Skúsenosti s prerábkou lodžie na samostatnú izbu - postrehy a nápady
Ahojte,
chcem sa opýtať či máte osobné, alebo ste počuli o niekom kto by si z lodžie urobil obývateľnú malú izbičku. Videl som nejaké prerábky kde sa o priestor lodžie rozšírila kuchyňa, ale ja by som mal záujem vytvorenie ďalšej izby v paneláku. Rozmery sú cca 4x1,6m. Ďakujem za vaše postrehy a nápady 🙂
j.
Moj osobny nazor. Otras ked niekzo z balkona urobi sucast bytu. Povedz aku vyhodu ma izba 4x1,6m? To je mozno taky trtkumbal. Sorry..
Nezaizolujes to ani zhora a ani zdola riadne, bude ta to stat vela penazi a to najdolezitejsie... Prides o balkon spojenie s vonkajsim svetom.. Nepredsjny byt hodnota zole aj o 15-20%...na balkone susis pradlo, v zime tam das jeflo proste krasa a ty z toho ides spravit izbu co nesplna minimalne parametre pre objem vzduchu. A ako vyriesis denne svetlo izby, ktorej uberies prieckou svetlo?
Som v stadiu hladania bytu na kupu,a urcite chcem s balkonom, teda ja by som to urcite neprerabala...ziadny vyhlad,posedenie na balkone v lete, vyvesit pradlo, vypit si kavu,hmm no nie balkon musi byt u mna urcite.
neviem si predstaviť spraviť izbu z lodžie.... V zime zima - nemáš radiátor, a v lete horúco... Keby že mám kúpiť taký byt kde je miesto lodžie mini izba tak idem ďálej v hľadaní...
My ked sme hladali byt, tak same taketo "super" prerabky, z balkona urobena jedalen, kde na tu stenu kde bolo okno, bol pribity stol. Alebo vojdes priamo do obyvacky, ziadna chodba rovno sadnem na gauc. Asi to neboli take super prerabky, ked ich majitelia predavali byty kratko po prerabke a svietili v ponuke aj po roku. 🤷🏼♀️

brat si tak zvacsil kuchynu a bolo to zospodu strasne studene. Ked uz, dala by som tam podlahove kurenie