icon

Skúsenosti s digestormi: vertikálny verzus komínový

andreanova
9. máj 2025

poradíte vaše skúsenosti ak viete porovnať skúsenosti s rôznymi typmi odsávačov?

ktorý lepšie odsáva? je funkčnejší? viem, že závisí veľa, alebo hlavne na sile motora, ale aj tak..vertikalny oddsavač ma malinku štrbinu - kade nasáva, je šikmý, takže patra ide okolo neho? kdežto, tradičný odsavač - para priamo vchadza dnu, veľký nasavací priestor...
dakujem

Skúsenosti s digestormi: vertikálny verzus komínovýSkúsenosti s digestormi: vertikálny verzus komínový
frflos_nespokojny
9. máj 2025

digestor do 300€ je len vizualny doplnok. vsetko zalezi od paramotrov digestora

deedol
9. máj 2025

ten prvy mi majstri neodporucali, ze je to sice dizajnova zalezitost, ale blbost funkcne aj na udrzbu (vraj su na tom neustale flaky).

frflos_nespokojny
9. máj 2025

inak nic nie je lepsie ako spodny odtah. nizka hlucnost, vynikajuca udrzba- umyjes v umyvacke
napr:

https://www.youtube.com/watch?v=OcM5hIJdPA0
jullyeverest
9. máj 2025

My máme takýto zabudovaný. Hlavne kvôli estetike, pretože digestor sám o sebe je škaredý. :D Nie je asi nejaký extra výkonný, ale je úplne postačujúci a paru berie ako má.

lizatko1009
9. máj 2025
@jullyeverest

My máme takýto zabudovaný. Hlavne kvôli estetike, pretože digestor sám o sebe je škaredý. :D Nie je asi nejaký extra výkonný, ale je úplne postačujúci a paru berie ako má.

@jullyeverest súhlas

denkabemommy
10. máj 2025

Ten vertikálny nemá len šparu na odsávanie, da sa normálne otvoriť predná strana, nie všetky sú len dizajnová záležitosť, niektoré sú fakt dobré ale čo sa týka čistenia, tak sa čistil zle ale to za mňa každý digestor 🙂

heminepa
Autor odpoveď zmazal
mk1111111111
10. máj 2025

Kazdy digestor je dobry, ak ma dobry vykon, teda tah a ak je spravne odvedeny vzduch.
Mali sme oba typy. Na cistenie lepsi, ten s tym sklom- ten prvy. Ale, aby som napisala poctivo, to sklo utries hocikedy lahko, bude vyzerat stale cisto, vnutro sa umyva tak isto zle, ako na tom druhom. Preto sme menili ten druhy za prvy- podla Tvojich foto.
Ale, uz by som nechceka ani jeden. Dala by som vstavany, ale taky, co nie je vobec vidno, ani tu prednu listu
Presne, ako vlozila obrazok @jullyeverest, len by som ho viac zapustila do skrinky.

jullyeverest
10. máj 2025
@mk1111111111

Kazdy digestor je dobry, ak ma dobry vykon, teda tah a ak je spravne odvedeny vzduch.
Mali sme oba typy. Na cistenie lepsi, ten s tym sklom- ten prvy. Ale, aby som napisala poctivo, to sklo utries hocikedy lahko, bude vyzerat stale cisto, vnutro sa umyva tak isto zle, ako na tom druhom. Preto sme menili ten druhy za prvy- podla Tvojich foto.
Ale, uz by som nechceka ani jeden. Dala by som vstavany, ale taky, co nie je vobec vidno, ani tu prednu listu
Presne, ako vlozila obrazok @jullyeverest, len by som ho viac zapustila do skrinky.

@mk1111111111 to čo vyčnieva je rám s tlačidlami, ktorý vonku musí byť. Digestor je pripevnený o konštrukciu tak aby sa dal v prípade potreby ľahko vybrať. 🙂

mk1111111111
10. máj 2025
@jullyeverest

@mk1111111111 to čo vyčnieva je rám s tlačidlami, ktorý vonku musí byť. Digestor je pripevnený o konštrukciu tak aby sa dal v prípade potreby ľahko vybrať. 🙂

@jullyeverest ja chapem, ja by som to zadunula. Vzdy mame nabytok na zakazku, tak nie je problem.

jullyeverest
10. máj 2025
@mk1111111111

@jullyeverest ja chapem, ja by som to zadunula. Vzdy mame nabytok na zakazku, tak nie je problem.

@mk1111111111 jasne tak v nábytku to chápem. Ale toto čo máme je drevená konštrukcia obložená sadrokartónom 🙂

andreanova
autor
10. máj 2025
@frflos_nespokojny

digestor do 300€ je len vizualny doplnok. vsetko zalezi od paramotrov digestora

@denkabemommy
@jullyeverest
@heminepa
@frflos_nespokojny ja nehladam nič moderne, uplne sa mi páčia tie tradičné, avšak chcem disgestor so silným odtahom a podla možnosti tichší. pozerala som na webe, a z tých tichších a zároven výkonnejších v ešte akceptovatelnej cene som našla práve vertikalny typ odsavača od bosch a AEG, kdežto tie rustikálne /vintage, mali o dost horšie parametre, aj na odťah, aj na hluk. takže, preto sa pýtam vás, ak ste mali možnost porovnat. vizualne sa mi páči viac druhý typ, ale paramtre napísané malju lepšie tie prvé.
prípadne, a k máte digestor s ktorým ste spokojná, mote pozdielať, iste pomože viacerym.