icon

Skúsenosti s prístreškom na terasu proti vetru?

gabika20
31. mar 2025

Ahojte, chcela by som sa prosím opýtať či má niekto reálnu skúsenosť s takýmto prístreškom na terase ? Kvôli vetru potrebujeme aby sa dala strecha jednoducho zhrnúť ..Ďakujem

Skúsenosti s prístreškom na terasu proti vetru?
melanta
31. mar 2025

Čiže chceš mať prístrešok na mieste, kde silno fúka? V takom prípade je podľa mňa toto absolútne nevhodné. To aj keď zhrnieš, vietor to bude chytať. Vietor nebude chytať iba to, čo je pevné. Ak ti veľmi fúka, odporúčam kvalitný pevný altánok, pevná kontštrukcia a pevné zastrešenie (môže byť aj otváracie) a prípadné zasklenie (otváracie) altánku.

gabika20
autor
31. mar 2025

@melanta ono bude to pri dome, ktorý by mal spraviť zavetrie, ale nedá sa to úplne vylúčiť, že fúkať nebude z inej strany.. áno o takej možnosti viem, ale to sú už sumy od 4000 eur vyššie, tak skúšam hľadať alternatívu 😊

majlo1234
1. apr 2025

My mame tiez veterno a davali sme si robit presklenie na terasu. Ale videla som ludi, co mali spravene napriklad zastresenia z lexanu, a boky tiez nieco take plastove. Toto mi pride,ze nevydrzi vetrisko

melanta
1. apr 2025

@gabika20 chápem, že toto je lacnejšie. Ale je potrebné myslieť na to, že toto ti bude búchať, tie úchytky budú búchať, látka bude viať. Toto je podľa mňa vhodné iba do bezvetria.

margotka17
1. apr 2025

@gabika20 teraz sú také priehľadné fólie, vedia to upevniť a v prípade potreby sa to dá zrolovat.

mk1111111111
3. apr 2025

Znami maju ten vrch, boky nie. Su spokojni. Boky , ked upevnis, aby nelietali, tiez budu ok. My mame na terase, uchytim o stenu a v pohode.