Svetlo na diaľkové ovládanie sa samo zapína. Prečo?
Svetlo mám už asi rok. Predtým som mala podobné, tiež na ovladač. Posledných pár mesiacov sa mi svetlo samo zapne v noci, večer, alebo niekedy samo vypne. Bývam v bloku. Je možné, že si susedia namontovali podobne svetlo a vypínajú a zapínaju mi ho oni? Je to až strašidelné.
Nám to robilo, keď sa internet odpajal.
@vanilkovazmrzka svetlo nie. Diaľkové je na baterky.
@295anicka ako odpajal internet? Čo to má s internetom?
Sorry ja som myslela že máš svetlo na wifi
Opýtaj sa susedov ci nemajú na tom istom mieste aj oni také svetlo. To by mohlo byt.
Tak vymen baterky v ovladaci. Niektore tieto pristroje na baterky maju divnu indikaciu slabej baterie… ja som mala dakedy zvoncek, ktory ked mal slabu bateriu tak zacal zvonit a neprestal az kym sa nevybrala baterka a nevymenila 🤦🏻♀️ neviem ci to v tvojom pripade pomoze ale za skusku nic nedas..
My zase máme svetlo kedy nejde ovládačom zapnúť/vypnúť. Musím vybrať baterku na chvíľu a potom funguje. Elektrikár, ktorý to montoval,povedal že ak je v domácnosti veľa ovládačov, môžu sa rušiť 🤷♀️
Neporadím ti ale deje sa nám to isté, 3 x sa mi v noci zapla lampa kt. mám na diaľové ovládanie, my sme sa pomalicky zmierovali s tym že máme doma ducha 😀
Lacnejšie diaľkové ovládače sú slabšie kódované a môže sa stať, že iné zariadenie pracuje na rovnakej frekvencii, ako diaľkové ovládanie toho svetla, takže ho môže rušiť. A kľudne aj niektorý zo susedov si mohol kúpiť rovnaký ovládač a nechtiac ti to ovláda cez stenu.
Mne sa raz na parkovisku stalo, že keď som zatvoril svoje auto, tak som otvoril iné auto o kúsok vedľa. Skontaktoval som sa s majiteľom a naozaj, jeho ovládač mal tú istú frekvenciu a kód a navzájom sme si otvárali a zatvárali autá. Našťastie on sa krátko na to odsťahoval, takže sme to nemuseli riešiť.
Treba to ovládanie vymeniť za iný typ, potom by ho už ten súčasný signál nemal rušiť.
Nám toto robili také ozdobné LED svetielka. Bracho elektrikár mi vtedy vysvetlil niečo v tom zmysle, že ta riadiaca skrinka k ovládaču bola z tých lacnejších. Vymenil ju za inú a odvtedy sa to nestalo. Byvame v dome, tak nepredpokladam ze by nám to robili nechtiac susedia.
predpokladam , ze svetlo je na stropne a ovladanie je radiove 433 mhz.v niektorych dialkovych sa da navolit kod a ty taku moznost isto nebudes mat, tak preto to asi bude, lebo toto pasmo sa lahko zarusi. treba pri kupe pozerat ake typ dialkoveho sa pouziva na svietidlo.
lepsia volba je ovladanie na 2,4 ghz a tu sa paruje dialkove so spotrebicom, alebo ovladanie cez wifi, ale je tiez mozne, ze pride spicka, alebo vypadok v sieti a to sposobuje danu anomaliu
Pani ( predpokladám)
@frflos_nespokojny a
@chrobak7 ti píšu dobre.Tvoje svetlo funguje na rovnakej vlne ako iný ovládač.Kludne to môže aj susedov od telky.U nás takto vieme zapnúť stropné ventilátory ovládačom od telky 😀

Je to na baterky?