icon

Skúsenosti s ryžovarom: Akú značku odporúčate?

janula2511
14. jan 2024

Ahojte,chcem si kúpiť ryžovar.viete mi poradiť? sú 0,6l alebo 1l.aká značka?ste spokojné?není to vyhodené peniaze?

ivette1223
14. jan 2024

@janula2511 za nas vyhodene peniaze...stoji to tam po 5 pouzitiach asi

colsami
14. jan 2024

Za mna super prakticka vec a to som kupovala jeden z lacnych (cez 30e stal myslim), das vodu ryzu zapnes a nestaras sa vobec, samo uvari - samo vypne, navyse Ti este x hodin udrziava teple po uvareni.
Lahko sa umyva ta miska... Jedine negativum za mna je ze musis najst miesto na uskladnenie kedze to ma svoju velkost.

martinkatinka
14. jan 2024

Pre mňa zbytočne.

stellarstar
14. jan 2024

Za mňa tiež zbytočná vec, mám hrniec v ktorom mi ryža aj tarhoňa vždy super vyjde

danik1505
14. jan 2024

Ja presne súhlasím s @colsami

marticka85po
14. jan 2024

U nas sa osvedcilo. Ryza sa u nas vari kazdy 3.den. mame ho uz rok aj pol. Znacku Sencor. Ja som spokojna

kaktusik007
14. jan 2024

ja na ryzovar nedam dopustit. Mam ten mensi sencor, jeden mi po piatich rokoch odisiel, nastastie sa mi podarilo kupit ten isty model 🙂 Ja ho vyuzivam velmi casto, je to pohodlne - vsetko nasypes, zapnes, a hotovo. Urobi sa to v podstate samotne, este aj dlho ostava zohriate... Ale teda ja som dost casto mimo domu (dialkovo studujem) a decka mam 12 a 13 rocne a teda bud si oni spravia ryzu sami, alebo im ju dam ja rano ako odchadzam robit a viem ze maso si ugriluju a maju kvalitny dobry obed. 🙂 Za mna - tym ze sa to robi samotne, je to velka pomoc. Misku umyvam normalne v umyvacke.

patka06
14. jan 2024

Zbytočnosť, ktorá zaberá miesto.

laura164
14. jan 2024

Ma máme lacný Sencor 0,6, úplne stačí aj pre 4 osoby ako príloha. U nás sa používa stále, aj v rodine ho vyuzivajú

jamimo
14. jan 2024

@janula2511 sestra ospevuje, moja mama ho chce, kamarátka chváli tiež, že ráno zapne, príde z práce, má "navarené" Ja ti neviem, mňa to neoslovilo, nepresvedčilo, nepúšťam spotrebiče keď odchádzam z domu, ryžu varím v hrnci a výbornú... za mňa zbytočná haraburda 😏 Ale ak využiješ, kúp si...

majkakvet
14. jan 2024

@janula2511
Za mna top spotrebic,mam ten mensi.lepsi je s takym ,,klikacim,, vrchom.

gabrm
14. jan 2024

@janula2511
Áno je to rýchle a jednoduché. Ale ako kuchár cítim ten rozdiel,keď sa ryža urobí "normálne" alebo v ryžovare(aj keď nevidím ako sa robila). Tá klasická je podľa mňa chutnejšia. Ale sto ľudí, sto chutí.😀👍

lneviemmeno
14. jan 2024

ja by som bez neho nevedela existovat, ryza mi nikdy moc nesla a nebavilo ma to furt kontrolovat 😀 takto zapnem, sama sa urobi, sama sa vypne a kym sa robi ryza venujem cas inemu 🙂 super vec hlavne ked ryzu robis velmi casto, a tiez mam ten lacnejsi sencor 0,6l - sme dve osoby takze nam staci, litrovy mozno ked robis ryzu pre viacerych alebo na dlhsie, ja vzdy spravim cerstvu kedze to je rychlovka

liz_lemon
14. jan 2024

je to super vec, my sme to kupili len tak, lebo to nestalo ani 10 E, a este ktomu Sencor (otrasna znacka), ale sme spokojni, ryzu varime velmi casto, vsetkym nam chuti, mame tak mensi, ale pre 4 postacuje, ked sa pokazi, urcite kupime dalsi

janula2511
autor
14. jan 2024

Ako sa v tom varí ryža? Koľko vody sa dáva?

