Segum matrace - recenzie

17. nov 2021

Ahojte, skusam ziskat info ohladom matracov Segum, pretoze mam s nim problem a neviem ci som uz ja vadna, alebo ma niekto podobnu skusenost.
Kupili sme novy matrac Segum Mega dvoj rocnemu synovi do jeho postele. No z matraca bol citit intenzivny zapach, akoby chemický. Citil to muz, citila som to ja, citil to kazdy komu som to povedala. Otvorila som dvere do izby a ovalil ma ten hnusny zapach. Na tom matraci sa nedalo spat, bolela ma z toho hlava. Napachnute bolo vsetko, plachta, obliecky, vankus, pyzamo. Nemohla som na nom nechat maleho spat, aby dychal ten smrad. Matrac som reklamovala s tym, ze mi vymenia cele jadro. Matrac mi dosiel naspat a smrdi stale rovnako. Ja neviem uz co mam robit, nasrata som, lebo sme na neho museli dlho cakat a teraz ked mam tu torturu absolvovat zase.. Mam chut ho vyhodit z okna. 400€ matrac a same problemy s nim 😒

panelacikova
17. nov 2021

ako dlho ho máte? v každom prípade, aké dali vyjadrenie v rámci reklamácie? jedna z možností je reklamovať ho opäť na tú istú závadu. po tretej (naozaj oprávnenej) reklamácii máte možnosť na vrátenie peňazí. pohroziť médiami, zlou reklamou....
ja mám s nimi takú skúsenosť, že mi pán predavač nepovedal, že taštičkový musí byť zapustený do postele minimálne 30%. mám ho len tak tak 30% a "rozlieza" sa mi po 3 rokoch do všetkých strán. tiež mal podobnú cenu, mám rozmer 120x200 a stál ma 599 eur... takže šesť stovák behom 3 rokov zrejme vyhodených do luftu... čo už. ešte to nejak s ním vydržíme a potom to vymením asi celé. aj s posteľou. aj tú mi odporučil pán predavač. škoda slov. tým smerom sa už veru nepozriem.

autor
17. nov 2021

@panelacikova No praveze mna na tom zaraza najviac to, ze sme isli na istotu, totizto dva matrace uz od nich mame cca 1,5 roka, dokonca aj postel od nich zakupenu a boli sme, teda sme s nimi nadmieru spokojní. Preto sme aj pre syna chceli presne taky isty. No co je toto za nepodarok nechapem.
Matrac hned ako prisiel, po par dnoch sme to spozorovali a uz som aj podala reklamaciu. A vyjadrenie praveze sa ku mne ziadne nedostalo. Aj na to som myslela, ze si ho vyziadam, v com bola zavada a ako ju vyriesili, lebo podla mna nam vratili naspat to iste.

panelacikova
17. nov 2021

je ten matrac penový?

autor
17. nov 2021

@panelacikova pružinový. Najprv som si myslela, ze potah je niecim napusteny, lebo mal byt nejaky antibakterialny. Ale ked som ho rozzipsovala, tak ten zapach isiel citit iba z tej makkej strany, cize zrejme z tej latexovej peny.

panelacikova
17. nov 2021

žeby lepidlá, ktorými lepili peny o dosku a o jadro? niekedy môžu tak smrdieť tie lepidlá. no nič, reklamuj to znovu. nič iné ti neostáva. tiež by som nenechala dieťa v tom spať. ani seba

autor
17. nov 2021

@panelacikova Tiez ma prve napadli nejake lepidla. Obavam sa, ze vyvetrat to nevyvetram, chcela som ho premiestnit do nasej izby a jemu dat nas, ale koniec koncov preco. Ja som si objednala vyrobok, ktory mal byt bez zavad, preco by som to mala hodit za hlavu. Len nemam chut to opat riesit, zas premiestnovat matrace, aby mal kde spat, cakat na neho, ach idem na to 😏

panelacikova
17. nov 2021

a ako dlho máte ten matrac?

autor
18. nov 2021

@panelacikova 19.9.2021 bol kupeny.

anjelok
18. nov 2021

My sme tiez kupovali toto leto 2 nove matrace pre nas a vsetko ok, nic nesmrdelo a mali sme od nich aj stare a tiez ok

panelacikova
18. nov 2021

@anjelok no ale tento, čo smrdí, ten je úplne nový?

autor
18. nov 2021

@panelacikova Ano, tento je uplne novy, kupovany pre syna 19.9.2021. Uz po par dnoch ako prisiel, bol citit ten smrad, ze sa na tom ani spat nedalo. Otvorim dvere do izby a ovali ma ten chemicky zapach.
Tie dva nase boli kupovane pred cca rokom a tie su uplne v poriadku, nikdy tak nezapachali. A su to presne tie iste.

panelacikova
18. nov 2021

to si kupovala osobne?

