icon

Smaltovaná verzus akrylátová vaňa

9. aug 2022

Zienky prosim poradte mi, ak sa do toho viac vyznate? Zariadujem kupelnu, potrebujem kupit vanu. Ktora jd lepsia - akrylatova alebo smaltovana?

Strana
z2
hendikep
9. aug 2022

podla mna smaltovana, mamka ma akrylatovu a je rychlo poskrabana, a rychlejsie sa vie zafarbit od niecoho co tam napr. mocis…

lealikk
12. aug 2022

ano to je pravda, my sme mali kedysi tiez plastovu, potom sme kupovali uz smaltovanu, ked sme sa stahovali. skutocne je to tak, ze sa tak rychlo neposkriabe a neposkodi, prosto je to odolnejsi material. ak by si si chcela pozriet nieco pre inspiraciu, tak my sme kupovali Kaldewei, tam maju kadejake na vyber.

julinka65
16. aug 2022

@lealikk uz ju mate dlho? my sme tiez kupovali od nich vanu, ale len teraz nedavno. tak ze ci aj po case je ozaj stale taka, lebo zatial sa mi velmi pozdava 🙂

bambulka814
16. aug 2022

Smaltovana určite. Akryl je plast, o pár rokov to bude žlté a doskriabane.

gastanka32
21. okt 2025

Ahojte. Vsimla som si aj tu aj inde, ze ked sa radi vana, tak prevazne vedie ta smaltovana. Mozem sa opytat, tie ktore ste taku kupovali, tak v com je taka vyhodnejsia?

vikss1
21. okt 2025

ja by som akrylovu vanu uz nemenila, je prijemna, nechladi tak ako ta smaltova a vyborne drzi teplotu vody. mam ju roky a teda vobec nie je zazltnuta ani doskriabana. ved to sa robi z odolneho materialu.

xeniii
23. okt 2025

@vikss1 Teoreticky každá vaňa je chladnejšia keď len tak stojí celý deň, nie? 😀 Možno je smaltovaná chladnejšia, nemám to porovnané, ale viem, že v nej dlhšie vydrží voda teplá, keď si napustíš vaňu 🙂

gastanka32
4. nov 2025

@xeniii To je mi asi celkom jedno, aka je chladna, ked len tak stoji 😀 Ved nebudem do nej lozit a uz vobec si do nej nebudem lihat bez vody. Takze toto pre mna nie je akoze nejake smerodajne kriterium 🙂

27dianka
5. nov 2025

@gastanka32 A čo teda považuješ za smerodajné kritérium? Cenu? Záruku? Životnosť?

vikss1
6. nov 2025

@xeniii to veru nie. ja som u rodicov mala tu smaltovu, a teda je to riadny rozdiel, ked uz do nej vchadzam.
@gastanka32 tak ja najskor do tej vane vojdem, az potom si pustam vodu 😂 ale je to citelne, aj ked uz je napustena, je rozdiel, ak sa mozem kupat 15 min a ostane mi uz zima, lebo voda voda vychladne, alebo hodinu a este stale mi je teplo.

bursika
6. nov 2025

@vikss1 Môj manžel miluje byť naložený vo vani. To aj každý týždeň si vie dávať hodinovú vaňu a teda už dosť, čo takto napúšťa vaňu každý týždeň, ešte keby si mal podchvíľou dopúšťať teplú vodu, tak neviem neviem 😀

fednaja
7. nov 2025

@bursika to by ste mali pekné vyúčtovanie za vodu 😂 Ja sa toho každý rok desím, čo budem doplácať. Má pocit, že to tak vždy robia, aby nemuseli nič vracať, tak upravia ceny, alebo naúčtujú nejaké nové poplatky. Ide ma z toho poraziť, nech sa akokoľvek snažím, preplatok som mala snáď len raz.

gastanka32
7. nov 2025

@27dianka Tak ci smerodajne uplne, to neviem ci. Ale tak asi by som pozerala hlavne na tvar a velkost, nech sa v nej da normalne lahnut a nie len sediet 😄 Potom material, nech sa lahko udrziava a neklze sa, a urcite aj zaruka a celkovo ako vyzera, nech sa hodi do kupelne....

gastanka32
7. nov 2025

@vikss1 Ja som to tak napriklad nikdy nespravila 😀 Ani ked som sa sprchovala v sprchovom kute. Najskor si pustim vodu, uplachnem si to vsetko a az potom vkrocim 😀

pannama1
7. nov 2025

@gastanka32 a v ktorej vani sa, prosim ta, nesmyka? ja mam pocit, ze vkazdej sa idem zabit. minimalne ked uz v nej mas nejake tie produkty, o olejovych sprchovych geloch ani nehovorim.😂

zdenkatv3
10. nov 2025

@pannama1 To velmi rychlo vyriesi protismykova uprava, ktoru si vies dat na vanu. Ak to teda nechces riesit tymi otrasnymi gumenymi podlozkami.

