icon

Skúsenosti s parnou práčkou

23. nov 2025

Ahoj,

idem kupovať novú pracku a všade na mna vyskakuje parna pracka
Poprosím Vás vaše skúsenosti, kúpili by ste zas? Výhody? Nevýhody?
Ďakujem

cimage
23. nov 2025

Mam, ani raz som to nepozila a zistila som to po 2rokoch, ze tam je ta funkcia. Vybrala som si pracku podla inych parametrov a zrovna v tejto bola ta funkcia. Keby bolo podla mna, tak ma pracka max 5programov, dalsich xy vobec nepotrebujem

autor
23. nov 2025
@cimage

Mam, ani raz som to nepozila a zistila som to po 2rokoch, ze tam je ta funkcia. Vybrala som si pracku podla inych parametrov a zrovna v tejto bola ta funkcia. Keby bolo podla mna, tak ma pracka max 5programov, dalsich xy vobec nepotrebujem

@cimage ďakujem

skatloka
23. nov 2025

Za mna super, kupila som kvoli dietatu, para dezinfikuje a zaroven aj trosku zmakci oblecenie… Uteraky su tiez uplne ine, ked ich perem s parou 🙂 Nevyhodou moze byt dlhsi praci cyklus a spotrebe energie, ale mne usetrila cas, tym, ze uz nezehlim a pustam odlozeny start, aby mi doprala az rano

cimage
23. nov 2025
@skatloka

Za mna super, kupila som kvoli dietatu, para dezinfikuje a zaroven aj trosku zmakci oblecenie… Uteraky su tiez uplne ine, ked ich perem s parou 🙂 Nevyhodou moze byt dlhsi praci cyklus a spotrebe energie, ale mne usetrila cas, tym, ze uz nezehlim a pustam odlozeny start, aby mi doprala az rano

@skatloka je mozne parit vsetko oblecenie, alebo aj to treba triedit podla zlozenia?

autor
23. nov 2025
@skatloka

@skatloka ďakujem

anonym_80a886
23. nov 2025
@anonym_autor

@skatloka ďakujem

@anonym_autor za mňa úplne zbytočné, program ide 3 hodiny, parí a potom placha normálne vo vode a zmyka

autor
23. nov 2025
@anonym_80a886

@anonym_autor za mňa úplne zbytočné, program ide 3 hodiny, parí a potom placha normálne vo vode a zmyka

@anonym_80a886 3 hodiny je naozaj priveľa

zuzanaete
23. nov 2025

Pouzivam parny program na postelne, uteraky a plysaky kvoli alergii. Trva cca 3,5 hodiny.

spongebob1
23. nov 2025

@anonym_autor Nemusis si pustat program s parou. Naozaj 3,5 hodky je cez ciaru, hlavne ak peries navliecky po tyzdni, dvoch pouzivania. Ja periem max 1,2 hod a pustim parny program zvlast, ktory max trva 30 min pre bavlnu, 15-20 min pre syntetiku. Hlavne sa nesmie davat avivaz, ked sa pouziva para. Treba si precitat v navode, nie je to z mojej hlavy. Znacka Electrolux.

autor
23. nov 2025
@spongebob1

@anonym_autor Nemusis si pustat program s parou. Naozaj 3,5 hodky je cez ciaru, hlavne ak peries navliecky po tyzdni, dvoch pouzivania. Ja periem max 1,2 hod a pustim parny program zvlast, ktory max trva 30 min pre bavlnu, 15-20 min pre syntetiku. Hlavne sa nesmie davat avivaz, ked sa pouziva para. Treba si precitat v navode, nie je to z mojej hlavy. Znacka Electrolux.

@spongebob1 kupujem gél, už obsahuje Avivaz, ale to budem musieť asi zmeniť

anonym_9b7ed5
24. nov 2025

@anonym_autor máme s parným programom, nevyužívali sme avšak malému zistili alergiu a manžel je tiež alergik, tak perieme v tomto programe na dezinfekciu a vyhubenie roztočov.

skatloka
26. nov 2025
@cimage

@skatloka je mozne parit vsetko oblecenie, alebo aj to treba triedit podla zlozenia?

@cimage ja tam davam vsetko 😊 ale mam viac menej iba bavlnu, na jednom tricku mi len popukala potlac, ale uz bolo starsie, ked periem naruby tak vsetko ok

skatloka
26. nov 2025
@spongebob1

@spongebob1 ja pouzivam aj avivaz 😮 v manuali na LG nepisali o tom nic, idem popozerat