icon

Sprchový kút verzus vaňa

6. jan 2022

Ahojte, kupila som si nový holobyt, som sama, bezdetna... Samozrejme myslím uz do buducna byt je investicia na xy rokov, verím ze deticky raz prídu, co dat do kúpeľne? Sprchový kut alebo vanu? Ja osobne som na 100% za sprchu ale pri detoch asi skor vaňa, alebo maličké zvladnu vanicku a potom klasicky sprcha? Ake vychytavky do bytu este odporúčate co mna ako bezdetnu momentálne nenapadaju?

Strana
z2
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sissy27
7. jan 2022

@kacena4 chcela by som vedieť kto každých max 10 rokov mení kúpeľňu 🙃 jedine že fakt si si pozliepala niečo lowcostové a robili ti to amatéri a ani sa o to nestaráš, potom chápem, že jednoducho musíš vymeniť všetko. Moji rodičia majú 20r kúpeľňu a keďže mama má cit a vkus, tak dizajn je veľmi pekný a neutrálny, žiadne retro. Kvalitné materiály aj práca, nikde nič neopadáva, nekazí sa a mamina je veľmi čistotná, takže ani žiadna pleseň, hrdza či vodný kameň. Žiadny dôvod na rekonštrukciu ani teraz a nie ešte pred 10 rokmi.
Ja mám kúpeľňu zrekonštruovanú pred cca 6 rokmi a tiež sa netvári, že by potrebovala refresh - dizajn podľa môjho vkusu, materiál a práca kvalitné, udržiavaná v čistote, neviem prečo by som mala čo len uvažovať nad nejakou zmenou.

heln
7. jan 2022

ahoj, kym sme mali vanu, nikdy sme sa nekupali, iba sprchovali, akurat bola cela kupelne ostriekana. takze ked sme kupili byt a prerabali kupelnu, tak sme dali sprchovy box, ale kvoli detom hlbsiu vanicku, v pohode sa tam okupu. zalezi na tom, co preferujes.

andula09
7. jan 2022

To ste dobre vymysleli, deťom stačí aj tá sprchová vanička na okúpanie. A keby ste veľmi chceli, tak aj vy sa tam isto poskladáte :D

marca12
7. jan 2022

Za mna urcite vana a hlavne v tejto covid dobe,ked su wellnesy pozatvarane,je vana na nezaplatenie. Dat si kupel a zrelaxovat je skvela vec.

blueprincess
7. jan 2022

Odporúčam vaňu s peknou sklenenou zástenou.
My máme v byte vaňu 120 a veľký murovaný sprchový kút, ale za 5,5 roka sme sprchový kút používali minimálne. Sprchujeme sa vo vani aj deti sa tam kúpu. Je nepraktické zakaždým stierkovať od vody cely kút (čo je nevyhnutné ak nechcete mať skoro plieseň). A najväčšia sranda je, že kút si vydupal manžel a teraz si vo vani aj pohodlne umyje nohy. Chcela by som vedieť ako by to robil v sprchovom kúte (alebo v umývadle).

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katus2323
9. jan 2022

Predstavte si , že budete mať nejaký náročný deň v práci , nejaké ťažké obdobie a budete chcieť trosku vypnúť , zrelaxovať .. tak prídete domov a napustíte si vaňu , dáte nejakú relaxačnú soľ , olej .. + vínko , sviečky. Ľahnete si a oddychujete.. poprípade ak si budete chcieť spraviť nejakú liečivú procedúru na uvoľnenie teľa tak jednoznačne sa to dá iba vo vani. Taktiež ak budete mat deti , tak deti isto ocenia vaňa. Osprchovať sa dá aj vo vani. V sprchovom kute sa ozaj iba osprchujete, nič viac.. žiaden relax. Osobne mám sprcháč ale mať tak vaňu , som najšťastnejšia ❤️

mattkapd
9. jan 2022

Asi záleží co komu vyhovuje.. Mame 2 kúpeľne a teda všetci sa chodíme sprchovat do vane a nie do sprchové ho kutu

blueprincess
10. jan 2022

@elizabet173 Ja som písala, že sa sprchujeme, ale vo vani. Je to praktickejšie. A v sprche máme aj ručnú, aj dážď aj trysky na chrbát, takže sa to dá aj vytiahnúť. A Ty v jednej ruke držíš sprchu, jednu nohu do vzduchu či ako? Lebo vo vani si buď nohu položíš alebo sa druhou oprieš o vaňu. A aj my máme v kúpeľni okno. To ale neznamená, že sa tam pleseň tvoriť nebude.
Svokrovci majú v dome tiež okno, novostavba, pleseň v sprche sa im objavila po 3 rokoch. Neutierali sprchový kút. My to robíme a pleseň nemáme. Ale na okne sa nám od orosenia už pravidelne urobí. A aj v sprchovom kúte s vaničkou.
Prikladám aj fotky pre autorku, len ju neviem označiť

blueprincess
10. jan 2022

@mattkapd My presna tak isto. Sprchovy kut vedľa a sprchujeme sa vo vani

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2