icon

Sušička Whirlpool ukazuje chybu -plna nadrzka

babydesire
Dnes o 16:42

Ahojte, prosim si radu:
Susicka ukazuje plnu nadrzku na vodu. Nadrzka je prazdna, prachove filtre su ciste. Chybu ukazuje pri kazdom programe, za plna aj za prazdna, po vypnuti elektriky aj ked nesla par dni. Problem sa vyskytol po manualnom cisteni filtrov. Cistila som aj kovovu "mriezku" dolu pri spodnom prach.filtri kefkou, mala som ju mokru. Poskodila som nieco? Co? Kde je chyba? Ako to dat do poriadku?

Dakujem

anonym_f01b45
Dnes o 18:39

Ahoj, aj keď píšeš, že bola sušička vypnutá a pár dní nešla, pri Whirlpooloch sa to stáva, že vhkosť pri senzore alebo v hadičke tam vie zostať dlhšie a sušička potom stále hlási plnú nádržku. Ak si čistila spodný filter a kovovú mriežku mokrou kefkou, voda sa mohla dostať k snímaču hladiny alebo späť do systému kondenzátu. Vtedy nepomôže ani odpojenie zo siete, kým sa to fyzicky úplne nevysuší alebo nevyčistí. Nabudúce treba utierať len jemne vlhkou handrou, nie mokrou kefou. Skús ešte vybrať spodný filter aj kondenzátor a nechať ich schnúť mimo sušičky. Pozrieť aj spodok, či tam nie sú vlákna alebo „sliz“ z prachu
prípadne jemne dosušiť spodnú časť, napr. v teple, ale nie horúcim vzduchom. Ak sa chyba neodstráni ani po dôkladnom vyschnutí, býva to snímač hladiny vody, čo je u Whirlpoolu známa vec, pomôže už len servis (vie to vyriešiť rýchlo). Nič by si ale nemala mať mechanicky poškodené, skôr ide o vlhkosť alebo zanesenie.

babydesire
autor
Dnes o 18:53
@anonym_f01b45

Ahoj, aj keď píšeš, že bola sušička vypnutá a pár dní nešla, pri Whirlpooloch sa to stáva, že vhkosť pri senzore alebo v hadičke tam vie zostať dlhšie a sušička potom stále hlási plnú nádržku. Ak si čistila spodný filter a kovovú mriežku mokrou kefkou, voda sa mohla dostať k snímaču hladiny alebo späť do systému kondenzátu. Vtedy nepomôže ani odpojenie zo siete, kým sa to fyzicky úplne nevysuší alebo nevyčistí. Nabudúce treba utierať len jemne vlhkou handrou, nie mokrou kefou. Skús ešte vybrať spodný filter aj kondenzátor a nechať ich schnúť mimo sušičky. Pozrieť aj spodok, či tam nie sú vlákna alebo „sliz“ z prachu
prípadne jemne dosušiť spodnú časť, napr. v teple, ale nie horúcim vzduchom. Ak sa chyba neodstráni ani po dôkladnom vyschnutí, býva to snímač hladiny vody, čo je u Whirlpoolu známa vec, pomôže už len servis (vie to vyriešiť rýchlo). Nič by si ale nemala mať mechanicky poškodené, skôr ide o vlhkosť alebo zanesenie.

@anonym_f01b45 ahoj, dakujem za rady..postup bol takyto,, vycistila som filtre aj osprchovala a nechala schnut na radiatore, spodok, kde je ta mriezka a zanou spirala som cistila tou mokrou kefkou..sliz a chlpky vsak aj tak odtial neviem poriadne dostat.asi po hodine som sla susit prave oprane pradlo. Zapla som ju, zacala susit a po chvili sa zastavila a hlasila pupanim chybu. Na displeji sa objavila ikona cervena "plna nadrzka" v nadrzke takmer nic. Po opakovanych pokusoch (programy, s pradlom, bez pradla atd...) sa chyba stale opakovala. Vypli sme ju a pradlo dosusili na radiatoroch. Nechali sme ju otvorenu a filtre aj nadrzku vonku. Dalsi den som ju zapla na skusku na prazdno. Isla asi 15min.tak som ju vypla,kedze problem vzdy hlasila po minute alebo po par sekundach. Potom som ju nepouzivala 3dni a dnes som chcela susit a problem sa zopakoval.nevieme kde je senzor/cidlo ktore hlasi plnost nadrzky. Nevieme co stym.

ekira1
Dnes o 20:24

@babydesire Ja som Whirlpool mala dávno dávno, mne to robila, keď som nešikovne vyliala plnú nádobku a šplechla som, zo spodu bola mokrá. Keď som utrela nádobku zo spodu i to kde sa nádobka dáva, prestalo to.

babydesire
autor
Dnes o 20:29
@ekira1

@babydesire Ja som Whirlpool mala dávno dávno, mne to robila, keď som nešikovne vyliala plnú nádobku a šplechla som, zo spodu bola mokrá. Keď som utrela nádobku zo spodu i to kde sa nádobka dáva, prestalo to.

@ekira1 ano jasne,,lenze ta susicka je sucha nikde ziadna voda, a stale hladi chybu plnej nadobky s vodou..nevieme kde je senzor