pielka
10. nov 2025

@zdenkatv3 tie gumené podložky sú smrť. Ja som sa na takej tak zakoptala, že letela rýchlosťou blesku do koša. Okrem toho, že sa na nich vkuse usádzala pleseň samozrejme. Tá protišmyková úprava sa dá dať na každú vaňu? O tej som ešte nepočula.

bursika
11. nov 2025

@fednaja Ale prečo? Však si zober, že on keďže je fakt chlapisko, tak nenapustí plnú vaňu. Potom si dá zo tri rýchle sprchy a to množstvo vody as vykompenzuje 😀

vikss1
11. nov 2025

@bursika tak to by ste sa veru nedoplatili za vodu. mna vcera riadne vytocilo, ked som zistila, ze vecer nam tecie len vlazna voda. nikde ziaden oznam, ziadne info, len proste tiehla taka, ze ak som chcela do nej vojst, musela som pustit uplne vriacu vodu. Takze platim za vriacu vodu, ktora je sotva letna @gastanka32 toto robim, ak som niekde na dovolenke, ale doma nie.

puticka7
12. nov 2025

@vikss1 A to sa vam deje v dome ci v byte?

pannama1
13. nov 2025

@zdenkatv3 tie gumove podlozky mi ani nespominaj, to vobec neprichadza do uvahy. neznasam ten plesnovy smrad, co sa na nich tvori.

gastanka32
13. nov 2025

@vikss1 Vidis, ja to tak nejak uz automaticky, aby som sa nemusela postavit na studene. Lebo nech mi hovori kto chce, co chce, tak ked cely den tu vanu nepouzijes, tak studena bude a moze byt aj zo zlata 😀
@pannama1 Nooo uz som sa docitala, ze su povrchove upravy, aby sa nesmykalo, tak napriklad v takej vani sa nesmyka, ktora ju ma 😀 Len by ma zaujimalo, ako to vlastne vyzera...

vikss1
14. nov 2025

@gastanka32 ja netvrdim ,ze ked do nej vchadzam, je vyhriata ako sauna 😂 ale urcite je teplejsia a prijemnejsia ako ta smaltova, len pre mna je fakt dost dolezite, ze drzi lepsie teplu vodu, ked sa kupem. nikto nemate taku skusenost?

xeniii
19. nov 2025

@vikss1 No keď chceš, aby v nej tá voda vydržala dlhšie teplá, tak potom je vhodnejšia smaltovaná 🙂

marcelik88
19. nov 2025

My máme doma smaltovú vaňu, a teda nepríde mi v nej voda nejako extra teplá dlhšiu dobu. Je fakt, že to nemám s čím porovnať, ale po pár minútach ako v nej ležím, si musím dopúšťať horúcu vodu.

27dianka
2. dec 2025

@marcelik88 Ja som taká teplomilka, že by som potrebovala nejakú vyhrievanú vaňu, aby som v nej dlhšie vydržala ležať. V poslednej dobe som si viacej obľúbila horúce sprchy.

zdenkatv3
3. dec 2025

@27dianka Tak to neviem, co maju vane aj taketo vymozenosti 😀 Akoze co sa tyka dizajnu, farieb, tak to je velka ponuka alebo aj take funkcie ako bublinky, trysky a podobne, to si vies tiez navolit pri tych niektorych modeloch a znackach.... Ale vyhrievanie si musis dat asi patentovat 😀

vikss1
4. dec 2025

@zdenkatv3 to by bolo iny game changer, keby sa mi voda este pekne prihrie. vsak by ma z tej vane hodiny nik nedostal 😂

bursika
4. dec 2025

@vikss1 Možno niektoré z tých hydromasážnych majú aj takéto funkcie 😀 Ale to asi skôr by si si potom mala zaobstarať vírivku 😀

puticka7
10. dec 2025

@bursika Sa smejes, ale tie vane robia kadejake. Aj tie masazne uz nie su len take obycajne ako kedysi, ze mas na boku dve tri trysky a teraz veselme sa, jasajme. Skus si pozriet Kaldewei, oni ponukaju aj take specialitky. Nejaku funkciu maju, ze pridavaju kyslik do vody alebo take nieco. Alebo aj soud systemy robia, to som presvedcena, ze keby mame doma, tak moj muz z vane nevyjde uz nikdy 😀

Strana
z2