icon

Skúsenosti s akumulátorovou motorovou pílou

riana1979
2. mar 2025

Má s tým niekto skúsenosť?Oplatí sa kúpiť,a keď áno od akej ceny a akú značku.Za každú odpoveď vopred ďakujem 🙂

tundra
2. mar 2025

@riana1979 podla toho na co ju potrebujes.
Na orezavanie stromov,obcas nieco prerezat, ano.
Pokial chces rezat drevo na zimu,tak nie...

marsmykkok
2. mar 2025

@tundra a na občasné prerezanie palivového dreva, napríklad 5 kusov podľa teba by bola fajn? Máme štiepané drevo a občas sa nájde väčší kus čo sa nedá prerúbnuť sekerou, tak nech sa nemusí kálať kálačkou.

aurelia2000
2. mar 2025

Veľmi dobrá na orezy je chvostova akumulátorova píla. Taká ľahšia na používanie.
Inak platí komentár @tundra

tundra
2. mar 2025

@marsmykkok palivove drevo je zvycajne tvrde,buk,dub,jasen a je suche.Na to co si napisala,by to mohlo byt vcelku ok.Ja som si kupil el.na 220 a vôbec nie som spokojny.Hlavne kvôli hluku,aby som nerusil susedov.Rezat to reze,ale na mile vzdialene od motorovej.Obcas brusim dake akupilky pre susedov,ale to je fakt, len do zahrady a na obcasne pouzitie.Ta chvostovka je fajn,tu pouzivam tiez na palety,ked potrebujem drevo na zakurovanie.Ja mam mozno profesionalnu deformaciu,roky som pracoval v horach,preto sa mi to zda,ze to je slabe.Doma mam Husqvarnu,resp.dve.

lensii
2. mar 2025

@riana1979 keď chceš rezať sem tam par ks alebo konáre v záhrade tak ok ale keď chceš normálne na drevo tak nie. To radšej nejakú benzínovú. Ja mám napr.
husqvarna

frflos_nespokojny
2. mar 2025

ale vykonna benzinovka aj nieco stoji. vykonna elektricka pila stoji menej

zuzanita1609
2. mar 2025

Existuje drevo, ktoré sa nedá prerúbat? 🤔 (len tak...)

tundra
2. mar 2025

@zuzanita1609 metrovicu budes dost tazko prerubavat sekerou😁😉

zuzanita1609
2. mar 2025

@tundra to áno 😆. Ale mokrý jaseň, dub(ak dobre pamätám) je masaker,ako do gumy 🤭.

madeincssr
2. mar 2025

Benzinova rerazova pila (najma Husquarna, Stihl...) je stroj pre [polo]profesionala resp. intenzivneho pouzivatela - benzin, vymena oleja, sviecky, filtra... Pre bezneho cloveka aj na pripravu palivoveho dreva (dom, chata/chalupa) postaci elektricka (35 cm lista, cca 1800W). Len obcas nabrusit resp. vymenit retaz, dopnut ju a dolievat olej (eko ci jedly) na mazanie retaze.
Akumulatorove su skor na obcasne/kratkodobe pouzitie a ich nevyhodou je spravidla relativne kratka zivotnost baterie (aj pri malom vyuzivani), ktora je dost draha.

marsmykkok
2. mar 2025

@madeincssr Presne ja to beriem tiež tak, že sa pýtame ako ženy, čo asi nejdú vyrúbať a spracovať na drevo celý les, ale potrebujú len niečo občas prepíliť a benzínová je pre nás ťažká váhovo a zložitá na údržbu a nechápeme údržbe. Chlap čo využíva pílu veľa a rozumie sa tomu, tak pre toho určite je lepšie ak má benzínovú-silnú. Ale pre ženu je asi lepšia tá elektrická alebo akumulátorová.

tundra
2. mar 2025

@marsmykkok hlavne opatrne,je jedno ci akku alebo elektricka,pozor na spätny vrh lišty pri pileni.

riana1979
autor
2. mar 2025

Ja potrebujem väčšinou prepílit priblížne dlhšie,tenšie dreva priemerom cca 15/20cm aspoň na metrové/dvojmetrové kúsky.