Teplovzdušná fritéza: Ako na zdravé varenie?
Pozri YouTube....
@egonsk ved to jedlo mozes jemne potriet olejom, ak treba. U nas je teplovzdusna friteza po kanvici najviac vyuzivany spotrebic. Ale ono to je skor teplovzdusna rura ako klasicka friteza, co vysmaza. A usetri kopec casu a elektriny.
@simsalabim nie je to celkom tak, je to vyrazny rozdiel v chuti... ja mam mlsny jazycek, mne chuti klasicky v oleji smazene 😁
@egonsk tak moj manzel je taky Michellin a nevie si fritezu vynachvalit. Mozno aj zavisi od typu, kto vie. kazdopadne, ak sa da, vsetci u nas volia teplovzdusnu fritezu....taky losos je z nej uzasny.
Za mna teplovzdusna friteza ano, velmi dobry pomocnik. Netreba mat prehnane ocakavania a treba sa s nou naucit robit. Sice rezen nie je ako vyprazany, ale da sa aj rezen spravit jedly a chutny. Okrem reznov v nej spravis XY dalsich veci, ktore su chutne a zdrave.
@simsalabim no lososa necham plavat, ale taky wienerschnitzel, smazak, cordon bleu, alebo vykostene stehienko v cesticku je naozaj lepsi v klasickej friteze, alebo panvici s olejom 😉😁
@egonsk ako myslis... kolko ludi, tolko chuti. U nas sa vypraza tak raz za rok.
@simsalabim u nás už vôbec. Pred fritezou som rezne robila v rúre. A toto varenie je hlavne rýchlejšie a netreba pri nom stat. Zapnem program a sam uvarí a vypne sa
@lakebabe suhlasim, v podstate si neviem spomenut, kedy sa naposledy nieco vyprazalo...asi sisky, ktore robim raz rocne na fasiangy. A aj tie sme skusili urobit vo friteze, zopar kuskov a boli celkom fajn.
@simsalabim ono veľa záleží na akú stravu je rodina zvyknutá, kamarátka ho dostala a predali ho. Oni majú spotrebu desať litrov oleja mesačne, keby som nevidela neuverím. Denne robia kysnuté, vymazané veci, rezne na rôzne obmeny denne, aj zeleninu vysmazaju. Takže ak je niekto naučený na takúto stravu s fritezou nepochodi. Ale my sme vždy aj predtým robili všetko na prírodno, len s kvapkou oleja a v rúre tak pre nás to bolo super kupa
@lakebabe ani si nechcem predstavit, aky to ma vplyv na ich zdravotny stav 😨
@simsalabim nechci vedieť aká su celá rodina extrémne obezna, rodicia, starí rodicia už aj desaťročná dcéra ma obezitu a im to príde v pohode. Máš takých ľudí čo sú naučeni jest veľa veľa a mastné. Potom sa čudujú , ze cela rodina ma cukrovku, srdce a kĺby v cudu
@lakebabe katastrofa...
@simsalabim dakujem za nazor😊
@elis309 používam teplovzdušnú rúru veľmi často a nedám na ňu dopustiť… až na to, že včera mi v nej po 8 rokoch niečo vyhorelo (myslím nejaké kontakty) a skončila … takže dnes celý deň vyberám novú a neviem sa rozhodnúť, či znovu takú tú klasickú s rukoväťou, alebo takú akoby malú rúru … kamoška si nevie vynachváliť tú čo vyzerá ako rúra a ja mám teraz dilemu… každopádne, teplovzdušná friteza je vynikajúca voľba. Aj my sme kedysi vysmážali týždenne množstvo mäsa, zeleniny, a teraz už iba na Vianoce kapra … všetko robím na minime oleja tých posledných 8 rokov a chutí nám to tak…

@elis309 Čo s ňou? 😀