Skúsenosti s drevodomami po rokoch: Čo je dobré a čo nie?
Ahojte je tu niekto kto postavil drevodom napr. Pred 10-15 rokmi a vedel by zhodnotiť čo zistil ze co je dobre a co zlé na drevodome ? Ďakujem
Byvame v drevodome,ktory bol postaveny v r.1939 v r.2000 rekonstruovany.Nikdy by si nepovedala,ze ma tolko rokov.Na Slovensku mame novy murovany,citime sa lepsie v drevenom...
@tundra prečo sa cítite lepšie v drevenom? Čo hlodavce, kadejaká háveď a ochrana pred požiarom? Veď taký drevodom, je riziko mať kozub a o iskriacej zástrčke nehovoriac.
@tundra prečo sa cítite lepšie v drevenom? Čo hlodavce, kadejaká háveď a ochrana pred požiarom? Veď taký drevodom, je riziko mať kozub a o iskriacej zástrčke nehovoriac.
@anonym_f7b684 neviem cim to je.Murovany dom je moderny,pekny,ale v drevodome je celkova klima ina.Tazko sa to popisuje.Mozno je to aj klimou horskeho prostredia,kde aktualne zijeme.Drevodom, nie je taky studeny,ako murovany.Neviem, ci vies co myslim.S hlodavcami nie je problem a to je dom cely podpivniceny.
@anonym_f7b684 neviem cim to je.Murovany dom je moderny,pekny,ale v drevodome je celkova klima ina.Tazko sa to popisuje.Mozno je to aj klimou horskeho prostredia,kde aktualne zijeme.Drevodom, nie je taky studeny,ako murovany.Neviem, ci vies co myslim.S hlodavcami nie je problem a to je dom cely podpivniceny.
@tundra máte hranoly, či len panely klasické s drevotrieskou? Suchý vzduch nemávate?
@tundra ďakujem ☺️, tak hranoly nebudeme porovnávať s tým, čo stavajú teraz.
@anonym_f7b684 tu sa väcsinou stavaju, uz teraz zo sendvicovych hranolov.
@tundra nevies mi poslať fotku prietezu ako to vyzerá?
@anonym_f7b684 motorovu pilu mam,kde mam vyrezat dieru?Vedla okna alebo vedla dveri?😎
Fotku poslat viem,otazka, co chces vidiet?
Radsej do spravy...
@tundra či náhodou nevieš vyhľadať ako to vyzerá. U nás sa zo sedvičovych hranolov asi moc nestavia.
@anonym_f7b684 napisal som zle,nie sendvicove hranoly,ale panely🙈.
Poslem ti do spravy, informacne video jednej firmy,co tu stava drevodomy.
@tundra panely ok. Mám obavu z toho suchého vzduchu. Raz som bola v takom klasickom drevodome ako máš ty a veru veľmi zle sa mi tam dýchalo a tá akustika/neakustika tiež nie je pre každého.
@anonym_f7b684 pridi na navstevu😂a tvoje obavy sa rozplynu.
@tundra krb na drevo a prieduchy u vás do drevodomov tiež nerobia nie? Tu na SK všetko elektrina.
@anonym_f7b684 mame kachlovu pec,chces foto😂🙈
Neviem ci sa robia,mozem zistit,ale ked si klient praje
tak urcite.
@tundra 🙂
@tundra panely ok. Mám obavu z toho suchého vzduchu. Raz som bola v takom klasickom drevodome ako máš ty a veru veľmi zle sa mi tam dýchalo a tá akustika/neakustika tiež nie je pre každého.
@anonym_f7b684 tiez mame pec - na drevo, mam platnu na robenie loksi a este aj pec na chlieb. Jasne, ze to bolo viac premyslania pre peciara a projektanta ako to do pasivneho domu spravit, ale vsetko sa da (ak klient zaplati).
O suchom vzduhu som pisala vyssie - mame rekuperaciu, ta udrziava optimalnu vlhkost a cerstvos vzduchu.
A riziko vyhoretia? Rovnake ako u murovaneho.domu.
Mame tzv. Sendvic - od firmy whc - na stranke maju popisanu tu technologiu tusim.
@anonym_f7b684 tiez mame pec - na drevo, mam platnu na robenie loksi a este aj pec na chlieb. Jasne, ze to bolo viac premyslania pre peciara a projektanta ako to do pasivneho domu spravit, ale vsetko sa da (ak klient zaplati).
O suchom vzduhu som pisala vyssie - mame rekuperaciu, ta udrziava optimalnu vlhkost a cerstvos vzduchu.
A riziko vyhoretia? Rovnake ako u murovaneho.domu.
Mame tzv. Sendvic - od firmy whc - na stranke maju popisanu tu technologiu tusim.
@krisbar 😊 ďakujem.

@honey666 mame síce murovany dom, ale manzel, čo stavia tieto drevodomy povedal, že keby máme staviat druhykrat tak si postavíme drevodom 😀