do práčky
Mame ten odkvapkavač na topanky hned pri dverách

dávam topánky na handru/odkvapávač, nie priamo na dlážku.