icon

Sprchový kút - sklenené dvere

heltova9
25. júl 2021

Ahojte prosím Vás chcem poradiť rozhodujem sa medzi čírim sklom alebo zahmleným ako sprchové dvere. Viete mi prosím poradiť ktoré su lepšie na údržbu? Dakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
3petka
25. júl 2021

@heltova9 My mame číre. Nastriekam fixinelu rozotriem nechám 3min pôsobiť a oplachhnem po vodnom kameni ani stopa. A ak sa chcem hrať na dokonalú tak ešte prelestim… žiadna veda

lenkasarka
25. júl 2021

@heltova9 mám číre a aj po x rokoch vyzerá ako nové

kacena4
25. júl 2021

obe su rovnake umyvat ich musis obe len na mliecnom nebude hned vidiet vodny kamen a hlavne kazdu kvapku vody streknutu na dvere

nikpa
25. júl 2021

@heltova9 máme číre, kto sa osprchuje, zotrie vodu stierkou a umývať stačí raz týždenne, žiadnu extra udržbu takto číre sklo nepotrebuje

lea299
4. feb 2026

Ahojte. Dávali ste si tie sklá robiť na mieru alebo ste kupovali normálne z predajne také tie štandardizované typy? Je rozdiel v kvalite? Ďakujem.

vlasica19
4. feb 2026

My sa chystame vymenit vanu za sprchac, lebo uz sa nik z nas nekupe, ale teda desim sa toho, ako budem behat vkuse s handrou a drhnut tie skla. Da sa tomu nejako vyhnut?

alenka551
10. feb 2026

@lea299 My sme si dali robit skla na mieru a musim povedat, ze rozdiel v kvalite je citit. Presne sadnu, maju lepsie tesnenie a lahsie sa cistia. Pri standardnych typoch z predajne byva problem s drobnymi medzerami alebo horsim tesnenim. Poznatok cloveka, ktory s tym robi pravidelne.

alenka551
10. feb 2026

@vlasica19 Ono co sa tyka drhnutia, tak dobra volba je naniest na sklo nejaky cistic, sprej proti vodnemu kamenu, nechat posobit vycistit, pripadne pravidelne stieranie gumovou stierkou po sprchovani je ucinne. Mas to za par sekund a v konecnom vysledku to usetri kopu casu pri velkom upratovania zachova sklo pekne.

barborkabar
10. feb 2026

@alenka551 toto sú super rady, ktoré sa nám laikom hodia 😉 Mne sa veru stalo, že zrkadlo v kúpeľni mi pri zahmlievaní začalo akoby podtekať, no neviem to vysvetliť, proste sa mi tam začala tvoriť pleseň. Skoro ma porazilo ☹

osvali
12. feb 2026
@barborkabar

@alenka551 toto sú super rady, ktoré sa nám laikom hodia 😉 Mne sa veru stalo, že zrkadlo v kúpeľni mi pri zahmlievaní začalo akoby podtekať, no neviem to vysvetliť, proste sa mi tam začala tvoriť pleseň. Skoro ma porazilo ☹

@barborkabar Zrkadlo podtekať? To som ešte veru nepočula o takomto jave. My sme si dali spraviť na zákazku. Žiadne sa mi nepáčilo a čo som aj našla také, že by som naň pristala, tak sa nezmestilo. Takže iná možnosť nebola bohužiaľ 😀

lea299
13. feb 2026

@vlasica19 Toto ma zase nejak nedesí, že by som potom len čistila a leštila. Mali sme predtým taký lacný sprchový kút ešte dávno dávno a tam tie sklá teda neboli nejak vymakané, ale nebol problém ich vyleštiť a udržiavať 🙂 To chce len správny čistiaci prostriedok a techniku 😀

lea299
13. feb 2026

@alenka551 Mohla by som ťa poprosiť o kontakt? Alebo aspoň sa podeľ s nami o názov firmy, čo vám to robila. Ostatné si dohľadám 🙂

truthy
15. feb 2026

@alenka551 prosim ta, kde si si to davala robit? ja nad tym tiez uvazujem, tak by som sa rada obratila na niekoho overeneho...

osvali
19. feb 2026

Neviem odkial ste dievcata, ale skuste si pozriet Sklofix. Oni robia taketo veci na zakazku a maju velmi pekne prace aj na nete uvedene aj velky vyber tych skiel a moznosti. Mozno najdete, co by sa vam pacilo 🙂

truthy
19. feb 2026

@osvali ty si si od nich davala nieco robit?