colsami
14. jan 2024

@janula2511 pri kazdom ryzovare mas presny navod.

fajnova
14. jan 2024

Ani neuvažuj a kupuj. Super vec. Ja mám Sencor za nejakých 27 eur a využívame ho na sto percent. Na prvý krát sa ti možno ryža nepodarí, mne sa rozvarila. môj tip - koľko odmeriek ryže, toľko odmeriek vody, nie viac. A po uvarení opatrne ryžu prehrabat vidličkou, aby si neposkriabala misku. Ked si chces uľahčiť varenie, určite kupuj.

janka1011
14. jan 2024

@janula2511 sto ľudí, sto názorov. Ja poviem tak, že pre tých, čo nevedia uvariť ryžu, je to super vec, ale tí ostatní si určite urobia lepšiu ryžu bez ryžovaru. Ja mám, aj som ho párkrát využila, no klasicky si viem ryžu urobiť 100krát chutnejšiu. Ryža z ryžovaru je za mňa suchá, keď ju spravím v rúre, to je pani ryža.

simsalabim
14. jan 2024

Mame doma lacny z Lidla. Manzel a synovec nadseni, varia iba v nom, pokial nerobia arborio rizoto, mne to pride zbytocne, ja varim v hrnci. Kolko ludi, tolko chuti…

gvenduska
14. jan 2024

Vyhodené peniazě
Nieje taká dobrá ako klasicky urobena
1den dobrá na druhy deň sucha

luccija
14. jan 2024

@janula2511 odkedy ho mám viem spraviť ryžu🙂aj, keď ju v hrnci robím tak ako v ryzovare nemá takú dobru chuť.Mam Tefal
@fajnova dobre to píšeš?na jeden diel ryže raz toľko vody, takže 2 odmerky

slniecko5
15. jan 2024

Za mňa blbost, mama mi ju posunula, asi jej ju vrátim čoskoro, ryža odtiaľ je sucha, neporovnateľne lepšie chuti z hrnca.

jana_eyre_2
15. jan 2024

Pre mňa je to super vec, ryžu jeme často a radi.. kúpili sme Lidl ryzovar a používam ho rada, pretože konečne nemusím dávať pozor na ryžu či už je hotová, či ma dosť vody, či sa nepripeka.. dám všetko dovnútra, uvarí sa to a následne len zohrieva kým to nevypnem.. plus premna bod navyše je, že mi to nezaberá sporák, viete koľko hrncov musíme mať na plnohodnotný obed pre 5? Dosť takto je jeden horák k dobru..

macatt
15. jan 2024

Aj ja používam, pre mňa super vec, mám ten menší asi 0,6 a pekne sa zmestí do skrinky, ani nejak miesto nezaberá..

jana_eyre_2
15. jan 2024

@gvenduska ryža by sa mala konzumovať len čerstvo uvarená, nemala by sa odkladať.. ja varím len toľko čo zjeme, navyše mám histaminikov, takže tým ani odkladať nemôžem skoro nic..

ivetz
15. jan 2024

Je to vec názoru - ja mám tiež Sencor, stál do 30 €. Ja som ho síce používala sporadicky, ale odkedy syn začal koketovať s varením, používa sa celkom často. Nezdá sa mi, že by ryža bola suchá, dávam aj trošku oleja, dochutím koreninami a dávam aj menšiu prekrojenú cibuľku. Áno, ryža, ktorú robím inak dusenú v rúre má trocha inú chuť, ale je to iba otázka zvyku. Myslím, že keď syn pôjde na intrák, prídem o hrniec alebo si kúpi nový.