Skúsenosti - mobilný dom

atomiclena
8. apr 2024

Ahojte ma s tým niekto skúsenosti? S manželom žijeme v hlavnom meste, a kúpa vlastnej nehnuteľnosti nehrozi a už vôbec nie keď máme dieťa. Hypotéku nechcemu. A Začínam uvažovať skôr nad kúpou pozemku niekde na okraji mobilným domom.

madeincssr
9. apr 2024

@atomiclena ked na pozemku bude elektrina, pitna voda a nejaky sposob odkanalizovania (aspon "zumpa" - jimka), teoreticky to mozne je. Otazkou zostava (slabsia) izolacia mobilneho domu (najma v zime, ale v dnesnych casoch uz aj v lete) a naklady na vykurovanie (plynove flase PB, alebo elektrina, mozno tepelne cerpadlo, mozno doplnkovo nejaka piecka). Museli by ste zit minimalisticky a casom na pozemku poriesit nejaku sopu/garaz, lebo do MD toho vela neuskladnite (bicykle, kociky, naradie...) A nejako treba poriesit odvoz odpadu.

ibatanecnica
9. apr 2024

ja som u nás už videla pár mobilných domov. Ale nepoznám nikoho kto v takom býva, tak neviem ako reálne fungujú. Ale vzhľadom na ceny nehnuteľností sa mi to tiež pozdáva ako fajn riešenie.

puertorico
9. apr 2024

Poznám muža ktorý si kúpil mobilný dom , že si ho prerobí a bude v ňom bývať . Spravil ho super, ale vnútri je to také stiesnené a malé. Plyn nemá, všetko má na elektriku .
Boj bol so sedačkou, tie mobilné domy malú sedačku ako keby prilepenú o stenu , takže to nerozoberal a nechal tak, lebo by musel spraviť novú stenu .
Je to pekné, super, ale koniec koncov, vyšlo ho to toľko ako keby si postavil malý dom. Takže neviem či to je šťastné riešenie.
Ale zase on nie je z tých že si dá do domu všetko vybavenie najlacnejšie, myslím tým dlažby, kúrenie , všelijaké vychytávky. Má pravdu že ak to robí raz, tak poriadne. A je s tým kopa nervov a práce.
Takže otázka znie : ako chcete bývať ? Uskromníte sa a tým pádom tam bude ozaj zimšie , alebo to spravíte poriadne, ale potom sa pripravte na výdavky