autor
18. nov 2021

@panelacikova Ano osobne vytvorena objednavka, dodanie 2-3 tyzdne.
Pisala som mail na reklamacne a dnes mi volal pan a mal na vsetko argument, ze ten matrac nemoze zapachat. Ze su pouzite iba prirodne materialy a ze taky zapach ma kazdy matrac. Ze mi poslali uplne novy matrac a ten povodny uz ma novy zakaznik a je s nim spokojny. Proste odrby. Zo zakona mam, ako si aj ty pisala pravo podat znovu reklamaciu, zaruka je 5 rokov a po troch opodstatnenych ( alebo neopodstatnenych?) reklamaciach musia vratit peniaze?
Akoze vytocena som do nepricetna, este zo mna robil nejaku klamarku, co si hadam vymysla.

panelacikova
18. nov 2021

mali by. čiže ak tomu dobre rozumiem, ty máš akože druhý matrac od nich, akože "nový", ale smrdí rovnako? oni ti ho stiahli z domu preč a doniesli akože druhý? lebo ak áno, tak hej, je to odrb. zrejme máš doma ten istý... a už vôbec nie je profesionálne povedať ti, že ten tvoj má už iný zákazník... to je nielen neprofesionálne, ale svojím spôsobom aj neetické. normálne reklamuj aj tento. ale ak ho budú chcieť meniť, tak nech najprv matrac prinesú nový a potom im daj tento smradľavý

autor
18. nov 2021

@panelacikova presne tak ako pises. Aj to chcem tak spravit, ze nech najprv prinesu novy a zaroven si zoberu tento. Lebo to moze kazdy tak povedat, ze dali sme vam novy. A jak mi to dokaze. Tak isto mi on moze tvrdit, ze zidny zapach neciti, ale ja ho citim.
Len sa obavam, ze ked mi aj do tretice sonesu nejaky nepodarok smradlavy, ze naozaj im tie matrace nejako smrdia, tak uz sa to ani mne nebude chcet riesit s aj oni si uz ozaj budu hovorit ze som vadna ja. Ze ci hned neziadat vratenie penazi, ked aj druhy novy matrac smrdel, ze s kvalitou nie som spokojna a chcem ho vratit. Len teda neviem ci mam na to narok. Ci nemusia prebehnut tie tri reklamacie najprv, az potom vratia peniaze.

autor
18. nov 2021

@panelacikova Mam inak sto chuti tam do predajne nabehnut s tym matracom osobne, nech ho tam ocuchaju, ci ozaj nezapacha. Alebo nech pridu na obhliadku sem, nech som aj ja pri tom a ci to budu citit.

panelacikova
18. nov 2021

skúsiť to môžeš, ale nemajú povinnosť ti na druhýkrát vrátiť peniaze. škoda, že si si nekúpila matrac cez net. mala by si 14 dní na vrátenie peňazí. a mnoho e-shopov sa dokonca snaží reklamácie vyriešiť k spokojnosti zákazníka. nielen snaží, ale aj môže. nemusia platiť drahé "kamenné" predajne.
no veru, ja chápem tvoje rozhorčenie. vyskúšaj ho opäť reklamovať s tým, že nech ti najprv prinesú nový (ak nemáš atypický rozmer) a nech si ten smradľavý vezmú. možno bude "ďalší zákazník" opäť spokojný.... a ty tiež. s novým matracom. podľa mňa tam nejaké lepidlo použili blbé...

autor
18. nov 2021

@panelacikova To je proste uplne svinstvo a ja sa nedam. Ako moze tvrdit, ze nesmrdi, preboha sak netvrdim to len ja, kazdy to citi a viem, ze takto matrac urcite zapachat nema. Nie je to moj prvy matrac. Ako co by som z toho mala, ze by som si to vymyslala, toto mi nejde do hlavy a ze preco to oni neuznaju. Nezvyknem robit rošády, ale toto ma fakt sere, ze este zo mna robia idiota. A 400€ nie je malo aby som to nechala tak.

panelacikova
18. nov 2021

však samozrejme. konaj. určite. ak nezabudneš, daj potom info, ako to dopadlo. môžem sa ešte opýtať, v ktorom meste si to kupovala?

autor
18. nov 2021

@panelacikova Jasne, dam info ako to dopadlo. V Ba.

autor
19. nov 2021

@panelacikova Akoze afera zapachajuci matrac uz aj sama vyriesena. Dnes v noci to uz nesmrdelo. Absolutne to nechapem, ako taky prenikavy zapach mohol len tak odist zo dna na den, ale tak ok, ja som rada, aspon to nemusim uz riesit. Takze reklamaciu som zobrala spat. Matrac som cely zvliekla, idem poprat potahy, vsetko a matrac som postavila k dveram do prievanu vyvetrat. Dufam, ze to uz bude ok.
A im dam odporucanie do buducna, ze matrac rovno z vyroby by mali najprv nechat odvetrat od ,,prirodnych” zapachov a az potom dorucit zakaznikovi bez akychkolvek pachov. Usetrilo by sa tym vela problemov.
Lebo oni tym, ze ich vyrabaju nove na objednavku, pritom nechapem preco, ked to neni atypicky rozmer, ale uplne standardny a samozrejme ze chce ho aj zakaznik cim skor mat doma, tak este taky cerstvy, pozliepany lepidlami a napusteny latexom ho obalia do potahu, cim ten smrad zakonzervuju krasne a este ho zabalia do igelitu, tak co cakaju.