icon

Tapety na renováciu kuchynskej linky: Skúsenosti?

elalala
8. nov 2024

Ahojte, radi by sme obmenili kuchynskú linku, našla som na nete tapety na nalepenie. Chcem sa opýtať, či s nimi má niekto skúsenosť aj na nerovnom povrchu? My máme dvierka s "reliéfom", pôjde to aj tak? Alebo to nebude držať...prosím o reálnu skúsenosť 🙂

stela567
8. nov 2024

Nebude

viestta
8. nov 2024

@elalala na reliefove dvierka ich pekne nenalepis, to sa skor podari namalovat

personality
8. nov 2024

Ja by som ten reliéf najskôr zaliala nejakou hmotou čo stuhne a budú rovné a potom až lepila tapetu.

hugigugin
8. nov 2024

@elalala všetko záleží od hlbky reliefu, ja som tapetovala linku kde rámik na nej je asi 0.5mm hlboký, Pokiaľ sa to nejak tiahne do kruhu alebo polkruhu tak musiš mať tenkú foliu, lebo ta sa ľahšie naťahuje a formuje.
Kup si len menší kus tapety a skús, na ohrev som používala fén, ale lepšia by bola pištoľ.

Robila som tu fialovú.

lizatko1009
9. nov 2024

Vôbec by som toto nerobila, ak mate dobry korpus, dajte si vymenit dvierka

dskjhfdlkdjhl
9. nov 2024

Toto je u mna z kategorie-nie som taka bohata, aby som mohla kupovat lacne veci. Ak nie si v tom tapetovani skusena, tak to bude ohromna makacka s neistym vysledkom, nebude to zadarmo a ani to nebude mat nejaky dlhodoby efekt. Takze za mna je ovela lepsia verzia ta, ktoru pise @lizatko1009

ikonica
9. nov 2024

Chod do skupinky maminky - kutilky... Ja by som netapetovala... Skor namalovala... Odmastit, zdrsnit povrch a namalovat v niekolkych vrstvach.. kazdu vrstvu nechat poriadne udchnut, neponahlat sa... Niektore davali dole aj tu najvrchnejsiu vrstvu (folia ci dyha ci co to je)

petronelag
9. nov 2024

@lizatko1009 My tiež máme zachovalú kuch.linku, ale tri malé šúfliky sú také obšúchané, aká firma by nám to vedela vymeniť?

margotka17
9. nov 2024

@elalala porozmýšľaj aj nad možnosťou maľovania dvierok. Dať dolu starú povrchovú úpravu a všetko krásne natrieť na bielo či farebné. Skús pozrieť renovácie kuchýň, tam sa možno inšpirujes.

elalala
autor
9. nov 2024

Ďakujem vám za rady. Nad maľovaním som uvažovala, ale keďže to budem robiť sama a s malým dieťaťom, chcela som niečo rýchlejšie, čo viem robiť po kúskoch a nie je z toho veľký bordel, lebo som na to sama... Kuchyňu dávam robiť novú o rok, dovtedy som chcela trošku vynoviť, tak tapety mi prišli ako najlepší nápad. Respektíve teda tie lepiace fólie... Skúsim ešte popozerať

bezmena18
9. nov 2024

@elalala ak ti mozem poradit my sme sa pustili do malovania tiez som tuzila po novej linke a nakoniec som to tak doladila nebanujem ani sekundu uplne som sa do toho zamilovala tiez som na to sama nikto mi nepomahal 🙂 a je to original farba na linku 🙂

siro14
9. nov 2024

Tapetoval som dvere bez reliéfu , vyzerá to perfektne . No na reliéf by si potrebovala kvalitnú fóliu cca 50€a viac /1m2.Cize by som radšej zvážil násobí linku alebo fakt maľovanie .

oli18
10. nov 2024

Daj si vyrezat nove dvierka v Hornbachu, ani novu linku si nemusis kupovat, ak mas korpusy dobre. Mna stalo 16 ks dvierok, 9 zasuviek a 4,40 m dlha pracovna doska 500€. Vyrezu otvory do dvierok, aj do prac.disky, ohrania. Ak u nich zaregistrujes svoju firmu, ak nemas, tak aj kamaratovu, mas zlavu na pracu a ranajky v ich bufete. Vacsina stolarov, ktori robia nabytok, si u nich necha vyrezat vsetky diely a v dielni to len pozliepaju a poskladaju.